Terra/Български

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
DeutschIcon-Germany.png
한글Icon-South Korea.png
PolskiIcon-Poland.png
EspañolIcon-Spain.png


Terra
Flag of Terra
Map of Terra
Formation December 2010
Dissolution September 2012
Type Military
Headquarters TERRA Island
Secretary-General dermont
Members 4


Terra( български: Тера, бел. авт.) е военен съюз, състоящ се от 5 държави.

Образуване

Terra е създаден около средата на месец Декември 2010 година като по това време носи наименованието PANAM. Седмици преди това Icon-Brazil.png Бразилия и Icon-Argentina.png Аржентина оттеглят членството си от PHOENIX. Това обуславя възможността им да проведат преговори със САЩ за създаването на нов съюз. Бразилия и Icon-USA.png САЩ подписват МПП и по този начин поставят истинските основи на съюза, утвърдени малко след това и чрез присъединяването на аржентинците. Така започва изграждането на Пан-Американски съюз.

Не след дълго и други държави проявяват интерес за присъединяване, очертавайки бъдещото глобално развитие на съюза. Icon-Japan.png Япония е първата членка извън Северна и Южна Америка, която се включва през Януари 2011. Същият месец се присъединява и Icon-Canada.png Канада. Първата европейска държава, която става пълноправен член, е Icon-France.png Франция - през първата седмица на Февруари[1]. Не след дълго се включват Icon-Turkey.png Турция (8 Февруари 2011), Icon-Russia.png Русия (22 Февруари 2011)[2] и Icon-United Kingdom.png Великобритания (24 Февруари 2011)[3].

В началото възникват проблеми със сключването на МПП-та. PANAM се формира от държави, бивши членове на други съюзи, което затруднява разбирателството между страните. Една от причините е подписаните преди това МПП-та с различни страни. Така например при нападението на Индонезия над САЩ, много аржентински граждани са се биели за грешната страна в първите битки. В резултат на пререканията Турция напуска съюза на 11 Март 2011, посочвайки като причина различията в националните си цели с тези на другите членки.[4] На 21 Март Icon-Germany.png Германия се присъединява към Terra след като Полша я обявява за Естествен враг (Natural enemy)[5]. Icon-Portugal.png Португалия се присъединява на 30 Март 2011.[6]

На 25 Април Великобритания се оттегля от съюза, оплаквайки се от подчинения според нея статут на Terra към EDEN[7]. Тези обвинения са отхвърлени от другите членове, които твърдят, че Великобритания е поставила своите проблеми на основен дневен ред, вместо тези на Terra/Eden в резултат на многобройните атаки към нея и големите загуби през Петата световна война (World War V). Великобритания започва да се меси във вътрешната политика на Ирландия (член на EDEN) и показва желание да завземе силово или политически (political takeover) своята съседка.[8]

На 1 Юни Icon-Chile.png Чили се присъединява към Terra.[9]

През месец Юни 2011 Аржентина и Португалия[10] излизат от съюза с довода, че не получават достатъчно помощ от Terra HQ.

Юли 2011 година Бразилия предлага за гласуване премахването на Япония от съюза[11]. Това става след като Япония пуска Унгария да премине през територията й и да атакува Китай (член на EDEN) в отговор на китайското нападение над Япония и нарушаването на принудителен договор за наем, чрез който Китай се опитва да използва Япония като щит срещу Унгария, пускайки Resistance wars в дъжраната от Китай територия Kyushu. Трябва да се отбележи, че при първоначалните атаки на Китай, а и след това, Япония не получава голяма помощ от Terra, което я принуждава да подпише МПП-та със страни като Турция и Великобритания, тогава вече бивши членки на съюза.

 Мотивите на Terra за изритването ни от съюза бяха, че не е трябвало да се съюзяваме с нации като Великобритания и Турция и че не е трябвало да пускаме Унгария в земите ни. Освен това те просто ни казаха да спрем да мразим EDEN, тъй като “единственият начин да се печелят битки е чрез сътрудничество с тях.[11] 
(Akki, Президент на Icon-Japan.png Япония)

Юли 2011 Icon-Cyprus.png Кипър се присъединява към Terra с оглед на успеха им в Близкия изток и оказаната помощ на израелците.[12]

Чили е изключена от съюза на 16 Март 2012, поради влошените отношения с Аржентина и Terra.[13]

Бразилия, една от най-силните Terra страни, напуска съюза през юни поради голям брой фактори

През юни 2012 Icon-Colombia.png Colombia става член на Terra.[14]

През юли 2012 Icon-USA.png USA напуска Terra след подписването на харта за изграждането на нов съюз с Icon-Brazil.png Brazil, Icon-Poland.png Poland и Icon-Spain.png Spain.[15]

На 5-ти септември Франция напуска Terra[16]

През септември 2012 съществуването на Terra бива преустановено.

Наименование

Първоначалното име PANAM е резултат от членството на първите 3 държави- Бразилия, САЩ и Аржентина. Това е вторият път, когато съюз носи името PANAM (първият е познат като Pan American Alliance по исторически причини). Той се разпада още през 2008 година, като от него произлизат други два съюза- вече несъществуващите ATLANTIS и PEACE.

