Оружјата

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
ქართულიIcon-Georgia.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
NorskIcon-Norway.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Products:

Icon - Food Q3.png Icon - Weapon Q2.png Icon - Aircraft Listing.png Icon - Moving ticket Q3.png Icon - House Q1.png Icon - Food Raw Materials.png Icon - Weapon Raw Materials.png Icon - Aircraft Raw Materials.png Icon - House Raw Materials.png

Оружјата се користат од страна на граѓаните во битките. Оружјата можат да направат двојно од штетата направена во битката.

Производство на Оружја

Главна статија: Weapon raw material

Icon - Weapon Raw Materials.png Материјалите за оружја се користат за да се направат оружја.

Квалитет на Оружја

Ефективноста на оружхјата во борба зависи од нивниот квалитет.

Оружје од Q7 квалитет

Квалитетот на оружјата се утврдува од две карактеристики: траење и огнена моќ

 • Q1: 1 удар, 20% огнена моќ
 • Q2: 2 удари, 40% огнена моќ
 • Q3: 3 удари, 60% огнена моќ
 • Q4: 4 удари, 80% огнена моќ
 • Q5: 5 удари, 100% огнена моќ
 • Q6: 6 удари, 120% огнена моќ
 • Q7: 10 удари, 200% огнена моќ

Траењето на оружјата се утврдува колку пати тоа може да се искористи пред да се отстрани. За пример, оружје од Q1 квалитет може да се искористи еднаш, додека едно оружје со квалитет Q6 може да се користи за да се нападне десет пати. На друга рака, огнената моќ на оружјето утврдува колку штета може да се нанесе. На бојното поле ова покажува колку бргу може противникот да биде поразен, и колку штета може да се нанесе на една страна.

Посебни оружја

Главна статија: Special weapon
Icon - Bazooka.png Bazooka: 3 Durability, defeat any enemies with 1 hit, and take 10,000 штета на удар
Rocket missile.png Ракетите (GTG Missles). Можат да се произведат во вашата фабрика за ракети. Штетата од ракетите зависи од тоа на каков левел е вашата фабрика за ракети:
 • 1 левел: 50,000 damage
 • 2 левел: 250,000 damage
 • 3 левел: 500,000 damage
 • 4 левел: 1,750,000 damage
 • 5 левел: 2,500,000 damage
Big bomb.png Нуклеарна бомба. Нуклеарките се промотивни оружја од еден удар, кој што може да се добијат со добивање на Campaign hero медалот во промотивна акција. Нуклеарната бомба може да се искористи во битка со што ќе се нанесе 5,000,000 штета.
Small bomb.png АСМ Проектил. Проектилите се промотивни оружја од еден удар, тие можат да се добијат со добивање на Battle hero медалот во промотивна акција. Штетата на АСМ Проектилите зависи од тоа во која дивизија сте:
 • Дивизија 1 : 75,000 damage
 • Дивизија 2 : 375,000 damage
 • Дивизија 3 : 750,000 damage
 • Дивизија 4 : 1,500,000 damage

Погледнете исто така