ypourgos

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png


Dead citizen.png
Dead citizen

ypourgos

46 Message  · Wiki

Citizen3064159.jpg
Κοινωνία
Εθνικότητα Flag-Greece.jpg Ελληνική
Ημερομηνία γέννησης 31 Μαρτίου 2010
Ημερομηνία θανάτου 2013 (est)
Κατοικία Κεντρική Ελλάδα, Ελλάδα
Φύλο Άρρεν
Εφημερίδα Greek Independent Press
Πολιτική
Μέλος Επιτροπής Τμήματος Εκπαίδευσης του/της Ελλάδα
Ημέρα 929 – 959
Υφυπουργός Εμπορίου του/της Ελλάδα
Ημέρα1020 – 1030
Υπηρέτησε υπό Thanasis Shoinas
Υπουργός Εμπορίου του/της Ελλάδα
Ημέρα 1143 – 1173
Τμηματάρχης Εκπαίδευσης του/της Ελλάδα
Ημέρα 1233 – 1245
Υπηρέτησε υπό EleniG
Πρόεδρος του/της Ελλάδα
Ημέρα 1294 – 1943
Στρατός
Βαθμός στρατού Icon rank Legendary Force.png Legendary Force
Βαθμός αεροπορίας Airman 0.png Airman

Γενικές Πληροφορίες

Ο πολίτης του Νέου Κόσμου, ypourgos, γεννήθηκε τη 31η Μαρτίου 2010 στην Κρήτη, Ελλάδα.

Αρχικώς τέθηκε υπό την επιμέλεια του μέντορα BDD_7 του Ελληνικού Εθνικού Προγράμματος Μεντορείας Νέων Παικτών και έμαθε τα κατατόπια. Η πρώτη πρόταση που άρθρωσε στο κανάλι #eGreece, ενδεικτικό των προθέσεών του, ήταν κάτι του στυλ: «Γεια σας, ήρθα να διοικήσω την Ελλάδα!». Και το έκανε… για λίγο.

Με τις φλογερές αντι-ελιτιστικές του ρητορείες και πρακτικές, αναδείχθηκε σε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες παρουσίες στη σύγχρονη Ελλάδα, κόκκινο πανί για κάποιους αλλά αγαπητός από άλλους. Κάποτε μάχιμος πολιτικός ηγέτης, διατηρεί την επιρροή του σε κάποιους κύκλους ακόμη και σε πιο «χαλαρή» φάση.

Η πολιτική μπορεί να είναι το πάθος του, αλλά οι επιχειρήσεις είναι το παιχνίδι του. Ενεργός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, διατηρεί μια ευρεία βάση βιομηχανικών υποδομών προσφέροντας εργασία και προνοιακά επιδόματα σε πολλούς. Φαινομενικά καιροσκόπος, ένας αληθινός άνθρωπος της περιπέτειας, είναι πρόθυμος να πάρει κάθε ρίσκο αν θα πληρώσει καλά.

Πολιτική

Πρώτη Επαφή

Η πολιτική παράταξη της επιλογής του ήταν αρχικά το GIP, επιλεχθέν για την οικονομική του πολιτική και την ήπια φύση του. Όταν ο πρόεδρος Ektonosiakos του αρνείται μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις κοινοβουλευτικές λόγω απειρίας, αποφασίζει να κυνηγήσει την πολιτική του σταδιοδρομία αλλού.

Χτίζοντας Όνομα

Εντάσσεται στο Kinima Orthodoxou Toxou (KOT), μετά από πρόσκληση του Lakis Moore, του οποίου της «αιρετικές» προτάσεις για την εξωτερική πολιτική αρχίζει να υιοθετεί. Συντάσσει το πρώτο επίσημο κομματικό καταστατικό και δημιουργεί forum και κανάλι IRC. Το Μάιο του 2010 εκλέγεται βουλευτής Ηπείρου υπό τη σημαία του ΚΟΤ με το ψηφοδέλτιο του KEE (a.k.a. EEK). Εν τέλει διαδέχεται τον Lakis Moore ως πρόεδρος κόμματος και κρατά τα ηνία ο ίδιος για δυο μήνες. Εντωμεταξύ, ολοκληρώνει μια προεδρική αναμέτρηση χώρας ως τέταρτος. Στις σκιώδεις εσωκομματικές εκλογές που ακολουθούν χάνει το θώκο από τον lefteris konstantinidis, ο οποίος μετονομάζει το κόμμα σε Patriotiko Kinima (PAK) και υποστηρίζει υποψήφιο πρόεδρο χώρας χωρίς να συμβουλευθεί τα μέλη. Σ’ αυτό το στάδιο ο ypourgos νιώθει ξένο σώμα και αποφασίζει για ακόμη μια φορά να φύγει για μια καλύτερη τύχη.

