TERRA

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
DeutschIcon-Germany.png
한글Icon-South Korea.png
PolskiIcon-Poland.png
EspañolIcon-Spain.png


Terra
Flag of Terra
Map of Terra
Formation Prosinac 2010
Dissolution Rujan 2012
Type Vojni savez
Headquarters TERRA Island


Terra je bio vojni savez koji se sastojao od država članica smještenih na nekoliko kontinenata. Ukupni broj država članica koje su bile u savezu je 13, iako pred sam raspad saveza, bile su samo 4 države članice.

Formiranje

Terra je nastala oko sredine prosinca 2010. i u to vrijeme se nazivala PANAM. Icon-Brazil.png Brazil i Icon-Argentina.png Argentina su povukli svoje članstvo iz PHOENIX saveza nekoliko tjedana prije toga. To je oslobodilo obje članice da mogu pregovarati o mogućem savezništvu sa Icon-USA.png SAD-om. Brazil i SAD (Sjedinjene Američke Države) su prvi očvrsnuli savezništvo potpisivanjem MPP-a, koji je ubrzo nakon toga potvrđen pridruživanjem Argentine što je doprinijelo podizanju Pan-Američkog duha savezu.

No, nedugo nakon toga, nove države su iskazale interes pridruživanju i to je dovelo do globalnog fenomena. Icon-Japan.png Japan je prva država izvan Amerike koja se pridružila PANAMu u siječnju 2011. Kasnije tog mjeseca Icon-Canada.png Kanada je također postala potpisnica. Icon-France.png Francuska, prva Europska država koja se pridružila savezu, to je učinila u veljači.[1]. Ubrzo nakon toga Icon-Turkey.png Turska postaje potpisnica 8. veljače 2011., a Icon-Russia.png Rusija se pridružila 22. veljače 2011.[2]. Icon-United Kingdom.png Velika Britanija je pristupila savezu 24. veljače 2011.[3].

Potpisivanje MPP-a je uzrokovalo neke sukobe u PANAM savezu. Budući da je formiran od država koje su prije toga bile u različitim savezništvima, mnoge države članice su kasnile sa potpisivanjem MPPa sa drugim državama članicama. Neke od tih bile su rezultat neisticanjem prijašnjih ugovora. Zbog invazije Icon-Indonesia.png Indonezije na Icon-USA.png SAD na početku osnivanja saveza, to je uzrokovalo zabune i to da se mnogi Argentinci bore na krivoj strani u prvim trenucima. Dodatno je Turska strana u savezu uzrokovala zabunu zbog njihovih potpisanih MPPa i sukoba u tijeku prema nekim Europskim državama koje imaju duboku povezanost sa drugim PANAM članicama. Kao rezultat Turska je napustila PANAM 11. ožujka 2011. zbog razlike u ciljevima u odnosu na druge države članice.[4] 21. ožujka 2011. Icon-Germany.png Njemačka se pridružila savezu nakon što je izglasana kao prirodni neprijatelj od strane Icon-Poland.png Poljske.[5] . 30. ožujka Icon-Portugal.png Portugal postaje novi član Terra saveza.[6]

25. travnja Velika Britanija donosi odluku o napuštanju saveza pravdajući se nizom neslaganja vezanih uz suradnju sa prijateljskim savezom EDEN. [7] . Optužbe su odbijene od strane drugih država-članica koje ističu da je Velika Britanija postavila svoje vlastite ciljeve ispred ciljeva združenog savezništva Terra/EDEN nakon suočavanja sa višestrukim napadima i teških gubitaka u 5. svjetskom ratu. Točnije, rečeno je da se Velika Britanija uplela u unutrašnju politiku Icon-Ireland.png Irske, članice EDEN saveza, i izrazila želju invazije ili političkog preuzimanja susjedne države. [8]

1. lipnja Icon-Chile.png Čile postaje službeni član saveza Terra.[9]

Tijekom lipnja 2011 Argentina i Portugal povlače svoje članstvo [10] objašnjavajući odluku da nisu dobili dovoljnu pomoć od strane glavnog stožera saveza (Terra GS).

