eRepublik Official Wiki:Reference policy/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
RomânăIcon-Romania.png


Green check.jpg

Această pagină documentează o politică oficială eRepublik Wiki.
Aceasta este o pagină administrativă. Vă rugăm să anunțați Administratorul când editați această pagină.


Erepublik-logo.jpg

Politicile paginii

Referințe și conținut fictiv

Declinări de responsabilitate
generale și lucruri legale


Această politică se aplică tuturor conținuturilor non-fictive.

Pragul pentru includerea în eRepublik Official Wiki este verificabilitatea, nu adevărul,adică dacă cititorii sunt capabili să verifice dacă materialul adăugat la Wiki există deja sau s-a întâmplat deja în Lumea Nouă, nu dacă cred că este adevărat. Contribuitorii ar trebui să furnizeze o sursă de încredere pentru cotații și pentru orice material care este contestat sau care poate fi contestat sau materialul poate fi eliminat.

De asemenea, conținutul Wiki ar trebui să fie scris dintr-o vizualizare de la persoana a treia, într-o manieră neutră și enciclopedică.

Ce poate fi folosit ca referință

Numai conținutul eRepublik poate fi folosit ca referință. Dacă un articol / subiect / comentariu este șters, atunci materialul din Wiki care a folosit acea referință poate fi considerat fictiv.

Când găsiți materiale discutabile

Dacă nu este plasat un anunț fictiv pe un articol / paragraf / propoziție și considerați că este neadevărat, îl puteți marca ca fără referință.

Marcarea conținutului neriferențiat

Există două modalități de a marca conținut neriferențiat pe Wiki, fiecare metodă fiind concepută pentru a funcționa cel mai bine cu situația care necesită utilizarea lor.

Integritatea intrării este importantă pentru autori, deci aveți grijă să decideți ce soluție să utilizați atunci când marcați conținutul.

Template:Unreferenced

edit

Question book.jpg Unreferenced

This article has a lack of references or sources! Please see the discussion on the talk page.

Please help improve this article by adding citations to reliable sources or by marking the fictional content in it.


Acest șablon poate fi utilizat pentru a marca un articol sau un paragraf complet neriferențiat. Nu ar trebui să fie folosit de mai multe ori în același articol și ar trebui să fie întotdeauna pus în partea de sus a articolului / paragrafului. Dacă doriți să marcați mai multe paragrafe ca neriferențiate, utilizați șablonul neriferențiat o dată în partea de sus a paginii.


Template:Ref

 • Cod
Această propoziție servește ca exemplu pentru acest șablon.{{Ref|?}}
 • Rezultat
Această propoziție servește ca exemplu pentru acest șablon.[?]


Acest șablon este folosit pentru a eticheta propoziții individuale dintr-un paragraf sau secțiuni individuale dintr-un articol ca fiind neriferențiat. Dând clic pe această etichetă cititorul va fi direcționat către această pagină.


Dezbateri de referință

Dacă doriți să răspundeți la o dezbatere referitoare la referințe, răspundeți la întrebările din pagina de discuții. Eliminarea acestor tipuri de etichete fără a se ajunge la un consens în pagina de discuții poate fi considerată vandalism.

Consensul nu a fost atins

Încercați întotdeauna să ajungeți la un consens și, dacă interogatorul inițial nu este mulțumit de dovezile furnizate, atunci oricine este implicat în discuție poate apela un mediator pentru a rezolva problema.

Mediatori

Mediatorii trebuie să-și expună întotdeauna opiniile într-un mod neutru și să aibă întotdeauna în vedere următoarele direcții:

 • Sursa este disponibilă și, prin urmare, este necesară - mediatorul ar trebui să le ceară.
 • Sursa nu este disponibilă și articolul în cauză ar trebui modificat - mediatorul ar trebui să solicite propuneri cu privire la editări sau să-și expună propriile propuneri de îmbunătățire.
 • Sursa nu este disponibilă, dar consensul este de acord că informațiile sunt cât mai apropiate de fapt pe baza memoriei celor care au fost martori - în aceste cazuri, mediatorul ar trebui să fie unul dintre martorii evenimentului.

Citate

 1. Toate citatele trebuie menționate cel puțin cu linkul către sursă și autor.
 2. Citatele care nu provin de la eRepublik sunt permise, dar numai dacă sursa este dată și relevanța pentru Lumea Nouă este dovedită în pagina de discuții. Aceste cazuri vor fi analizate de către Syops.
 3. Este interzisă utilizarea etichetelor html sau a limbajului wiki în corpul principal al citatului.

Conținut părtinitor

Liniile directoare de mai sus se aplică și pentru conținutul non-neutru, dar obiectivul în aceste cazuri nu este solicitarea / căutarea de referințe, ci reformularea / reformularea, chiar eliminarea dacă conținutul respectiv nu are conexiune sau nu adaugă nici o valoare articolului.

Există două moduri de a marca conținut non-neutru pe Wiki, fiecare metodă fiind concepută pentru a funcționa cel mai bine cu situația care necesită utilizarea lor.

Template:Neutrality


Acest șablon poate fi utilizat pentru a marca un articol sau un paragraf care este complet părtinitor. Nu ar trebui să fie folosit de mai multe ori în același articol și ar trebui să fie întotdeauna pus în partea de sus a articolului / paragrafului. Dacă doriți să marcați mai multe paragrafe ca părtinitoare, utilizați șablonul de neutralitate o dată în partea de sus a paginii.


Template:Ref

 • Cod
Această propoziție servește ca exemplu pentru acest șablon.{{Ref|X}}
 • Rezultat
Această propoziție servește ca exemplu pentru acest șablon.biased


Acest șablon este folosit pentru a eticheta propoziții individuale dintr-un paragraf sau secțiuni individuale dintr-un articol ca fiind neriferențiat. Dând clic pe această etichetă cititorul va fi direcționat către această pagină.


Alte probleme

 1. Rețineți că cea mai bună soluție pentru găsirea și referențierea unei surse este să le găsiți singur.
 2. De asemenea, cea mai bună soluție atunci când găsiți conținut non-neutru este să propuneți (și chiar să vă aplicați) o reformulare.
 3. Orice caz care nu poate fi rezolvat folosind "politica de referință" va fi rezolvat de Sysops.