Rregullat shtesë

From eRepublik Official Wiki
Jump to navigation Jump to search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Parimet e administratës

Rregullat · Shtes · Konfiskohet pikë · Apelo · Faqja Kontaktuese

Kjo faqe shpjegon më në hollësi Ligjet e eRepublik. Kjo nuk është një listë shteruese ose ekskluzive, kjo është një pasqyrë mbi atë se si rregullat janë interpretuar.

Përmbledhje

 1. Çdo dënim që zbatohet do të numërohen në pikat e konfiskimit të përdoruesit (FP). Rishikone këtë artikull për informacion të plotë.
 2. Ligjet e eRepublik janë gjithashtu të zbatueshme për Wiki eRepublik dhe forum. Në rastin e këtij Wiki, ju jeni të inkurajuar të lexoni edhe këto udhëzime specifike.
 3. Botën e Re është e qeverisur nga Kushtet e Shërbimit. Ne fuqimisht sugjerojmë që ti lexoni ato, sepse nëse nuk i respektoni ato mund të çojë në shkelje të rënda dhe dënimet të zbatohet në llogarinë tuaj. Për shembull, ju duhet të jeni mbi 14 vjeç në mënyrë që të përdorni eRepublik. Çdo llogari e cila është e vendosur për të kontrolluar nga një person nën moshën 14 vjeç do të pezullohet përgjithmonë.
 4. Nëse nuk merrni masa në rast se vëreni një shkelje të ligjeve mund të konsiderohet si një mosrespektim i ligjeve të eRepublik në vetvete. Për shembull, çdo qytetar është i detyruar që menjëherë të raportojnë çdo tentim për shfrytëzim të sistemit ose gabime kritike duke përdorur faqen e kontaktit.

Pornografia

Duke qenë një komuniteti ndërkombëtar, standardet e asaj se cilat përbëjnë pornografinë ndryshon. Lakuriqësi apo ndjeshmëri nuk është gjithmonë e barabartë me pornografi. Çdo rast është marrë në baza individuale. Kjo përfshin, por nuk kufizohet në avataret dhe fotot e publikuara në artikujt:

 • fotografi erotike NUK KONSIDEROHEN si pornografi.
 • fotografi në të cilat personat nuk kanë së paku të brendshme (dhe sytjena, në rastin e femrave) janë KONSIDERUAR të jenë pornografi.

Vulgaritet

Rastet e vulgariteti përfshijnë, por nuk kufizohen vetëm në rastet e mëposhtme:

 • Përdorimi i fjalëve të zakonisht konsiderohet vulgare dhe fjalë të pista;
 • Përdorimi i emrave ose avatareve vulgare;

Fyerjet

Ka një dallim në mes të mosmarrëveshjeve dhe fyerje. Përmbajtja ironike ose propaganda nuk do të konsiderohet si një përpjekje për të fyer qytetarët e tjerë. Shakatë miqësore nuk do të merren parasysh nëse raportohen nga palët e treta.Personi në të cilin janë përdorur fjalët duhet të raportojë përmbajtjen e nëse ai/ajo ndihet i/e fyer.

Racizmi

"Termi "diskriminim racor" nënkupton çdo dallim, përjashtim, kufizim, ose parapëlqim që bazohet në racë, ngjyra, prejardhja, origjina kombëtare ose etnike, që ka për qëllim të ndikojë në zhvleftësimin ose dëmtimin e njohjes, gëzimit apo ushtrimit, në një të barabartë pikëmbështetje, të drejtave të njeriut dhe lirive themelore të njeriut në fushën politike, ekonomike, sociale, kulturore apo ndonjë sferë tjetër të jetës publike. "

Racizmi është konsideruar si një formë e fyerjes ndaj një grupi të qytetarëve. Këto veprime direkte apo indirekte NUK KONSIDEROHEN raciste:

 • kritikojnë një komb apo kombësi.

Këto veprime direkte ose indirekte janë konsideruar raciste:

 • gjenealogji e një kombësie është thënë të jetë inferiore;
 • termat përçmues apo të dëmshme ose stereotipet janë përdorur ndaj popullit/kombësisë.

