eRepublik Official Wiki:Behavior policy/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
RomânăIcon-Romania.png


Green check.jpg

Această pagină documentează o politică oficială eRepublik Wiki.
Aceasta este o pagină administrativă. Vă rugăm să anunțați Administratorul când editați această pagină.


Erepublik-logo.jpg

Politicile paginii

Referințe și conținut fictiv

Declinări de responsabilitate
generale și lucruri legale


Wiki-ul oficial eRepublik este o experiență de scriere a comunității. Deși dezbaterea este încurajată și face din toată lumea un scriitor mai bun, aceasta trebuie făcută într-un mod civil și constructiv. Următorul cuprinde codul de conduită de bază pentru toți editorii, autorii și administratorii Wiki. Abuzurile repetate ale acestui cod pot duce la interzicerea de pe Wiki.

Synopsis: Respectați-vă colegii de redacție chiar și atunci când este posibil să nu fiți de acord cu ei. Fii civilizat. Evitați conflictele de interese, atacurile personale sau generalizările radicale. Găsiți consens, evitați războaiele de editare și urmați regula celor trei reveniri. Acționați cu bună credință, nu întrerupeți niciodată Wiki pentru a ilustra un punct și asumați-vă bună credință din partea celorlalți. Fii deschis și primitor.

Politică

Administratori

Administratorii, ca toți editorii, nu sunt ființe perfecte. Cu toate acestea, în general, se așteaptă ca aceștia să acționeze ca modele în cadrul comunității și se așteaptă un bun standard general de civilitate, corectitudine și conduită generală atât pentru editori, cât și în materie de conținut. Atunci când acționează ca administratori, se așteaptă ca aceștia să fie corecți, să exercite o bună judecată și să dea explicații și să fie comunicativi, după caz. Ca atare, ei ar trebui, de asemenea, tratați cu respect și demnitate, ca merită.

Asumă o bună credință

Majoritatea oamenilor încearcă să ajute proiectul, nu să-l rănească. Dacă acest lucru ar fi fals, un proiect precum Wiki ar fi condamnat de la început.

Pe lângă asumarea bunei-credințe, încurajează-i pe alții să-și asume bună-credință demonstrând propria ta bună-credință. Puteți face acest lucru articulându-vă motivele oneste și făcând editări care vă arată dorința de a face compromisuri, interesul pentru îmbunătățirea Wiki, respectarea politicilor și liniilor directoare, credința în veridicitatea modificărilor dvs., evitarea jocului sistemului și alte bune-credințe comportament. Nu este necesară afișarea bunei-credințe, dar ajută la interacțiuni fluide și de succes cu editorii.

Roboți

Programele care actualizează automat paginile într-un mod util și inofensiv pot fi binevenite, atâta timp cât proprietarii lor solicită mai întâi aprobarea și sunt atenți să-i împiedice să funcționeze greșit sau să devină un consum de resurse. Acești roboți vor fi folosiți cel mai probabil pentru a aduna informații de pe site-ul eRepublik și a le afișa pe o pagină Wiki corespunzătoare sau pentru a efectua sarcini de editare repetitive automate.

Civilitate

A fi nepoliticos, insensibil sau meschin îi face pe oameni să se supere și să oprească Wiki să funcționeze bine. Încearcă să-i descurajezi pe ceilalți să nu fie necivili și fii atent pentru a evita să ofensezi oamenii neintenționat. Medierea este disponibilă dacă este necesar, dar situațiile care o necesită ar trebui evitate. Adu-ți aminte de Regula de Aur (Fă altora așa cum ți-ai fi făcut.); dacă nu vrei ca cineva să ți-o facă, nu-i face asta.

Politica de editare

Îmbunătățiți paginile oriunde puteți și nu vă faceți griji dacă le lăsați imperfecte. Este recomandabil să explicați schimbările majore. De asemenea, încercați să stabiliți verificabilitatea atunci când puteți. După cum știm cu toții, unele lucruri au avut loc în eRepublik, care sunt pierdute din punct de vedere al verificabilității pentru toți, cu excepția administratorilor. În acest caz, stabilirea „plauzibilității” va fi suficientă, atâta timp cât nimeni nu are un contraargument mai plauzibil.