Επιστροφή στη Βάση

Κλείνει συμφωνία να διαχειρίζεται τις εταιρείες του GIP για ένα ποσοστό επί των κερδών, κάτι που τον επαναφέρει στο κόμμα, με τον τίτλο του Διαχειριστή Κομματικών Εταιρειών. Τον Ιούνιο του 2010, γίνεται μέλος της επιτροπής του Τμήματος Εκπαίδευσης κατά τη διακυβέρνηση Geokos. Το Σεπτέμβριο του 2010 τοποθετείται ως Υφυπουργός Εμπορίου υπό τον Υπουργό Thanasis Shoinas (a.ka. Tan Ice) για τον Πρόεδρο thando, αλλά παραιτείται εξαιτίας διαφωνιών με την κυβερνητική πολιτική. Επίσης εκλέγεται βουλευτής για δεύτερη φορά.

Άνοδος στην Εξουσία

Πίσω στο GIP, το κόμμα μοιάζει να έχει χάσει την αίγλη και αναγνώριση του παρελθόντος μετά τον εξοστρακισμό από την ελληνική κοινότητα του τιτάνα Buck Roger και λειτουργεί χάρει κεκτημένης ταχύτητας. Παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες από τους προέδρους Makedonissa και naron το κόμμα απλά δεν μπορούσε ν’ ανανήψει. Εγκλωβισμένο σε μια «άβολη» συμμαχία με την EDA και την EPD, μετά βίας είχε χώρο ν’ ανασάνει.

Τότε ο ypourgos βγήκε μπροστά. Υποστηριζόμενος από τον απερχόμενο πρόεδρο naron, και παρόλη την υποψία και τη δυσθυμία από παλιότερα μέλη, το Ιανουάριο του 2011 γίνεται πρόεδρος του κόμματος κι αμέσως σηκώνει μανίκια: Αναδιοργανώνει τα εκτελεστικά όργανα του κόμματος και σχεδιάζει το πρώτο επίσημο οργανόγραμμα˙ βελτιώνει τις κομματικές υποδομές δημιουργώντας κανάλι στο YouTube, προφίλ στο Facebook και ραδιοφωνικό σταθμό˙ και παράλληλα μπαίνει για τρίτη φορά στο κοινοβούλιο και διατελεί Υπουργός Εμπορίου για τον Πρόεδρο Beboulinos.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, ο κοιμώμενος γίγαντας terastiosoe ξυπνά και με την τεχνογνωσία του, σε συνδυασμό με την αξιοζήλευτη αφοσίωση του ypourgos η βάση μελών διευρύνεται σημαντικά. O ypourgos συνεργάζεται με το Thanasis Shoinas, διοικητή της TMF, για να διευρύνει την παρουσία και την επιρροή του GIP ανάμεσα στα μέλη της μονάδας, ιδρύοντας μια ειδική μεραρχία επονομαζόμενη GIP-TMF με έμφαση στη στρατολόγηση και διατήρηση νέων παιχτών. Ξεκινά διάφορες δράσεις κοινωνικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου του φιλόδοξου στεγαστικού προγράμματος «HouseGIPing» που χρηματοδοτεί ο ίδιος.

Εξαργυρώνει εκκωφαντικά τη φήμη στις κοινοβουλευτικές εκλογές Μαρτίου 2011. Εκλέγεται θριαμβευτικά βουλευτής, συγκεντρώνοντας εκατόν είκοσι έξι (126) ψήφους, περισσότερες από κάθε άλλο υποψήφιο.

Μιας και η ενεργητικότητα αύξανε και εξ’ αιτίας προσωπικής ιδεολογίας, ο ypourgos αποφασίζει να εγκαταλείψει τις πολιτικές συμμαχίες του παρελθόντος και στρέφει το GIP «αριστερά» προς το SDU. Η νέα στρατηγική συνεργασία σφραγίζεται τον Απρίλιο όταν το SDU υποστηρίζει τον προεδρικό υποψήφιο του GIP, Thanasis Shoinas, που εν τέλει στέφεται νικητής, ο πρώτος πρόεδρος χώρας από το GIP που εκλεγόταν. Ο ypourgos είναι εκεί για να τον βοηθήσει. Επιστρέφει στο Τμήμα Εκπαίδευσης, μαζί με τον terastiosoe, υπό την Υπουργό Νέων Παικτών EleniG. Υπό την ηγεσία του το GIP φτάνει το ιστορικό υψηλό των 300 μελών και κατατάσσεται δεύτερο στη σχετική λίστα. Με το μέλλον να φαντάζει λαμπρότερο από ποτέ φαντάσματα και αψιμαχίες του παρελθόντος επιστρέφουν για να στοιχειώσουν το GIP: Ο Thanasis Shoinas ανατρέπεται.

Ο ypourgos επιλέγει να υψώσει τους τόνους και να φέρει τη λογομαχία στα άκρα, ξεχνώντας τη νοοτροπία μη-σύγκρουσης του GIP. Για να ενδυναμώσει τη θέση του για την επικείμενη μάχη προσφέρει πολιτικό άσυλο σ’ έναν εκπατρισμένο του EM, ESETAI HMAR, και στη Στρατιωτική του Μονάδα, τη Lynx. Το GIP διασφάλισε και πάλι διευρυμένη βάση.

