The Matza Party/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
TMP banner.png
Icon-Romania.png The Matza PartyPartyNewspaperPresidents Icon-Romania.png
RomaniaFlagCorner.PNG
MatzaFlagCorner.PNG


Languages: 
EnglishIcon-English.png
RomânăIcon-Romania.pngThe Matza Party

Partid necunoscut

Informații Generale
Țară Flag-Romania.png Romania
Abreviere TMP, Matza
Website Matza Blog
Ziar The Matza News
Organizație Forever with Matza
Presentation TMP-Info
Chat #Matza
Link la forum Matza Forum
Culori Pink, Dark Blue
Fondat 5 January 2010
eDay 777
Founder Xigna
Politică
Președinte miTZa91
Vice Președinte Harry Potthead
Membri 81
Rank 5
Parlament 7 members
Orientare Center-Right
Ideologie Libertarian
 Un partid fun?
La fel, de ce nu? Daca ai ajuns la limita nervilor din cauza luptelor nemuritoare intre alte partide, esti binevenit in serenul Matza Party. 

Icon history.pngIstoria Partidului

The Matza Party este unul dintre cele mai vechi partide din România. A fost fondat de Xigna pentru a revigora ideea de Matza în România. Partidul a crescut foarte repede, în mai puțin de 15 zile devenind al patrulea ca mărime în România.

2013

Alegeri Congress 25 iunie 2013
 Luna aceasta am reuşit ceea ce The Matza Party n-a mai reuşit de mult. În zilele trecute (24 şi 25) am fost surprins în mod plăcut să văd câte mâtze mi-au auzit chemarea și au venit să ajute la campania electorală, lucru care nu s-a mai întâmplat de mult timp, de când era vechiul mod de alegeri, cel pe regiuni. 

Current event marker.jpgCăi de Comunicare

Structura Matza

Structura The Matza Party a fost acceptată pe data de 19 martie 2013, în urma votului tuturor membrilor prezenţi la şedinţa Matza din aceeaşi zi. Indiferent de numele preşedintelui / vice-preşedintelui / persoanelor din conducere, aceasta va rămâne structura The Matza Party activă. Poate fi modificată doar printr-o Adunare Oficială a Mâtzelor (şedinta anunţată din timp, accesibilă pentru orice membru Matza), în urma votului favorabil al celor prezenţi.

Această menţiune se referă doar la posturile propriu-zise şi nu include numele persoanelor ce le ocupă. Acestea pot fi numite direct de catre preşedinte / vice-preşedinte.

Preşedintele Partidului

 • Reprezintă imaginea partidului pe scena politică a eRomâniei.
 • Este ales pe o perioada de maxim o luna, conform mecanicii jocului.
 • Desemneaza vicepresedintele si secretarul general pentru luna in care este mandatat
 • Preşedintele Partidului exprimă opinii, puncte de vedere şi reacţii ale TMP, elaborează şi aprobă comunicate de presă.
 • Preşedintele Partidului stabileşte modul de funcţionare şi componenţa organelor de conducere ale partidului, fixează ordinea de zi a adunării oficiale şi prezidează adunările.
 • O persoană poate fi Preşedintele Partidului doar după trecerea votului de “candidat oficial” şi a dovedit că are calitaţile necesare pentru a putea promova partidul, luând cele mai bune decizii pentru acesta, iar la final de mandat se prezintă Raportul de Activitate.

Vice Preşedintele

 • Este ales de Preşedintele Partidului.
 • Este mâna dreaptă a Preşedintelui Partidului, ocupându-se de treburile de zi cu zi ale partidului când preşedintele lipseşte.
 • În absenţa preşedintelui la şedinţa de partid, vice-preşedintele îl va înlocui.
 • Nu are alte îndatoriri clare, activitatea sa depinzând de discuţiile cu Preşedintele Partidului.