Războiul în editare

Dacă cineva vă contestă modificările, discutați-le cu ei pe pagina de discuții a acelei pagini și căutați un compromis sau, după ce ați făcut acest lucru și nu ați găsit un compromis, căutați soluționarea litigiilor. Nu lupta doar pentru opiniile și versiunile concurente. Modificările de bună-credință ar trebui adăugate atunci când este posibil și dacă editorul original nu poate găsi o sursă pentru a cita informațiile pe care le-au furnizat, încercați să găsiți sursa pentru a susține revendicările lor.

Resentimente

Dacă nu vă place o editare pe care cineva a făcut-o pe o pagină pe care ați făcut o mulțime de lucrări, nu luați măsuri de revenire accesând pagina cetățeanului editorului respectiv (sau pe altă pagină pe care el / ea a lucrat mult) și efectuarea de modificări inutile. Editările făcute în represalii pot fi văzute ca hărțuire.

Hărțuire

Nu împiedicați ceilalți editori să se bucure de Wiki făcând amenințări, eliminând modificări de bună-credință la diferite articole, contacte repetate enervante și nedorite, atacuri personale repetate sau postând informații personale. Hărțuirea poate lua mai multe forme, inclusiv apeluri de nume, războaie de editare și ediții de răzbunare. Aceasta nu este o listă exhaustivă, dar, din nou, gândiți-vă la Regula de Aur. Tratează-i pe ceilalți așa cum vrei să fii tratat.

Fără amenințări legale

Folosiți soluționarea litigiilor mai degrabă decât amenințările legale, de dragul tuturor. Răspundem rapid la plângeri de defăimare sau încălcare a drepturilor de autor. Dacă întreprindeți acțiuni în justiție, vă rugăm să vă abțineți de la editare până când va fi soluționat.

Fără atacuri personale

Nu face atacuri personale oriunde în Wiki. Comentați conținutul, nu contribuabilul. Atacurile personale dăunează comunității și descurajează editorii. Nimănui nu îi place abuzul.

Proprietatea articolelor

Nu dețineți articole. Dacă creați sau editați un articol, știți că alții îl vor edita și, în mod rezonabil, nu ar trebui să îi împiedicați să facă acest lucru.

Regula cu trei reveniri (3RR)

Nu reveniți la nicio pagină în întregime sau parțial de mai mult de trei ori în douăzeci și patru de ore. (În caz contrar, un administrator vă poate bloca contul).

Vandalism

Vandalismul este orice adăugare, ștergere sau modificare a conținutului efectuată într-o încercare deliberată de a compromite integritatea wiki. Este un comportament inadecvat. Vezi și Vandalism

Plângeri

Dacă considerați că un colaborator nu a respectat unul dintre liniile directoare de mai sus, începeți o discuție în pagina de discuții despre această problemă. Dacă o editare nu respectă mai mult de unul dintre liniile directoare de mai sus, acordați timp pentru a explica colaboratorului în pagina de discuții ce părți ale editării încalcă regulile.

Încălcări repetitive

Dacă considerați că un colaborator are un istoric de modificări multiple în contradicție cu această politică și că un contribuitor specific nu a răspuns sau nu este receptiv la discuția de pe pagina sa de discuții, va fi creată o pagină pentru a discuta cu alți editori despre oferirea o avertizare / pedeapsă echitabilă pentru utilizator.

Discuția comunității

O discuție cu privire la comportamentul unui utilizator va avea loc numai în cazuri extreme și atunci când toate încercările de discuții într-o pagină de discuții specifică a colaboratorilor nu au atins niciun rezultat. Nu utilizați această pagină pentru agresiuni sau atacuri. Toată lumea este deschisă să-și exprime opinia cu privire la acest subiect, dar numai Uber Editors au voie să își exprime votul cu privire la această problemă, în cazul în care. Perioada de timp pentru discuție - până la epuizarea tuturor argumentelor. Perioada de votare - o săptămână sau până când toți editorii Uber au votat (oricare ar fi primul).