Write article/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png
Media module

Весник · Напиши статија · Статија

Статии служат како едни од најглавните видови за комуникација во еРепублик.
Граѓанин и организацијата можат да напишат статии во нивниот весник. Како и да е мора да обрнат внимание кон Правилата, воглавно на што се смета како спам што е напишано во Rules Addendum.

Внеси Наслов

Write article.png

Статии неможе да бидат издадени без наслов. Добар наслов може да донесе многу читатели ; an а недобар наслов читателите ќе ја игнорират статијата.

Напиши

Write article2.JPG

Пишувај во даденото место.

  • За болд(здебелено), селектирајго зборот и притисни на "Bold" копчето
Write article3.jpg
  • За да додадеш линк, селектирај го зборот кој сакаш да биде линкот и притисни на"Link" копчето. Ќе се појави место за URL-то и "Add Link" копче . Внеси го URL-то и кликни на копчето за да го додадеш линкот.

Внеси слика

Внеси слика за да ја илустрираш статијата. Article picture.JPG

Објави

Провери ја статијата уште еднаш и стисни на копчето "Publish". Article publish.png


Запомни да се враќаш на артиклот и да ги читаш коментарите и да одговараш на нив! }

Трикови

Користење BBCode Резултат во статијата
Линкови [url=http://www.example.com/]Ова е линк[/url] This is a link
Слики [img]линк до сликата[/img] (image)
Болд(здебелено) [b]Ова е здебелен текст[/b] Ова е здебелен текст.
Италик(накосено) [i]Ова е накосен текст[/i] Ова е накосен текст
Подвлечено [u]Ова е подвлечен текст.[/u] Ова е подвлечен текст.
Големина на фонт [size=1]Ова е мал текст[/size] Ова е мал текст

Емотикони

Формат Код Резултат во статијата
Регуларно смајли :-) или :) или =) Regular smile.gif
Возбудено смајли 8) или 8-) Excited smile.gif
Големо смајли :-D или :D или =D Big smile.gif
Анимирано смајли ^_^ Animated smile.gif
Светец O:) или O:-) Saint.gif
Coy Smile =3 Coy smile.gif
Нервозно D: или D= или >:( или D-: или >:-( AngryEmo.gif
Кул B) или B-) Constipation.gif
Sweat Drop ^^; Sweat drop.gif
Намуртено :-( или :( Frown.gif
Намигнување ;-) или ;) Wink.gif
Големо намигнување ;D Big wink.gif
Sneaky ;D или >;) Sneaky.gif
Јазиче :-P или :P Tongue.gif
Изненадено :-O или :O Surprise.gif
Иритирачко :-/ или :\ или :/ или =\ или =/ Irritated.gif
Неутрално :| Neutral.gif
Срце <3 Heart.gif
Ѓаволско >:) или >:-) Evil.gif
Гледа лево <.< или <_< Lookleft.gif
Гледа десно >.> или >_> Lookright.gif

ЧПП

  • Прашање: Дали е ограничена големината на сликите?
  • Одговор: Големината на сликите е ограничена до 400 пиксели

Видете исто така