Πέφτοντας με Κρότο

Παίζοντας τα ρέστα του τον Ιούνιο ο ypourgos ανακοινώνει εαυτόν προεδρικό υποψήφιο και εν τέλει πραγματώνει τη μεγαλύτερη φιλοδοξία της ζωής του στο eRepublik: είναι πρόεδρος της Ελλάδας! Φευ, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον αφανισμό στα χέρια τον Σκοπιανών. Ο ypourgos αποτυγχάνει να εμπνεύσει τις ελληνικές Στρατιωτικές Μονάδες να πολεμήσουν συντονισμένα και η χώρα σβήνεται από το χάρτη. Ο ypourgos διαλύει το επιτελείο του και καλεί για Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρία. Αποφασίζεται πως δεν μπορεί πλέον να ηγείται των Ελλήνων κι έτσι ανατρέπεται. Προτού πέσει μολαταύτα είχε φυτέψει τους σπόρους ενός βαρύνοντος διπλωματικού ελιγμού, την προσέγγιση με την κοινότητα INCI της Κύπρου.

Ο Ιούνιος ήταν ο τελευταίος του μήνας κι ως πρόεδρος του κόμματος. Παραμένει ωστόσο ως και σήμερα Διαχειριστής Κομματικών Εταιρειών

Στρατιωτικά

Πριν οι Myrmidons γίνουν μονάδα επιλέκτων, ο ypourgos ήταν μέλος της εκπαιδευτικής μεραρχίας τους. Ναι, έτσι είναι: ο ypourgos ήταν Μυρμιδόνας! Η επόμενή του εμπειρία με την οργανωμένη τέλεση πολέμου ήταν η GIP-TMF, δικιά του πρωτοβουλία, μια ειδική μεραρχία της TMF σχεδιασμένη για στρατολόγηση και διατήρηση παιχτών. Μετά ήρθε η Lynx, όπου και ανέλαβε κυρίως καθήκοντα διαχείρισης πόρων. Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αδράνειας, επέστρεψε στη σκηνή των Στρατιωτικών Μονάδων ως διοικητής της βραχύβιας G-Force, μιας χαλαρής ομάδας δικής του δημιουργίας με κυρίως οικονομικές ενασχολήσεις. Τώρα είναι μέλος της Sarissa Warriors.

Δημοσογραφία

Ο ypourgos είναι ο ιδιοκτήτης και ο επιμελητής εκδόσεων της εφημερίδας The Presidents. Η εφημερίδα ιδρύθηκε αρχικώς με σκοπό να εκδίδει συνεντεύξεις με προέδρους ανά τον κόσμος, εξ ου και το όνομα. Αργότερα έγινε το βήμα για τα αντι-ελιτιστικά κηρύγματα του ypourgos. Τώρα διαφημίζει διάφορες κληρώσεις.

Κοινωνία

Κατά τις θητείες του στο Τμήμα Εκπαίδευσης, προσπάθησε να θεσμοθετήσει ένα τριμερές παιδαγωγικό σύστημα (Σχολείο Νέων Παικτών [pm-based] >Ακαδημία Νέων Παικτών [IRC-based] > Σχολή Δημόσιας Διοίκησης [IRC-based]) με σκοπό τη δημιουργία νέων επιχειρηματιών, διπλωματών και δημόσιων λειτουργών για τη χώρα.

Ασχολήθηκε ενεργά με το φιλανθρωπικό οργανισμό, Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος (ΟΕΤΕ), όπου χρήσθηκε Επίσκοπος Θράκης και Αιγαίων Νήσων από τον Αρχιεπίσκοπο Gyftokampos.

Προσφάτως εκίνησε ένα δίκτυο συνεργασίας και δεξαμενή σκέψης υπό την ετικέτα Μυστικό Ελληνικό Κίνημα (Secret Greek Movement, SGM). Σχεδιάστηκε για να προσφέρει προμήθειες και καθοδήγηση σε όποιους τα αναζητούν με απώτερο σκοπό να φέρει μια αύρα φρέσκου αέρα στην ελληνική κοινότητα.

Επιτεύγματα

Icon achievement Freedom Fighter on.gif
Freedom Fighter (x2)
Icon achievement Hard Worker on.gif
Hard Worker (x31)
Icon achievement Congress Member on.gif
Congress Member (x12)
Icon achievement Country President on.gif
Country President (x1)
Icon achievement Media Mogul on.gif
Media Mogul (x1)
Icon achievement Battle Hero on.gif
Battle Hero (x3)
Icon achievement Sky Hero off.gif
Sky Hero (x0)
Icon achievement Campaign Hero off.gif
Campaign Hero (x0)
Icon achievement Resistance Hero on.gif
Resistance Hero (x1)
Icon achievement Super Soldier on.gif
Super Soldier (x41)
Icon achievement Society Builder on.gif
Society Builder (x1)
Icon achievement Mercenary on.gif
Mercenary (x1)
Icon achievement Top Fighter off.gif
Top Fighter (x0)
Icon achievement Top Aviator off.gif
Top Aviator (x0)
Icon achievement True Patriot on.gif
True Patriot (x14)
Icon achievement Prestige Hunter off.gif
Prestige Hunter (x0)
Icon achievement Party President on.gif
Party President* (x6)