World War II/Suomi

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
SuomiIcon-Finland.png
PolskiIcon-Poland.png
EspañolIcon-Spain.png
Toinen maailmansota
BlankMap-World.png
Date Joulukuun 7, 2008 –
Location Flag-France.png France,
Flag-Belgium.jpg Belgium,
Flag-Germany.jpg Germany,
Flag-Mexico.jpg Mexico,
Flag-Portugal.jpg Portugal,
Flag-Argentina.jpg Argentina,
Flag-South Africa.jpg South Africa,
Flag-Russia.jpg Russia,
Flag-Hungary.jpg Hungary,
Flag-Slovakia.jpg Slovakia
Belligerents
Flag-ATLANTIS.jpg ATLANTIS
Flag-UK.jpg UK
Flag-USA.png USA
Flag-Sweden.jpg Sweden
Flag-Canada.jpg Canada
Flag-Spain.jpg Spain
Flag-Argentina.jpg Argentina
Flag-Norway.jpg Norway
Flag-Romania.png Romania
Flag-Poland.jpg Poland
Flag-PEACE.jpg PEACE
Flag-Portugal.jpg Portugal
Flag-Italy.jpg Italy
Flag-Indonesia.jpg Indonesia
Flag-Iran.jpg Iran
Flag-France.png France
Flag-Brazil.jpg Brazil
Flag-Turkey.jpg Turkey

Toinen Maailmansota, (lyhennetään usein WWII tai WW2) oli maailmanlaajuinen konflikti, johon osallistui suurin osa ATLANTIS ja PEACE maista.

Sota alkoi joulukuun 7, 2008 Espanjan sodanjulistuksella PEACE maille, mutta todellinen sota alkoi, kun USA, Iso-Britannia, Kanada ja Ruotsi julistivat sodan Ranskalle.

Taustaa

Toisen maailmansodan juuret luotiin sen jälkeen, kun Brasilia ja Indonesia julistivat sodan Argentiinalle. Molempien armeijat kostivat, kun Argentiina solmi suojelusopimukset USA:n, Ison-Britannian, Romanian ja Ruotsin sekä muiden maiden kanssa.

Kuukauden kestäneen "kylmän sodan" (mukaan lukien Indonesian luoman sekasorron Argentiinan marketissa) jälkeen, ATLANTIKSEN joukot päättivät hyökätä Ranskaan, väittäen Ranskan kieltävän Sveitsin itsenäisyyden. Samaan aikaan Ranska neuvotteli Sveitsin itsenäisyydestä Sveitsin edustajien kanssa Big Brotherin ja Bremerin johtamana. Tarkoituksena oli antaa Sveitsille ensimmäinen alue joulukuun 15. Atlantis ei lähettänyt vaatimuksia Ranskalle vaan päätti yksipuolisesti julistaa sodan Ranskalle.

Samaan aikaan, Argentiinan joukot hyökkäsi Indonesian valtaamaan Etelä-Afrikan Western Capeen, hämäten Indonesian armeijaa ja antaen toisten ATLANTIS maiden aloittaa hyökkäys Ranskaan.

Ruotsin virallisen peruste sotaan oli Ranskan metsäiset alueet. Muita maita on syytetty, että he aloittivat sodan samasta syystä, vaikka kukaan ei tätä ole vahvistanut. Sattumaa tai ei, ensimmäiset vallatut Ranskan alueet sisälsivät korkeita raaka-aine esiintymiä.

Sotaan kuuluu myös monia muita rintamia eri puolilta maailmaa.

Atlantiksen hyökkäys Ranskaan

Atlantiksen hyökkäys Ranskaan, koodinimeltään Operation French Toast (Operaatio Ranskanleipä) aloitti Toisen Maailmansodan virallisesti 7.12.2008. Hyökkäykseen osallistui Espanja, USA, Kanada, Iso-Britannia ja Ruotsi.

Hyökkäyksen aloitti Espanja 5.12.2008 ja 7.12.2008 mukaan loput maat liityivät Ranskan valloittamiseen. Ranska menetti suurimman osan alueista, mutta onnistui liittolaistensa avulla ottamaan omat alueensa takaisin ja ATLANTIS menetti jalansijansa Ranskan alueella.

"Operaatio Ranskanleipään" liittyvät sodat

Brasilia-Argentiina sota

Marraskuun 14, 2008 Brasilian presidentti Sparta Kratos ehdotti kongressille sodanjulistusta Argentiinalle. Joulukuun 29, Brasilia hyökkäsi vihdoin Argentiinan alueelle Mesopotamia vallaten sen.

Romania-Venäjä sota

Joulukuun 12, 2008 Romanian Presidentti Alex Craciun ehdotti kongressille sodanjulistusta Venäjälle.

Sodassa käytiin 8 taistelua ja ensimmäinen taistelu alkoi 27. joulukuuta Moskova ja Keski-Venäjä -alueella, minkä Romania valtasi Venäjältä, vaikka heillä oli vastassaan 6 PEACE-maata.

Neljä päivää myöhemmin, 31.12.2008 Venäjä ja sen liittolaiset yrittivät vapauttaa alueen, mutta Romania onnistui pitämään alueesta kiinni.

Romanialaisten seuraava kohde oli Northern Russia tammikuun 2, 2009 ja Romania onnistui valtaamaan alueen. Kaksi päivää myöhemmin Romania hyökkäsi Central Black Earth ja Volga Vyatka -alueille, mutta Venäjä onnistui voittamaan taistelut.

Tammikuun kuudes, 2009 Romania iski viimeisen kerran vallaten loput Venäjän alueet - Central Black Earth, Volga Vyatka ja Western Siberia.