Tijekom srpnja 2011. Brazil podnosi zahtjev da se Japan isključi iz članstva saveza.[11] Navedeno dolazi nakon Japanskog propuštanja Mađarske u svrhu napada na Kinu, a koji je bio odgovor na kinesku (članica EDEN saveza) agresiju (invazija na Japan) i kršenje Ugovora o zakupu kojim je Kina pokušala iskoristiti Japan kao "ljudski štit" protiv Mađara pokretanjem RW u regiji Kyushu držanom od strane Kine. Primječeno je da tijekom kineske invazije i poslije, Japan nije imao odgovarajuću podršku Terra GS-a, što je posljedično dovelo do potpisivanja MPP-a sa državama izvan Terra saveza kao što su Turska i Velika Britanija.

 Razlozi Terra saveza za naše izbacivanje su bili da nismo smjeli potpisati savezništvo sa državama kao što su Velika Britanija ili Turska, te da nikada nismo smjeli dozvoliti Mađarskoj ulazak na naše područje. U konačnici, jednostavno su nam rekli da odbacimo našu mržnju prema EDEN savezu budući da je "jedini način da pobijedimo u bitkama suradnja sa njima".[11] 
(Akki, Predsjednik Icon-Japan.png Japana)

Tijekom srpnja Icon-Cyprus.png Cipar postaje članica Terra saveza nakon njihova uspjeha na Bliskom istoku i pomoći pružene Icon-Israel.png Izraelu nakon svega što su prošli.[12]

Čile je izbačen iz Terra saveza 16. ožujka 2012 zbog problema u odnosima prema Argentini i Terra GS-u. Brazil, jedna od najjačih država Terra saveza odlazi krajem lipnja iz širokog spektra razloga.[13]

Tijekom lipnja 2012 Icon-Colombia.png Kolumbija postaje članica Terra saveza.[14]

Tijekom srpnja 2012 Icon-USA.png SAD izlazi iz Terra saveza nakon potpisivanja namjere o pristupanju novom savezu sa Icon-Brazil.png Brazilom, Icon-Poland.png Poljskom i Icon-Spain.png Španjolskom.[15]

Dana 5. rujna 2012. Icon-France.png Francuska napušta Terra savez.[16]

U rujnu 2012, Terra savez je ugašen.

Ime

Prije znan kao PANAM, savez je dobio ime kao rezultat članstva država kao Brazil, SAD, Argentina. To je, u to vrijeme, drugi put da je savez prihvatio PANAM naziv, prvi je poznat u povijesti kao Pan American Alliance (PAA ili "Original PANAM"). Izdanak vanjske politike Icon-Mexico.png Mekiska, i u to vrijeme također zvan PANAM, originalni Pan American Alliance se raspao prije 2008. nakon čega se članstvo razišlo i pristupilo novim ATLANTIS i PEACE savezima.

Od početka nije bila namjera da PANAM bude službeno ime saveza i zajednica je ubrzo nakon toga počela tražiti drugo ime.[17] Unatoč tome što je ime već bilo korišteno za drugi povijesni savez i to nije imalo veze sa trenutnim savezom, građani država članica su smatrali naziv PANAM glupim, neoriginalnim i, što je najvažnije, netočnim nazivom. U to vrijeme najmanje polovica članica saveza nisu ni sa američkih kontinenata.

20. ožujka 2011. PANAM savez je službeno preimenovan u Terra, što su službenici isticali kao želju da se odmaknu od svojih Američkih korijena i istaknu se kao globalan savez sačinjen od država kojima je dosta trenutnog sustava sa dva velika saveza. Do kraja je TERRA isticala prijateljstvo i suradnju sa EDENom kako bi se obračunala sa rastućom prijetnjom ONE saveza.[18]


Članstvo

Države koje su bile članice (tamno plavo)


Administracija

Od 10. ožujka Terra je vođena od strane dva dugogodišnja prijatelja gdje je jamesw na funkciji Secretary General, a Artela mu pomaže na poziciji Supreme Commander. Nemaju zamjenika, no oboje su imenovali tim ključnih savjetnika i pomoćnika: Icon-USA.png Henry Arundel, Icon-USA.png CRoy, Icon-USA.png Emerick, Icon-Argentina.png FlorenciaC, Icon-UK.png Margaret H Thatcher i Icon-Canada.png TemujinBC. Pomoćnici su imali svrhu da im pomognu u svakodnevnim zadaćama u vođenju saveza, kao i nuđenju svojeg bogatog iskustva i kontakata savezu.

