Arabia Saudite

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
PolskiIcon-Poland.png


Arabia Saudite
Flag of Arabia Saudite   Arabia Saudite Coat of Arms
General
General rank 48
Rajoni kryesor Asir
Gjeografia
Gjuha Arabisht dhe Anglisht
Popullsia 194
Politika
Presidenti I-G-D
Nga partia Saudi United Party
Ekonomia
Valuta Rijali Saudit (SAR)
Paga minimale 5.00 SAR
Paga mesatare 35.21 SAR
Ushtria
Rajone 4

Map of eRepublik

Përditësuar nga 09/OCT/2017

Icon-Saudi Arabia.png Arabia Saudite (Arabisht: السعودية, Al-Su'udiyyah), gjithashtu e njohu si MAS (Mbretëria e Arabisë Saudite) është një e vend që është bër pjesë e Botës së Re më 19 janar 2011. Arabia Saudite është në mesin e tre vendeve të para arabe që janë futur në lojë.Icon-Saudi Arabia.png Arabia Saudite kufizohet me Icon-Egypt.png Egjiptin, Icon-Iran.png Iranin, Icon-Israel.png Israelin dhe Icon-United Arab Emirates.png Emiratet e Bashkuara Arabe

Gjuhet

Populli i Arabisë Saudite flet anglisht dhe arabisht, ky i fundit për shkak se është gjuhë zyrtare në jetën reale.

Gjeografia

The original territory of Saudi Arabia is composed of several regions: Al Riyadh (occupied by Icon-Pakistan.png), Northern Borders (occupied by Icon-Georgia.png), Al JawfAl Madinah (occupied by Icon-Cyprus.png), Al QasimHa'il (occupied by Icon-Armenia.png), Asir (occupied by Icon-Cyprus.png), Eastern ProvinceTabukNajran (occupied by Icon-Egypt.png), Makkah, and Jizan (occupied by Icon-Philippines.png).

Its current territories are listed below:

Original Owner Resource
Al Jawf Icon-capital.gif Icon-Saudi Arabia.png Icon - Aluminum.png Aluminum
Al Qasim Icon-Saudi Arabia.png Icon - Limestone.png Limestone
Eastern Province Icon-Saudi Arabia.png Icon - Saltpeter.png Saltpeter
Makkah Icon-Saudi Arabia.png Icon - Oil.png Oil
Tabuk Icon-Saudi Arabia.png Icon - Aluminum.png Aluminum

Last update: 2016

Icon-politics-mic-home.gif Politika

Aktualisht vetëm një parti në Arabinë Saudite, Saudi United Party.

Parties of Saudi Arabia
Logo Partia Presidenti i Partisë Numri i Antareve Numri i Kongresmeneve
Party-Saudi United Party.png Saudi United Party I-G-D 31 17

Last update: October 9, 2017

Lista e embargove

This country doesn't have any trading embargoes at the moment.


Icon-military-mic-home.gif Ushtria

MPP-t


Fight-war.gif Luftërat Aktive

Icon-economy-mic-home.gif Ekonomia

Taksat

Sistemi i taksave në Arabinë Saudite inkurajon produktivitet në kompanitë të cilat furnizojnë me çmime mesatare, eksportet rriten dhe me ta rriten të ardhurat tatimore.

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 1 % 10 % 1 %
Icon - Weapon Q2.png Weapon 1 % 30 % 1 %
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft weapon 1 % 1 % 1 %
Icon - Moving ticket Q3.png Moving ticket 1 % 1 % 1 %
Icon - House Q3.png House 1 % 1 % 1 %
Raw material Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 1 % 15 % -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 1 % 15 % -
Icon - Aircraft Weapon Raw Materials.png Aircraft weapon raw material 1 % 15 % -
Icon - House Raw Materials.png House raw material 1 % 15 % -

Last update: October 9, 2017

Tregu

Ashtu si shumë vende të tjera, Arabia Saudite herë pas here bllokon tregtinë me kombet armike. Kjo është për shkak të marrëdhënieve diplomatike të varfra, objektiva të shpeshta mund të përfshijnë Icon-Israel.png Israeli dhe Icon-Cyprus.png Cyprus.

Skemat

Arabia Saudite kanë një skemat pak aktive të qeverisë për ngjarjet shumë të dobishme.

Skemat e Ushtris

Skema ushtarak është një skemë e cila përfiton qytetarëve me furnizimin me armë për të gjithë qytetarët sauditë. Armët furnizohen janë cilësia e 7. Armët janë furnizuar nëpërmjet kanalit IRC # KSA.Army, nga MM-ja dhe Moha.

Kjo skemë është vendosur që të zgjerohet në të ardhmen e afërt e cila do të rezultojë në një ushtri kombëtare dhe furnizimet do të zhvillohet në atë njësi.

Skema e Huazimit

Skema e kredisë është për qytetarët e Arabisë Saudite vetëm. Kjo skemë është vendosur në vend për qytetarët që të kenë mundësinë për të marrë një kredi nga qeveria e tyre dhe të paguajnë atë përsëri me kohën negociuar. Kjo është futur dhe diskutuar gjerësisht në qeveri në mënyrë që skema qëndron qëndrueshme dhe aktive.

Për të fituar një kredi nga qeveria, ju duhet të kualifikohen disa hapa për të ju dhënë nga Shefi i kredive të Qeverisë. Pas kualifikimit për një kredi aplikimi juaj do t'i paraqitet qeverisë për opinionet e dytë para pranimit.