Spam

Rastet Spam përfshijnë, por nuk kufizohen vetëm në rastet e mëposhtme:

 • artikuj që nuk lidhen me eRepublik ;
 • transmetuar diqka të pakërkuar, materiale të paautorizuara ose ndonjë formë tjetër nëse kërkesa konsiderohet sipas Web ERPK si diskrecion e saj të vetme për të qenë të natyrë të tillë;
 • postimi i komenteve të cilat nuk janë të lidhura me bisedë;
 • postimi i komenteve të shumta në një periudhë të shkurtër kohe, dhe publikimi i artikujve të kopjuar;
 • postimi i materialeve që nuk është i autorizuar nga botuesi ;
 • postimi i komenteve në artikuj për të reklamuar produkte apo kompani;
 • promovuar një artikull duke botuar artikuj të shumtë në një ose më shumë vende që kanë të njëjtin subjekt, ose lidhet me artikullin e promovuar;
 • Artikuj me lotari / bast .

Veprimet e mëposhtme NUK konsiderohen spam:

 • postimi i artikujve në një gjuhë që është i ndryshëm nga gjuhët e vendit në të cilin artikulli është botuar;
 • krijimi i përmbajtjeve origjinale që përmban poezi, humor, shaka apo ironi, për aq kohë sa përmbajtje ka respektuar ligjet e tjera të Republik;
 • postimi i thirrjeve me përmbajtje të teksteve të padëshiruara të përmendura më lart nën mekanizmin e Njësisë Ushtarake (Komandanti i NU është në gjendje për të hequr ato thirrje / larguar anëtarët).

SHËNIM:Artikuj të botuar në kategorinë "Ndërveprimet sociale dhe argëtuese", dhe që nuk ka lidhje me eRepublik do të moderohet në bazë të rregullores së eRepublik.

Flakërueset

Flakërueset përfshinë, por nuk kufizohen vetëm në rastet e mëposhtme:

 • përdorimi i emrave të dënuarve të jetës reale (për çështje të ndryshme vrasje/përdhunim/vjedhje;
 • përdorimi ose emërtimi apo referenca për ndonjë masakër/gjenocid të vërtetë të jetës reale;
 • propozimi për shtimin e territoret/shteteve të reja në lojë;
 • përdorimi i çdo foto/avatar/logo me qëllim të shpifur simbolet kombëtare të ndonjë vendi;
 • qëndrim negativ ndaj ndonjë llogarie zyrtare të Republik (p.sh Plato) ose ndonjë punëtori të eRepublik;
 • qëndrim negativ ndaj çdo veprimi ose mungesë e veprimit nga ana e ekipit të Republik;
 • qëndrim negativ ndaj ndonjë rifreskimi në mekanikën e lojës.

Reklamat

Veprimet e mëposhtme janë konsideruar raste të reklamave për produktet e jashtme:

 • postimi i ndonjë linku apo përmend ndonjë lojë tjetër;
 • postimi i linkave apo përmend faqet e internetit të tjera që nuk janë të lidhura me eRepublik;
 • reklamat e tjera jo të lidhura me produktet e eRepublik, shërbimet, organizata bamirëse, fetare, organizata, etj.

Llogaritë e shumëfishta të qytetarëve

Një përdorues i vërtetë mund të shprehë vullnetin e tij/saj me vetëm një qytetar. Veprimet e mëposhtme janë konsideruar si një shkelje e Ligjeve të eRepublik:

 • Krijimi i llogarive të shumfishta të qytetarëve;
 • kontrollon më shumë se një llogari nuk pezullohet përgjithmonë llogaria e qytetarëve në çdo periudhë të caktuar kohe;
 • "ulur" - kur hyni në një llogari të tjetrin qytetarë, ndërsa ai/ajo është me pushime, ose në mënyrë që të kryejnë detyrat ditore në emër të atij personi.

Lexim të mëtejshëm