Още от самото начало не е имало замисъл PANAM да е официалното наименование. Провежда се и допитване до гражданите за името.[17] Те описват PANAM като скучно, неоригинално и неточно. По това време вече повече от половината членове не са от двете “Америки”.

На 20 Март 2011 съюзът PANAM официално променя името си на "Terra", като се посочва, че така членовете се опитват да се отърсят от американските си корени и да се затвърдят като глобален алианс, съставен от държави членки, на които им е омръзнал тогавашният модел на управление на еСвета от 2 съюза. За тази цел Terra решава да се сприятели с EDEN, за да се справят със заплахата ONE.[18]

Членове

Членки през цялото съществуване (тъмно синьо)
 
 
 

Управление

Country Citizen
Secretary General(s)
Icon-Germany.png Germany dermont
Deputy Secretary General(s)
Icon-France.png France/Български Margaret H Thatcher
Icon-Germany.png Germany Caroline au Marymont
Supreme Commander(s)
Icon-USA.png USA Vanek26

От 10 Март до 10 Април Terra е управлявана от двама приятели- jamesw заема позицията Главен секретар (Secretary General), а Artela му помага в задълженията и заема поста Върховен командир (Supreme Commander). Нито един от двамата не посочва заместници, но за сметка на това събират екип от съветници и асистенти, Icon-USA.png Henry Arundel, Icon-USA.png CRoy, Icon-USA.png Emerick, Icon-Argentina.png FlorenciaC, Icon-UK.png Margaret H Thatcher и Icon-Canada.png TemujinBC да помагат с ежедневните задачи, да придобият опит и да се запознаят с много нови играчи.

Те са наследени от Icon-Argentina.png FlorenciaC и Icon-Germany.png Dermont с помощ от Icon-UK.png Artela. Военната координация се извършва от Icon-Brazil.png Jazar, Icon-Argentina.png Tavo92 и Icon-Brazil.png dinossauro и 4-та им асистента Icon-USA.png Alexander Hamilton, Icon-Portugal.png DomiBoss, Icon-USA.png Henry Arundel и Icon-UK.png Margaret H Thatcher.

През Октомври 2011 съюзът се управлява от Icon-France.png kev2969, Icon-USA.png Vanek26 и Icon-USA.png Oblige със заместник Icon-Russia.png oDdkID. Тримата Върховни командири са Icon-Argentina.png Gabrik, Icon-Germany.png Caroline au Marymont и Icon-Cyprus.png Citizenturk.

Ноември 2011 съюзът се управлява от Icon-France.png kev2969 и Icon-USA.png Oblige, с Върховен командир Icon-USA.png Vanek26 и заместници: Icon-Argentina.png Gabrik, Icon-Chile.png Jean90 и Icon-Russia.png oDdkID. Официалните Coffee Guys/Gals са Icon-Germany.png dermont, Icon-Japan.png Squibeel, Icon-Brazil.png Hopez0r, Icon-Brazil.png dinossauro, Icon-UK.png Thatcher, Icon-Germany.png Caroline au Marymont и Icon-USA.png Glove.

През Декември 2011 съюзът се управлява от Icon-Argentina.png FlorenciaC и Icon-Brazil.png Hopez0r. Върховен командир: Icon-USA.png Vanek26.

През Януари 2012 съюзът се управлява от Icon-France.png kev2969 и Icon-Germany.png dermont. Върховен командир: Icon-USA.png Vanek26.

През Февруари 2012 съюзът се управлява от Icon-Germany.png dermont. Върховни командири: Icon-USA.png Artela, Icon-France.png kev2969 и Icon-USA.png Henry Arundel.

Март 2012 съюзът се управлява от Icon-Brazil.png Vigoncalves86. Върховен командир Icon-Germany.png Caroline au Marymont.

Април 2012 съюзът се управлява от Icon-Germany.png dermont. Заместници са Icon-France.png Margaret H Thatcher и Icon-Germany.png Caroline au Marymont. Върховен командир Icon-USA.png Vanek26.[19]

Източници

 1. La France rejoin PANAM // France officially join PANAM
 2. PANAM: Another Day, Another Member, Another Victory
 3. UKGOV: UK officially leaves PHOENIX and joins PANAM
 4. Official announcement : Turkey is leaving PanAm
 5. Terra welcomes and salutes Germany
 6. Updates from Terra - Portugal joins!
 7. friendly-fire-in-the-war-on-terra
 8. USA natural enemy UK - Emerick
 9. (TERRA) Welcome Chile, Impossible is nothing
 10. Saída da TERRA - Portugal Leaves Terra
 11. 11.0 11.1 Japan Ejected from Terra
 12. cCc Terra cCc
 13. Chile is out
 14. (Terra) It's a new day.
 15. (PotUS) Foreign Policy
 16. (RF-JO) France & Terra
 17. Formal Name Change Debate of PANAM
 18. The new name, logo, and our future
 19. (TERRA) Old Terra Mafia is back!