Strength/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Силата и Воениот Чин се главните воени карактеристики на секој граѓанин.


Употребување на Силата

Силата има само една намена: нанесување штета на военото поле. Силата и Воениот Чин придонесуваат за можноста на граѓанинот да нанесе што повеќе штета. А штетата на секој еден војник е всушност тоа што ги одлучува резултатите на сите битки, кампаљи и војни.


Зголемување на Силата

Главна статија: Train/Македонски

Силата може да се зголемува секој ден преку тренирање во неколку локации кои се специјално наменети за оваа цел. Постојат 4 типа на кампови за тренирање и тоа 1 бесплатен камп и 3 кампа каде што секое тренирање се наплаќа. Овие кампови можат да се изградат во Моите Места. Откако ќе се изградат, истите можат да се надградат и со тоа да се зголеми бројот на поени кои се добиваат дневно преку тренирање во истите кампови за истата цена што била наплаќана (бесплатниот камп и по надградувањето останува бесплатен). Употребата на камповите каде се наплаќа, варира од граѓанин до граѓанин. Економски пообезбедените ги користат сите надградени кампови и со тоа имаат максимален раст на силата. Некои граѓани добиваат парична помош од разни донации (Државата, Воената Единица, итн.) и се обидуваат да го извлечат максимумот што можат за нивниот напредок.


Историјат

Силата беше применувана во почетната верзија на играта, но со серија промени беше отстранета. После неколку месеци беа извршени нови промени и истата беше пак вратена во употреба.


Поврзано со