South Africa/Shqip

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
South-Africa
Flag of South-Africa   Coat of Arms of South-Africa

On the map


General
General rank 54
Anthem National Anthem of South Africa<
Motto Unity and Solidarity
Capital Limpopo
Demographics
Language English, Afrikaans
Population 436
Politics
President Grimstone
Party DB - Political Faction
Economics
Currency ZAR
Minimum salary 5.00 ZAR
Average salary N/A
Military
Territories 1
Communication
IRC irc://irc.rizon.net/#eSouth_Africa

Map of South-Africa

Last update 29th Mars 2013


Republika e Afrikës së Jugut (Afrikaans: Die Republiek van përmbajtjen shumës-Afrika; Zulu: iRiphabhuliki yaseNingizimu Afrika, ose vetëm Afrika e Jugut) përbëhet nga nëntë rajonet kufitare.Vendi është vendosur në bregdetin jugor të Afrikës dhe kufijtë Icon-Australia.png Australia,Icon-Argentina.png Argentina,Icon-Brazil.png Brazil, dhe Icon-Uruguay.png Uruguay.Afrika e Jugut është i njohur për shumëllojshmërinë e saj dhe mirëpret qytetarët të shumta nga e gjithë bota, duke përfshirë të vërtetë të jetës Jugut afrikanë, amerikanë, australianë dhe britanikë.

Icon-social-mic-home.gif Shoqeria

Komuniteti

Icon - Forums.png
Icon - Chat.png
  • Linki: eSA IRC Chat
  • Serveri: irc.rizon.net
  • Chati: #eSouth_Africa

Gjuhet

Gjuha zyrtare e Afrikës së Jugut është Afrikaans & anglisht

Hystory

Artikulli Kryesor: History of South Africa

Gjeografia

Icon-South Africa.png Regjionet e Afrikes se Jugut

South Africa ka 9 regjione. The original territory of South Africa is composed of several regions: Eastern Cape (occupied by Icon-USA.png), Free StateGautengKwaZulu Natal (occupied by Icon-Republic of Moldova.png), LimpopoMpumalangaNorth West Province (occupied by Icon-Netherlands.png), Northern Cape (occupied by Icon-Republic of Macedonia (FYROM).png), Western Cape

Its current territories are listed below:

Original Owner Resource
Limpopo Icon-capital.gif Icon-South Africa.png Icon - Fruits.png Fruits
Free State Icon-South Africa.png Icon - Aluminum.png Aluminum
Gauteng Icon-South Africa.png Icon - Clay.png Clay
Guayana Icon-Venezuela.png Icon - Rubber.png Rubber
Henan Icon-China.png Icon - Cattle.png Cattle
Mpumalanga Icon-South Africa.png Icon - Cattle.png Cattle
Vidin Icon-Bulgaria.png Icon - Cattle.png Cattle
Western Cape Icon-South Africa.png Icon - Clay.png Clay


Harta Rajoni i Afrikës së JugutIcon-economy-mic-home.gif Ekonomia

Monedhat

Monedha zyrtare e Afrikës së Jugut është Afrikës së Jugut Rand (ZAR). Si monedhë nuk është më vend i veçantë, MM (Monetar Tregut) tani është tregtueshëm me të gjitha vendet konkurrojnë për të njëjtin ritëm.


Icon-taxes.gif Taksat

Product Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Q3.png Food 0% 3% 3%
Icon - Weapon Q2.png Weapon 0% 3% 3%
Icon - Aircraft Q1.png Aircraft weapon 0% 0% 0%
Icon - Moving ticket Q3.png Moving ticket 0% 0% 0%
Icon - House Q3.png House 0% 1% 1%
Raw material Work Tax Import Tax VAT
Icon - Food Raw Materials.png Food raw material 0% 3% -
Icon - Weapon Raw Materials.png Weapon raw material 0% 3% -
Icon - Aircraft Weapon Raw Materials.png Aircraft weapon raw material 0% 0% -
Icon - House Raw Materials.png House raw material 0% 1% -
  • Last update: 12 April 2016