Secretarul General

 • Trebuie să informeze în joc membrii TMP asupra diverselor activităţi care se vor desfăşura pe channelul partidului cât şi poziţia partidului vis-a-vis de evenimentele politice importante care au loc în eRomânia.
 • Poate să propună şi să administreze strategii şi activităţi menite să crească implicarea membrilor TMP în viaţa internă de partid, prin creşterea gradului de atractivitate al acesteia.
 • Secretarul General este ales pe o perioada de o lună de către PP.
 • În cadrul şedinţelor de partid, SG-ul stabileşte raportul şedinţei.
 • Înregistrează şi urmăreşte fluxul unor documente.
 • Actualizează periodic informaţia de pe site-ul oficial al The Matza Party
 • În caz extraordinar, când SG-ul nu îşi poate îndeplini atribuirile, acestea îi revin PP-ului.

Congresscat-ul

 • Orice congresman ajuns în această funcţie cu sprijinul The Matza Party este obligat să fie activ pe chatul (#eRo.Congress) şi forumul Congressului.
 • Candidaţii pentru funcţia de congressman, trebuie să dea dovadă de o buna capacitate de comunicare, reuşind astfel să reprezinte ideologia şi principiile The Matza Party în Congress.
 • The Matza Party va numi în fiecare lună un senator lider, care va fi coordonatorul grupului de congressmeni Matza. Acesta va fi ales prin vot democratic de către congressmanii TMP şi va avea misiunea de a le îndruma şi ajuta pe mâtzele noastre din Congress.*
 • Mâtzele care reprezintă partidul în Congressul eRomâniei, sunt rugate ca înainte de a vota sau de a propune vreo lege, să se consulte cu conducerea partidului.

Purtătorul de Cuvânt

 • Asigură comunicarea dintre membri şi conducerea partidului.
 • Efectuează sondaje de opinie cu privire la diverse aspecte ale vieţii politice din partid.
 • Purtătorul de Cuvânt se ocupă cu urmărirea evenimentelor curente şi dacă se consideră necesar, redactarea unui punct de vedere oficial din partea TMP.
 • Schimbarea din funcţie a Președintelui, vicePreședintelui sau Secretarului se poate face dacă propunerea este adoptată prin votul a jumătate plus unu din numărul membrilor prezenţi la adunarea mâtzească.
 • Propunerea de demitere a preşedintelui TMP de către membrii se face pe baza studierii Rapoartelor de activitate

Liderul Grupului Parlamentar

 • Liderul Grupului Parlamentar informează membrii grupului asupra activităţilor Parlamentului şi reprezintă grupul ori de câte ori este nevoie în activitatea Parlamentului.
 • Pe data de 26 Preşedintele Partidului (sau oricare membru al conducerii Mâtza) creează un mesaj cu toţi parlamentarii partidului unde anunţă că din data de 26 până pe 27 se pot înscrie pentru funcţia de Liderul al Grupului Parlamentar, iar pe data de 28 se votează noul Liderul al Grupului Parlamentar.

Mandatul membrilor Biroului Executiv al The Matza Party încetează în următoarele cazuri :

 • Demisie
 • Imposibilitatea de exercitare a mandatului.

Statutul Matza

Articolul 1 – Denumirea partidului

1. Denumirea partidului este The Matza Party.

2. Denumirea prescurtată a partidului este TMP sau Matza.

Articolul 2 – Emblema partidului

Emblema partidului este animalul al carei campanie îi poartă numele, Matza.

Articolul 3 – Valorile supreme ale partidului

The Matza Party este un partid de centru-dreapta, care acţionează pentru apărarea următoarelor valori: o experienţă politică de calitate, politică de excelenţă, o politică a decenţei , democraţia, politică de plăcere şi fără încrâncenare, în favoarea cetăţeanului, pluralismul politic, independenţa şi unitatea e-statului român.

Articolul 4 – Mijloacele oficiale de comunicare ale partidului

Membrii The Matza Party comunică şi îşi exprimă opiniile politice prin intermediul chat-ului, mesajelor din joc, site-ului şi feed-ului partidului.

