Tatjana Janeska/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
МакедонскиIcon-Macedonia.pngTatjana Janeska

27 Message  · Wiki

Citizen6951702.jpg
Society
Nationality Flag-Ukraine.jpg eRepublikan
Date of birth 10 Јануари 2013 година
Крушево, Icon-Republic of Macedonia (FYROM).png Македонија
Residence Icon-Czech Republic.png Czech Republic, Prague
Sex Female
Faith Dioism
Politics
Military
Rank Icon rank General**.png General**
Aircraft rank Airman 0.png Airman
Целосната слика на аватар на десната
Belphegor "Belpha" Antideus е американско-македонски кого е државјанин на Icon-Republic of Macedonia (FYROM).png Поранешниот Yugoslavic Република Македонија (ПЈРМ). Таа е најмногу познат по притискање 2.094.396 за Icon-Hungary.png Унгарија ден 1,879 против Icon-Romania.png Романија во Битка на Марамурес, кој беше првиот ден Belpha е. Од тогаш, Belpha се бореле во голем број на други кампањи, вклучувајќи Македонија.

Belpha е активен член во Macedonian Civilian Forces (македонски цивилна сили), но сепак таа не е многу активен во политиката како на уште. Таа се уште е сеуште во обид да се кандидира за Конгресот или да стане партија на претседателот.

Историја

Belpha е роден во Крушево на 10 јануари 2013 година на двајца родители, двете од нив се од американски пристојно. Нејзините родители ја напушти Icon-USA.png САД за голем број на причини, главно, бидејќи семејство живееле во Македонија. Belpha обучени и обучени додека таа стана полнолетен граѓанин. Кога таа отиде во македонското цивилна сили, таа почна нејзиниот живот долго патување кон стане еден од најголемите Македонци познат во светот.

Изглед

Belpha обично фустани во нејзиниот костим кој е сива и има сина кошула со вратоврска и Железниот крст ѓердан. Но, таа, исто така, стана некој вид на Македонската манекенка, и одлучи да се облекуваат во неа бикини наместо тоа. Понекогаш, таа дури се бори во битките со неа бикини. Ова се должи на фактот дека таа сака да му покажеме на светот дека македонските жени се можеби дури и повеќе потопло од Icon-Poland.png полските или Icon-Sweden.png Шведски жени. Сепак, остатокот од луѓето не изгледа на ум на сите чудни избор Belpha на облека, па затоа, таа продолжи да го стори тоа, и ќе планирате за тоа за остатокот од својот живот овде во Новиот свет се додека не се добива уморни од тоа.

Економски

Belpha моментално работи за ltpao и заработува многу ниско платени плата од 7,29 МКД (македонски долари) дневно. За една недела worth на пари, таа заработува 51,03 денари, што значи, за целиот месец, Belpha заработува 225,99 денари како плата, што е за 2660,80 МКД годишно.

Belpha поседува неколку од нејзините сопствени компании, што е Q1 оружје Фабрика, и две Q1 храна фабрики. 140 Суровини оружјето материјал потребно е да се направи 14 Q1 оружје во фабриката, а 160 пченица е потребно да се направи 160 Леб по една храна фабрика.

Војна

Највисока Штета Belpha во една битка беше во вкупен износ од 2.094.396 додека се бореа за сојузничките Icon-Hungary.png унгарски сили во битката кај Марамурес. Ова беше иконски неа, со оглед на тоа беше нејзиниот прв ден на полето на битката. Многу високи пофалби од сојузничките војници дојде за време на оваа славна акција, а таа стана брзо препознал во заедницата.

Достигнувања и трофеи

Icon achievement Hard Worker on.gif
Hard Worker (x3)
Icon achievement Battle Hero on.gif
Battle Hero (x4)
Icon achievement Super Soldier on.gif
Super Soldier (x4)
Icon achievement True Patriot on.gif
True Patriot (x6)