Nakon toga savez su vodili Icon-Argentina.png FlorenciaC i Icon-Germany.png Dermont uz pomoć Icon-UK.png Artele. Vojnu koordinaciju Terra saveza činio je trio Icon-Brazil.png Jazar, Icon-Argentina.png Tavo92 i Icon-Brazil.png dinossauro. Imali su također i tim sastavljen od četiri (4) osobe koji su im pomagali, a to su bili Icon-USA.png Alexander Hamilton, Icon-Portugal.png DomiBoss, Icon-USA.png Henry Arundel i Icon-UK.png Margaret H Thatcher.

U listopadu 2011, savez su vodili: Icon-France.png kev2969, Icon-USA.png Vanek26, i Icon-USA.png Oblige sa zamjenikom, Icon-Russia.png oDdkID. Tri (3) glavna vojna zapovjednika su bili: Icon-Argentina.png Gabrik, Icon-Germany.png Caroline au Marymont i Icon-Cyprus.png Citizenturk.

U studenom 2011, savez su vodili Icon-France.png kev2969 i Icon-USA.png Oblige. Glavni vojni zapovjednik bio je Icon-USA.png Vanek26, sa zamjenicima: Icon-Argentina.png Gabrik, Icon-Chile.png Jean90 i Icon-Russia.png oDdkID. Službeno zaduženi za kavu bili su Icon-Germany.png dermont, Icon-Japan.png Squibeel, Icon-Brazil.png Hopez0r, Icon-Brazil.png dinossauro, Icon-UK.png Thatcher, Icon-Germany.png Caroline au Marymont i Icon-USA.png Glove. Dama zadužena za kolače bila je Icon-Argentina.png FlorenciaC.

U prosincu 2011, savez su vodili Icon-Argentina.png FlorenciaC i Icon-Brazil.png Hopez0r. Glavni vojni zapovjednik bio je Icon-USA.png Vanek26.

U siječnju 2012, savez su vodili Icon-France.png kev2969 and Icon-Germany.png dermont. Glavni vojni zapovjednik bio je Icon-USA.png Vanek26.

U veljači 2012, savez je vodio Icon-Germany.png dermont. Glavni vojni zapovjednici bili su Icon-USA.png Artela, Icon-France.png kev2969 i Icon-USA.png Henry Arundel.

U ožujku 2012, savez je vodio Icon-Brazil.png Vigoncalves86. Glavni vojni zapovjednik bio je Icon-Germany.png Caroline au Marymont.

U travnju 2012, savez je vodio Icon-Germany.png dermont. Njegovi zamjenici bili su Icon-France.png Margaret H Thatcher i Icon-Germany.png Caroline au Marymont. Glavni vojni zapovjednik je Icon-USA.png Vanek26.[19]


Reference

 1. La France rejoin PANAM // France officially join PANAM
 2. PANAM: Another Day, Another Member, Another Victory
 3. UKGOV: UK officially leaves PHOENIX and joins PANAM
 4. Official announcement : Turkey is leaving PanAm
 5. Terra welcomes and salutes Germany
 6. Updates from Terra - Portugal joins!
 7. friendly-fire-in-the-war-on-terra
 8. USA natural enemy UK - Emerick
 9. (TERRA) Welcome Chile, Impossible is nothing
 10. Saída da TERRA - Portugal Leaves Terra
 11. 11.0 11.1 Japan Ejected from Terra
 12. cCc Terra cCc
 13. Chile is out
 14. [Terra It's a new day.]
 15. [PotUS Foreign Policy]
 16. [RF-JO France & Terra]
 17. Formal Name Change Debate of PANAM
 18. The new name, logo, and our future
 19. (TERRA) Old Terra Mafia is back!