1. Chat-urile #Matza şi #Matza.Party pe server-ul Rizon - tinyurl.com/ChatTMP

2. Grup-ul de Facebook The Matza Party - https://www.facebook.com/groups/243412822372657/

3. Site-ul oficial al partidului - http://thematzaparty.webs.com/

Articolul 5 – Membrii partidului

Poate deveni membru al The Matza Party, orice e-cetăţean care aderă liber la Statutul partidului, care acceptă de bunăvoie să contribuie la promovarea şi aplicarea acestuia, care este pregatit să colaboreze cu Preşedintele Partidului, indiferent de situaţie şi care manifestă angajare şi spirit de dăruire pentru înfăptuirea obiectivelor partidului.

Articolul 6 – Drepturile membrilor partidului

Membrii The Matza Party au următoarele drepturi:

1. De a fi informaţi şi de a-şi exprima în mod liber opinia cu privire la opţiunile politice ale partidului, la activitatea organelor de conducere ale partidului şi a reprezentanţilor acestuia în cadrul instituţiilor e-statului român.

2. De a candida pentru funcţia de congressman, reprezentand TMP in parlament.

3. De a propune şi de a fi propuşi candidaţi pentru funcţii în conducerea partidului şi în cadrul instituţiilor e-statului român.

4. De a participa la dezbaterile de pe chat-ul si feed-ul partidului.

5. De a candida pentru functia de Presedinte al Partidului.

Articolul 7 – Obligatiile membrilor partidului

Membrii The Matza Party au următoarele obligaţii:

1. De a cunoaşte şi respecta Statutul si principiile partidului.

2. De a milita pentru promovarea valorilor supreme ale partidului.

3. De a contribui la formarea şi promovarea unui mod activ în cadrul partidului.

4. De a acţiona pentru păstrarea şi întărirea unităţii partidului, prin intelegere intre membrii acestuia.

5. De a nu prejudicia imaginea şi prestigiul partidului.

6. De a fi reprezentantul partidului prin actiunile si modul de discutie atat ingame cat si pe link-urile externe precum chat-uri si forum-uri.

Articolul 8 – Preşedintele partidului

1. Preşedintele The Matza Party este conducătorul politic al partidului şi reprezentantul principal al acestuia pe scena politică si sociala a e-României.

2. Preşedintele stabileşte modul de funcţionare şi componenţa organelor de conducere ale partidului şi fixează ordinea de zi a “Adunării matzelor”.

3. O persoana poate ajunge presedinte dupa trecerea votului de “Candidat oficial” oferit de catre conducerea Matza, format din membrii activi pe chat cu o vechime minima de 3 luni.

4. Membrii partidului pot aplica pentru aceasta functie doar dupa ce au dat dovada de cunostiinte vaste despre istoria partidului şi relatiile partidului cu alte organizatii politica, au reprezentat cu succes imaginea partidului printre alti jucatori si au dat dovada de abilitati de lider, respectand statutul si principiile partidului şi având abilităţi avansate în comunicare.

5. Membrii partidului vor trebui să lucreze alături de preşedinte de-a lungul întregului său mandat, asigurând astfel o atmosferă caldă în partid.

6. Înainte de toate, Preşedintele Partidului este liderul ales, fiind considerat cel mai capabil in a conduce partidul, iar acesta va avea intotdeauna ultimul cuvant de spus.

Articolul 9 – Adunarea oficială a matzelor

1. Orice membru The Matza Party poate participa la Adunarea oficială a matzelor, pentru a contribui la luarea deciziilor în cadrul partidului.

2. Adunarea oficială a matzelor este convocată în mod periodic de preşedintele The Matza Party prin intermediul ziarului oficial al partidului sau prin mesaje in joc de pe sediul central al partidului.

3. Adunarea se desfăşoară pe chat-ul #Matza.party şi este prezidată de preşedintele partidului sau vicepresedinte.

4. Deciziile se iau prin vot propus prin poll-uri, propuse pe chat, site sau feed-ul in-game, iar Preşedintele Partidului va lua în considerare, în funcţie de rezultate, decizia finală.

Articolul 10 – Aleşii partidului în Congress

1. Orice congresman ajuns în această funcţie cu sprijinul The Matza Party este obligat să fie activ atât în presă, cât şi pe forumul http://thematzaparty.webs.com/, să aibă iniţiative legislative şi să participe la dezbaterile din Congress, în caz contrar urmând a nu mai primi sprijinul The Matza Party în eventualitatea unei noi candidaturi.

