eRepublik Official Wiki:Religion policy/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
FrançaisIcon-France.png
RomânăIcon-Romania.png
EspañolIcon-Spain.png
Green check.jpg

Această pagină documentează o politică oficială eRepublik Wiki.
Aceasta este o pagină administrativă. Vă rugăm să anunțați Administratorul când editați această pagină.


Erepublik-logo.jpg

Politicile paginii

Referințe și conținut fictiv

Declinări de responsabilitate
generale și lucruri legale


Politica privind religia este o subpolitică a politicii de conținut fictiv. NU se aplică jocului eRepublik, doar articolelor de pe wiki.

Religiile eRepublik a devenit un mod interesant și distractiv prin care oamenii și-au exprimat ideile și creativitatea în viața jocului. Din cauza dorinței de a include aceste religii în wiki, a devenit evident că politica de conținut fictiv nu era suficientă pentru a guverna aceste pagini.

Politica de religie eRepublik

 • Articolele despre religii, ca toate articolele wiki, trebuie să respecte regulile eRepublik
 • Articolele despre religii, ca toate articolele wiki, trebuie să respecte Politica de conținut fictiv
 • Articolele despre religiile din viața reală vor fi șterse imediat. Wiki nu este locul pentru evanghelizare sau explicare a credințelor religioase. Mai mult, adevăratele religii sunt predispuse la războaie nesfârșite de editare.
 • Religiile trebuie să prezinte un fel de relevanță pentru joc.
 • Religiile nu pot fi asemănătoare în mod flagrant cu religiile din viața reală și cu confesiunile lor (creștinism, islam, iudaism, budism etc.) pentru a evita vandalismul și adepții jignitori.
 • Religiile trebuie să ia în considerare drepturile de autor și proprietatea intelectuală. Religiile ar trebui să fie originale și să nu fie copiate direct din literatură, jocuri video, televiziune, filme etc.
 • Religiile trebuie să înceapă și să adune adepți în forumuri sau chat-uri IRC înainte ca o pagină să fie creată pe Wiki.
 • Orice afirmație privind numărul de adepți va necesita surse.
 • Religiile care se referă la jucătorii eRepublik drept zeități, profeți, sfinți etc. trebuie să aibă consimțământul celor implicați în scris pentru a se asigura că regula 2.2 este respectată.
 • Pentru ca o pagină despre o religie să fie inclusă în wiki, trebuie respectată procedura de religie.

Procedură

Utilizatorii care ar dori să trimită o pagină de religie pe wiki trebuie să urmeze acești pași. În caz contrar, pagina va fi eliminată.

 1. Creați paginile religioase în spațiul dvs. de utilizator (consultați instrucțiunile de mai jos, nu includeți șabloane din spațiul principal și nici categorii în paginile pe care le creați)
 2. Solicitați aprobarea comunității Wiki n politica de religie discutați cu link-uri către paginile dvs. și lăsați o notificare despre aceasta în Bar
 3. Luați în considerare feedbackul comunității și modificați paginile în mod corespunzător
 4. Obțineți aprobarea finală a unui Sysops
 5. Creați șabloane: Religie și Religie / Vizualizări. (Adăugați <includeonly>[[Category:NUMELE RELIGIEI DVS.]]</includeonly> NUMAI la șablonul Religie / Vizualizări pe care l-ați creat)
 6. Mutați paginile în spațiul principal
 7. Adăugați [[Category:Religions]] la categoria Category:NUMELE RELIGIEI DVS.
 8. Adăugați religia dvs. la pagina Religion

Scrierea paginilor de religie

Rețineți că aceste tipuri de articole ar trebui luate cu mare seriozitate, întrucât sunt cronici ale religiilor deja stabilite din Lumea Nouă.

Pentru moment, paginile eReligion pentru trimitere ar trebui să fie în limba engleză, deoarece este limba principală a jocului și a wiki. Desigur, aceste pagini pot fi traduse ulterior.

Paginile de religie ar trebui să fie pornite în sandbox

 • În câmpul Căutare, tastați User:Nume vostru de utilizator/sandbox
 • Faceți clic pe linkul roșu pentru a crea pagina

Nu utilizați șabloane sau categorii pe paginile din sandbox-ul dvs.!

Toate paginile de religii ar trebui să aibă cel puțin aceste informații comune:

 • scurtă introducere
 • credințe / concepte / credințe / închinare / etc.
 • cărți / articole de credință / scripturi / etc.
 • practici / îndatoriri / responsabilități / etc.
 • istorie:
  • fondator / fondatori
  • origini
  • evoluţie
  • figuri istorice
  • denumiri (dacă există)
 • evenimente importante din Lumea Nouă legate de religie (dacă nu se poate realiza o secțiune completă și obiectivă de istorie)
 • relevanță (care au fost implicațiile faptului că religia a fost fondată, care au fost implicațiile existenței religiei) (strâns legată de secțiunea evenimentelor importante)
 • datele demografice și numărul de adepți (estimare) - acestea ar trebui să se bazeze pe articole relevante și forumuri tematice

Exemplu

Dioism

Întrebări

Ce se va întâmpla dacă cineva creează o pagină de religie fără a respecta procedura?
Pagina va fi mutată în spațiul de nume al utilizatorului și un mesaj va fi lăsat pe pagina de discuții a utilizatorului cu un link către procedură. Încercările coerente de eludare a procedurii vor fi tratate ca un vandalism care de obicei duce la o interdicție.

Am nevoie de ajutor cu șabloane pentru religia mea.
Dacă religia dvs. a fost aprobată, solicitați ajutor pentru șablon în Bar. Dacă religia dvs. nu a fost încă aprobată, așteptați până când este înainte de a cere ajutor.

Cât timp va dura până când o religie propusă va fi aprobată?
Procesul poate fi făcut mai rapid dacă utilizatorul înțelege politica și scrie cu aceste cunoștințe. De asemenea, dorim să acordăm comunității generale suficient timp pentru a citi și a oferi feedback cu privire la articol (e). Deci, în acest moment, este prea devreme pentru a spune cât va dura procesul de aprobare. Dar nu vrem să-l scoatem mai mult decât este necesar.

Cum îndeplinesc această cerință? "Religiile care se referă la jucătorii eRepublik drept zeități, profeți, sfinți etc. trebuie să aibă consimțământul celor implicați în scris pentru a se asigura că regula 2.2 este respectată."
Dacă persoana în cauză are un cont wiki, se poate conecta și scrie pe pagina de discuții pe care o aprobă. Dacă persoana nu are un cont wiki, poate contacta unul dintre Sysops în joc prin mesaj privat. Sysop va posta textul acelui mesaj pe pagina de discuții. Este responsabilitatea scriitorului de articole ca „zeitatea” să-i dea aprobarea. Nici sysops, nici alți utilizatori nu vor alunga zeitățile eronate pentru acordul lor.