Operation Burning Spirit

Operation Burning Spirit (Hehkuvan hengen operaatio) alkoi tammikuun 10. päivä vuonna 2009 Ruotsin omistamilla Saksan alueilla.

Historia

Saksan itsenäisyyssodan jälkeen, Saksa sai haltuunsa 5 alkuperäisaluettaan. Kahden kuukauden jälkeen vain yksi jäljellä olevista seitsemästä alueesta oli palautettu Saksalle Ruotsin toimesta ja Saksa sekä PEACE GC:n hallitsijat tapasivat ja keskustelivat alueiden vapauttamisesta voimalla. Erittäin salainen operaatio kulki nimellä "Operation Burning Spirit."

Hyvin harva henkilö tiesi suunnitelmista ja jopa monilta kongressiedustajilta pimitettiin tieto, tietojen mahdollisesta joutumisesta Ruotsalaisten käsiin. Ennen hyökkäystä, Saksa osti suurimman osan aseista Ruotsin marketista heidän rahastossaan olevilla SEK:llä ja he jakoivat ne sotilailleen. Saksa, Brasilia, Italia, Indonesia, Portugali ja Ranska lähettivät joukkoja Saksaan taistelemaan alueista kun Saksa käytti noin 450 Kultaa sotien aloittamiseen.

Saksa myös loi viisi "hämäysartikkelia" Ruotsiin ja äänestivät ne suosituimpien uutisten joukkoon, jotta he blokkaisivat kaikki Ruotsalaiset artikkelit top 5:stä.

Indonesia-Argentiina sota

Indonesia-Argentiina sota oli aseellinen konflikti Indonesian ja Argentiinan välillä, joka tapahtui 11.11.2009 - 23.2.2009 Western Capessa ja Argentiinassa.

Marraskuun 11, 2008, Indonesian Presidentti n3m0 ehdotti kongressille sodanjulistusta Argentiinalle. Tarkoituksena oli hyökätä samassa kuussa, mutta bugin takia, hyökkäys peruuntui.

Operaatio Ranskanleivän aikana, Argentiina (silloin ATLANTIKSEN jäsen), suoritti oman osuutensa hyökkäämällä Indonesian valtaamalle Western Capelle, Etelä-Afrikan alkuperäisalueelle. Se teki sen kolme kertaa hämätäkseen Indonesialaisia. Silti Operaatio Ranskanleipä lopulta epäonnistui ja operaatiosta tuli teurastamo, kun kaikki Atlantiksen joukot työnnettiin pois Ranskasta.

Joulukuun 29, 2008, Indonesia viimein hyökkäsi ja valtasi Argentiinan Pampasin, alueen, jossa asui paljon argentiinalaisia ja sijaitsi Q5 puolustusjärjestelmä. Tämä aiheutti sekasortoa ATLANTIKSEN joukoissa, johtaen moraalin tippumiseen ja kaaokseen Argentiinan kansalaisten keskellä (moni heistä, ketkä syyttivät Romaniaa liian kiireiseksi etsiessään imperialistisia saavutuksia Venäjällä Argentiinan auttamisen sijaan, olivat vastenmielisiä Indonesialaisille; samaan aikaan, Indonesia valtasi Patagonian. Cuyo vallattiin melkein ja oli vain muutaman tunnin päässä joutumasta Indonesian hallintaan, kun Argentiinan Presidentti Siddy onnistui pysäyttämään Indonesian aiheuttamasta lisätuhoja solmimalla epävirallisen rauhan Indonesian (ja Brasilian) kanssa. Molemmat hyväksyivät rauhan. Pian Argentiina erosi ATLANTIKSESTA ja liittyi myöhemmin PEACEEN, yhdessä Chilen ja Slovenian kanssa.

Pampas palautettiin kaksi kuukautta sen valtaamisen jälkeen 21.2.2009. Vapaussodan aloitti Indonesialainen gagah ja Argentiina sai 2.83 kultaa Indonesialta. Seuraavana päivänä Argentiina ja Indonesia ehdottivat virallista rauhaa ja se meni läpi 23.12.2009. Neljän kuukauden mittaiseksi venynyt sota oli viimein päättynyt. Helmikuun 23. päivän viimeisin tunteina, Indonesian presidentti aban aloitti vapaussodan Patagoniassa, mikä palautettiin Argentiinalle.

Jälkipeli

Indonesia-Argentiina sota oli viimeinen sota, joka liittyi Toiseen Maailmansotaan, mikä raivosi ATLANTIKSEN ja PEACEN välillä. Se vakiinnutti PEACEN aseman dominoivampana liittona ja antoi sille lisää jäseniä. ATLANTIS menetti jäsenen (ja luultavasti mahdollisen jäsenen, Chilen) ja näytti, että PEACE on paremmin organisoitunut. Se myös paljasti riitoja ATLANTIS jäsenten välillä, erityisesti muiden maiden ja Romanian välillä, mikä oli keskittynyt Venäjän valtaamiseen. Täten sodan tulos oli kuin raikuva läpsäisy ATLANTIKSEN poskelle: Se oli aloittanut sodan luottavaisena omaan osaamiseensa, mutta päätyi voitetuksi jokaisella rintamalla, Euroopasta Etelä-Amerikkaan.

Sodan vaikutukset näkyivät myös Etelä-Afrikassa. Alkuperäinen tarkoitus Etelä-Afrikan valtaamisella oli saada tie Argentiinan. Kun koko Etelä-Amerikka on nyt PEACEN jäsen, kukaan ei tiedä Indonesian suhtautumista neuvotteluihin Etelä-Afrikan 4 alueen palauttamista, koska heillä ei ole tarvetta alueille enää (pois suljettuna Western Cape, missä on Q5 sairaala).

Sodan kartta