2. Membrii The Matza Party, candidaţi pentru funcţia de congressman, trebuie să dea dovadă de o bună socializare, reuşind astfel să reprezinte ideologia şi principiile The Matza Party în Congress.

3. The Matza Party va numi in fiecare lună un senator lider, care va fi coordonatorul grupului de congressmani Matza. Acesta va fi ales de catre conducerea TMP, prin vot.

Creat de Xigna, completat de Mynsc, actualizat de Romansul şi iAntonio

Principiile The Matza Party

Contrar unor opinii personale, The Matza Party nu este un partid apărut peste noapte, fără niciun fundament şi care are ca unic scop obţinerea unor posturi în Congres. Din contră. The Matza Party este un proiect pe termen lung care uneşte în jurul său un număr din ce în ce mai mare de jucători (peste 200 in acest moment) şi care militează activ pentru o serie de principii. În continuare vor fi prezentate câteva dintre cele mai importante.


1. În plan POLITIC

1. Este promovat FUN-ul în poltică, politica de plăcere, fără încrâncenare, fără scandaluri iscate şi întreţinute din interese personale sau de partid.

2. Facem politica argumentelor, nu pe cea a obiectelor contondente, a şpăgii şi a loviturilor date pe la spate.

3. Promovam calitatea, prin jucatori si oameni cunoscatori ai jocului si mai ales al modulului politc.

4. Sunt descurajate orice fel de practici murdare, de atragere a membrilor prin oferirea de bunuri şi avantaje, cumpararea voturilor sau cumpărarea de locuri în Congres.

5. Sunt descurajate atacurile asupra altor persoane indiferent de partid, unitate militara sau puncte de vedere.

6. Este încurajată implicarea jucătorilor care sunt de mici ajutati sa descopere lumea politicii alaturi de Matza.

7. Matza se va concentra NU pe accederea unor membri ai săi în poziţii cheie, ci pe implementarea unor programe care să fie în interesul ţării;

8. Matza nu va susţine niciun fost membru care va încerca tentative ilegale in alte partide, ci va ajuta partidul in lupta impotriva PTOului.

2. În plan ECONOMIC

1. Ca partid de centru-dreapta, The Matza Party încearcă să promoveze măsuri care să asigure prin importanţa acordată statului o dezvoltare a iniţiativei private.

2. Matza va încuraja legile de taxarea, avantajoase pentru dezvoltarea unitatilor militare.

3. Matza va sprijini şi ideea de ministere, care au funcţia să ajute cetăţenii.

3. În plan SOCIAL

1. Se caută soluţii pentru realizarea unui nucleu al comunitatii, care va avea ca rol aducerea in joc a noi jucatori, in final realizand un Baby Boom.

2. Matza va încerca să formeze înainte de toate o comunitate între ai cărei membri să se formeze relaţii de încredere reciprocă şi respect.

3. Se va urmari dezvoltarea canalelor de comunicatie si metodelor ingame de a aduce informatii la jucatori si pentru a-i pregati pentru orice tip de razboi sau evenimente speciale in cadrul tarii.

4. În plan MILITAR

1.Matza susţine o strategie de modernizare şi îmbunătăţire a armatei, punand pret pe valoarea fiecarui soldat, încât şi a expansiunii teritoriale.

2.Este încurajată o individualizare a unităţilor militare, care să nu depindă total de fondurile statului ci sa se poata baza pe resurse propii la momente de nevoie.

5. În plan EXTERN

1.Este încurajată o strânsă cooperare cu Republica Moldova, avand ca scop o uniune statala si vamala.

2.Matza susţine devotamentul eRomaniei faţă de ţările care i-au fost alături în lupte importante si va lupta pentru o importanta a tarii in aliantele din care face parte.


Creat de Xigna, completat de Mynsc, actualizat de Romansul si iAntonio


Icon position party member.gif Jucători promovaţi de către The Matza Party

Congress list last updated February 2016