eRepublik Official Wiki:Wiki Page Policies/Română

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
RomânăIcon-Romania.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Green check.jpg

Această pagină documentează o politică oficială eRepublik Wiki.
Aceasta este o pagină administrativă. Vă rugăm să anunțați Administratorul când editați această pagină.


Erepublik-logo.jpg

Politicile paginii

Referințe și conținut fictiv

Declinări de responsabilitate
generale și lucruri legale


Următoarea pagină detaliază politicile care guvernează paginile care sunt incluse în eRepublik Wiki.

Politici generale

  • Doar subiectele legate de jocul eRepublik sunt permise în wiki.
  • Conținutul Wiki ar trebui să fie scris dintr-un punct de vedere al persoanei a treia, într-un mod neutru și enciclopedic.

Politica minimă de conținut

Shortcut:
EREP:MCP

Conținut: Fiecare pagină trebuie să aibă cel puțin un paragraf de conținut text pe care nu îl puteți găsi direct de pe site-ul eRepublik.

  • Paginile Cetăţean și Ziar ar trebui să aibă cel puțin câteva propoziții de conținut text.
  • Paginile Unitatea militară și Partidul trebuie să aibă un paragraf despre istorie și starea actuală.

Dacă cerințele nu sunt îndeplinite, pagina va primi un șablon de avertizare și dacă nu se întâmplă nimic în două săptămâni, pagina va fi ștearsă.

Pagini cetățenești

Paginile Cetățeni sunt despre cetățean / personaj / entitate de joc din jocul eRepublik. Cel puțin, pagina cetățeanului ar trebui să aibă șablonul cetățean Template:Citizen, imaginea avatarului și textul care descrie cetățeanul și activitățile sale în joc. Trebuie să existe cel puțin o propoziție de conținut text care nu poate fi găsită direct de pe site-ul eRepublik. Paginile cetățenilor, la fel ca toate celelalte pagini din wiki, ar trebui să fie factuale, neutre și să conțină alte pagini wiki. Pagina cetățeanului nu este o reclamă sau un blog.

Pagina trebuie scrisă la persoana a treia. Paginile cetățenilor ar trebui să se abțină de la includerea detaliilor care se schimbă adesea (competențe, angajatori), care sunt ușor evidente în paginile cetățenilor jocului. Singura excepție de la aceasta este Șabloane de realizare.

Dacă un editor wiki are o pagină de cetățean, acesta este binevenit să plaseze un link către pagina sa de utilizator. Cu toate acestea, editorul nu ar trebui să descrie contribuția sau activitățile wiki pe pagina cetățeanului, aceste informații sunt pentru pagina utilizatorului.

Informatii suplimentare

Rațiunea acestei politici este de a crea regularitate cu caracteristici comune de proiectare. De asemenea, ar trebui să ghideze utilizatorii să păstreze paginile relevante și actuale.

Pagini de utilizator

Paginile utilizatorului sunt create atunci când unui editor i se acordă un cont wiki. Această pagină este destinată editorului wiki să vorbească despre viața sa reală sau despre contribuțiile sale wiki. Paginile de discuții ale utilizatorilor sunt folosite pentru a lăsa mesaje / pentru a purta conversații cu editori wiki. Editorul nu ar trebui să creeze o redirecționare de la pagina sa de utilizator către pagina cetățeanului.

Spațiul de nume al utilizatorului poate și trebuie utilizat pentru dezvoltarea articolelor sau șabloanelor. Pagini din spațiul de nume de utilizator nu trebuie să aibă categorii sau să fie conectate ca o modalitate de a evita reglementările wiki. Excepția de la aceasta este atunci când un șablon este utilizat cu categorii automate.

Informatii suplimentare

Justificare: pentru a păstra lucrurile cetățenilor pe pagina cetățenilor, lucrurile editorului în spațiul utilizatorului.

Pagini de partid, organizație și militare

Aceste pagini din wiki trebuie să respecte instrucțiunile pentru toate paginile wiki. Ar trebui să fie neutri, factuali și să conțină legături către alte pagini. Aceste pagini trebuie să aibă cel puțin un paragraf de conținut text care nu poate fi găsit direct de pe site-ul eRepublik. Aceste pagini nu ar trebui să fie reclame sau vehicule de recrutare.

Informatii suplimentare

Cutii de navigare

Casetele de navigare sunt casete de pe paginile care leagă articole conexe. De exemplu:


Energia și ce o influențează

Recuperați energia : Bară energetică · Trusă de prim ajutor · Alimente · Casă · Power pack · Provocarea săptămânală · Bomboane de iarnăDovleacMorcov
Cheltuie energie : Luptă · LansareLupta de Gherilă · Bilet de transport · Antrenament · Muncă
Energy pool: CasăCentru energeticParcul central

Șabloanele casetei de navigare ar trebui să utilizeze șablonul standard Template:Navboxes pentru a menține aspectul comun al wiki. Casetele de navigare trebuie folosite cu moderație și numai pentru a lega concepte conexe. Casetele de navigare trebuie utilizate numai pe paginile de interes general, cum ar fi cele care descriu conceptele jocului. Acestea nu trebuie utilizate pe paginile cetățenilor.

Aceste casete pot fi utilizate în spațiul de nume "Utilizator", dacă editorul dorește.

Informatii suplimentare

Justificare: În majoritatea cazurilor, nu este necesară o casetă de navigare, deoarece duplică ceea ce poate fi găsit în link-uri pe tot parcursul articolului sau făcând clic pe categorie. În loc să creeze o casetă de navigare, editorii sunt încurajați să introducă aceste legături în textul articolului sau să creeze o secțiune „Vezi și”.

Șabloane

Șabloanele creează un aspect uniform pentru wiki. Șabloanele oferă informații rezumative pe pagină, precum cele afișate în Help:Common templates. Alte șabloane oferă ajutor pentru navigare utilizatorilor, cum ar fi caseta din colțul din dreapta sus al acestei pagini.

  • Șabloanele obișnuite (cum ar fi șabloanele menționate mai sus - Template:Party, Template:Organization, etc) NU ar trebui modificate fără aprobarea comunității. Dacă doriți să faceți modificări la unul dintre aceste șabloane, vă rugăm să lăsați un mesaj în bara cu propunerea dvs.
  • Șabloanele ar trebui să fie create numai atunci când sunt utilizate în mai multe proiecte.

Lista tuturor șabloanelor poate fi găsită în Category:Templates.

Informatii suplimentare

Justificare: Șabloanele sunt un excelent adaos la paginile în care una sau mai multe informații trebuie repetate de mai multe ori. Apoi, dacă această informație trebuie modificată sau modificată, se poate face pur și simplu pe o singură pagină și va afecta toate paginile în care șablonul a fost implementat.