Icon skill land.gif Burimet natyrore në Afrikën e Jugut

     Resource       Regions
Icon - Grain.png Grain Not available
Icon - Deer.png Deer Eastern Cape
Icon - Fish.png Fish Not available
Icon - Cattle.png Cattle Mpumalanga, KwaZulu Natal
Icon - Fruits.png Fruits Gauteng, Limpopo
Icon - Iron.png Iron Not available
Icon - Aluminum.png Aluminum Not available
Icon - Saltpeter.png Saltpeter North West Province, Northern Cape
Icon - Oil.png Oil Not available
Icon - Rubber.png Rubber Not available
Icon - Sand.png Sand Not available
Icon - Clay.png Clay Not available
Icon - Wood.png Wood Not available
Icon - Limestone.png Limestone Not available
Icon - Granite.png Granite Not available
Icon - Neodymium.png Neodymium Not available
Icon - Magnesium.png Magnesium Not available
Icon - Cobalt.png Cobalt Not available
Icon - Titanium.png Titanium Not available
Icon - Wolfram.png Wolfram Not available


Embargoja tregtare

This country doesn't have any trading embargoes at the moment.


Icon-politics-mic-home.gif Politikat

Qeveria

Presidenti aktual i Afrikës së Jugut është e Claudio KiIgannon dhe Zëvendës Presidenti aktual është Rico Suave

Anëtarët aktualë të Qeverisë së Afrikës së Jugut dhe një ndarje të çdo ministrie dhe departamentit në qeveri janë gjithashtu në dispozicion.

Posicioni Qyetari
Presidenti Claudio KiIgannon
Vice President Rico Suave
Minister of Foreign Affairs Steven Bosch
Minister of Defence Rexdeus
Deputy Minister of Defence Miyagiyoda
Minister of Security Rexdeus
Deputy Minister of Security Mikhail Alexander
Director of Immigration Alfredo the Sauce
Minister of Finance Al Kazar
Minister of Domestic Affairs Madalin Mastertrap
Chief of Staff Grimstone
Deputy Chief of Staff Merle Corey
Governor of the Reserve Bank Lazer Fazer
Presidential Advisors Fhaemita Malodorous
Grimstone
Locutus
Steven Bosch
Tenshibo

Icon position party president.gif Partit

Artikulli Kryesor: Parties of South Africa
Logo Party Name Initials Political Stance Party President Members
Party-Union of Patriots v2.jpg Union of Patriots UP Center-right, Libertarian Léon Reno 51
Party-DB - Political Faction.jpg DB - Political Faction DB Far-left, Libertarian Rexdeus 34
Party-Independent Alternative.jpg Independent Alternative IA Center, Libertarian Gambit LeBeau 30
Party-Liberty Legion.jpg Liberty Legion LL Center, Libertarian Al Kazar 22
Party-RISE.jpg -RISE- RISE Center, Libertarian Dirty Scarlet Silverbeard 22
Party-Anonymous Party.jpeg Anonymous Party AP Libertarian BlackWidow9 21
Party-Liberal Democrat Party.jpeg Liberal Democrat Party LDP Center-left, Totalitarian Mikhail Alexander 6

Icon - Congress.jpg Kongresi

26%

22%

20%

18%

11%

Key:

Union of Patriots

Independent Alternative

DB - Political Faction

Liberty Legion

Open Opportunity Party


Në fillim të çdo afat, nuk është një e brendshme, megjithëse, publike emërimi dhe zgjedhja procesit të vendosë se kush do të bëhet kryetari i Kongresit.Runner-up e zgjedhjeve, dhe në rastin e një barazimi, qytetari me më të madh në lojë-pika përvojë, bëhet Kryetarja Zëvendësministri i Kongresit. Përveç kryetarit dhe zëvendësi i tij ose të saj, një moderator Kongresit zgjidhet edhe në një mënyrë të ngjashme. Diskutimet e Kongresit janë mbajtur edhe në zonat publike dhe private të seksionit të Kongresit të forumit kombëtare dhe qytetarët janë të inkurajuar shpesh për të kontribuar në diskutime.

Kryetari i tanishëm është Al Kazar, Zëvendës Kryetari është Mikhail Aleksandri dhe Moderator i Kongresit është Léon Reno.

Icon-military-mic-home.gif Ushtria

Fight-war.gif Lufterat

Afrika e Jugut nuk është në luftë me asnjë vend, por ajo ka një histori të konfliktit me fqinjët e saj, Icon-Argentina.png Argentina, Icon-Brazil.png Brazil & Icon-Indonesia.png Indonesia.

Icon-Brazil.png Brazil & Icon-South Africa.png South Africa/Shqip ka qenë duke punuar shumë për të ndërtuar mbi marrëdhëniet e tyre dhe ka parë një formë të fortë miqësie midis këtyre dy kombeve të tillë që shtrihet Icon-South Africa.png South Africa/Shqip tani e sheh Icon-Brazil.png Brazil si një nga aleatët më të besuar të saj dhe do të mbrojë atë si në qoftë seIcon-Brazil.png Brazil ishte ajo e vet.


Armik Natyral

Ky komb aktualisht nuk kanë një armik natyror.

Aleancat dhe MPP

Afrika e Jugut nuk është anëtar i ndonjë aleance, por në të kaluarën ka pasur marrëdhënie të mira me të dy EDEN dhe Brolliance. Që nga krijimi i PANAM dhe aleanca midis Shtetet e Bashkuara të Amerikës, një aleat i vjetër i Afrikës së Jugut, dhe Brazil, një armik aq kohë të gjatë, kjo marrëdhënie përkeqësuar disi dhe Afrika e Jugut nevojshme për të gjetur aleatë të tjera, të reja, të tilla si NWO anëtarët Poloni dhe Spanja. Megjithatë, si Afrika e Jugut dhe Brazili janë aktualisht në paqe me potencialin e një përmirësim të mëtejshëm në marrëdhëniet tona, ne jemi duke reevaluating aleatët tanë. Afrika e Jugut është duke ndjekur një rrugë që Brazili është ndjekur me shpresën e përmirësimit të marrëdhënieve mes dy vendeve.

Vendi është një ish-anëtar i Sol por u tërhoq jozyrtarisht nga Presidenti Ronell gjatë njëpolitical takeover nga Harvad University.

South Africa currently has MPP the following nation(s): error


Forcat e Armatosura te Afrikes se Jugut

Artikulli Kryesor: South African Armed Forces

Afrikës së Jugut Forcave të Armatosura është ushtria kombëtare e Afrikës së Jugut dhe aktualisht përbëhet nga dy degë, një roje në shtëpi njësi e njohur si Pretorian Gardës dhe një njësi mobile të quajtur Parabats.Ushtarake është udhëhequr nga shefi i Shtabit të Përgjithshëm Grimstone.

Njesit Ushtarake

Kjo është një listë e pesë njësi të lartë ushtarakë në Afrikën e Jugut (përfshirë të Afrikës së Jugut Forcave të Armatosura), si i Ditës 1909 dhe në mënyrë të kundërshtarëve të vrarë nga një ditë më parë.

Logo Emri i Njesis Lideri Ushtaret eRepublik link
South African Armed Forces.jpg South African Armed Forces Miyagiyoda 67 http://www.erepublik.com/en/main/group-show/852
Desert Lions SA.jpg Desert Lions SA Léon Reno 36 http://www.erepublik.com/en/main/group-show/1983
Dignity Brigade.jpg Dignity Brigade Locutus 27 http://www.erepublik.com/en/main/group-show/750
RedArmyRSA.jpg Red Army RSA Crumoet 34 http://www.erepublik.com/en/main/group-show/258
ESouth African Civilians.jpg eSouth African Civilians CaCa.D 10 http://www.erepublik.com/en/main/group-show/2856

Shiko edhe kete

External Links

  1. eSouth Africa in eRepublik
  2. eSouth Africa Official Forums
  3. eSouth Africa on Facebook
  4. eSouth Africa on Twitter