Abbreviations/Shqip

From eRepublik Official Wiki
< Abbreviations
Revision as of 09:12, 6 March 2019 by Andycro (Talk | contribs) (notice changed; see also corrections)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
中文(简体)Icon-China.png
FrançaisIcon-France.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


edit

Babelfish.jpg This page's translation is incomplete!

This page is incomplete. An editor began to translate the page from English but didn't finish.
You can help by completing the translation. For more information, see Help:Translating Pages.

Fjalet e Shkrutera

DO - Daily Order ( Urdherat Ditore)

MU - Ushtria jote

CP - Presidenti i vendit

PTO - Political Take-over. Eshte term qe perdoret kur nje grup lojtaresh marin nen kontroll nje parti kundershtare apo nje shtet kundershtar.

ATO - Anti Take-over. Eshte e kunderta e PTO. Dmth kur merren masa per te parandaluar PTO.

CS (apo CZ) - Citizenship. Ne shqip dmth Nenshtetesia.

CP - Country President. Presidenti i Shtetit.

PP - Party President. Presidenti i Partise.

MoD - Minister of Defence (ose Ministry of Defence) - Ministri i Mbrojtjes ose Ministria e Mbrojtjes

MoIA - Minister of Internal Affairs. Minister i Puneve te Brendshme

MoFA - Minister of Foreign Affairs. Minister i Puneve te Jashtme

MoF - Minister of Finances. Minister i Financave.

GoW - Ranku God of War. Ranku me i larte ne loje, shume pak lojtar e kane.

MPP - Mutual Protection Pact. Pakt i perbashket per mbrojtje, eshte aleance ushtarake ndermjet 2 shteteve. Kur nenshkruhet kjo, lojtaret e njerit shtet mund te luftojne per tjetrin.

CoD - Campaign of the Day. Kampanja (beteja) Kryesore e dites.

RW - Resistance War. Lufte rezistence. Nje lufte qe fillohet per te cliruar nje regjion te pushtuar nga ndonje shtet armik.

BH - Battle Hero. Heroi i Betejes. Eshte medalje qe merret kur nje lojtar ben demin me te madh ne nje beteje per divizionin e vet.

CH - Campaign Hero. Hero i kampanjes, i jepet lojtarit qe ka shkaktuar me shume demtim ne nje kampanje.

RH - Resistance Hero. Lojtari qe e mbeshtet nje RW dhe me pas ai regjion clirohet.

TW - Training War. Lufte Trajnuese, eshte kur 2 shtete organizojne nje lufte vetem per trajnim pra jo per te pushtuar njeri-tjetrin.

SS - Super Soldier. Super Ushtar, eshte nje medalje qe jepet sa here arrin 250 force.

DoW - Declaration of War. Deklarate Lufte, eshte kur Presidenti i nje vendi i shpall lufte vendit tjeter (kjo shkurtese nuk perdoret shume ne eShqiperi

NE - Natural Enemy. Armik Natyral, nje nder termet me te perdorura ne eRepublik. Nese dy shtete jane ne lufte, atehere dmth se jane Armiq Natyral apo NE. Nese dy shtete luftojne ne RW, atehere nuk dmth se jane Armiq Natyral. Lojtaret qe luftojne kunder shtetit qe kane NE, kane 10% bonus ne demtim.

FF - Food Fights. Eshte kur ti perdor vetem ushqim per te luftuar, jo arme.

Q (Q1, Q2...) - Quality. Kualitet, perdoret per te pershkruar kualitetin e kompanive, te armeve apo te ndertesave te trajnimit.

Baby Boom (BB) - eshte kur ne nje shtet rregjistrohen shume lojtare te rinj per nje kohe te shkurter.

Multi - Multiple Account. Llogari e Shumefishte. Eshte kur nje lojtar menaxhon me shume se 1 llogari ne eRepublik. Kjo eshte kunder ligjit, dhe nese kapesh duke e bere kete, mer Ban ne tedyja llogarite.

FP - Forfeit Point. Pike Denimi, jane ndeshkime nga adminat qe i mer kur shkel rregullat e erepublik. 3 pike te tilla perfundojne me paralajmerime, ndersa nga e katerta fillon perjashtimi i perkohshem nga loja qe nga 6 ore deri ne 72 ore, dhe shpesh edhe denim me cc ose gold.

Temp Ban - Temporary Ban, Perjashtim i Perkohshem, eshte kur nje lojtar perjashtohet nga loja perkohesisht.

Perm Ban - Permanent Ban, Perjashtim i Perhershem, eshte kur nje lojtar perjashtohet nga loja pergjithmone.

CC - Currency, Njesia Valutore, eshte termi i pergjithshem per parate ne eRepublik, pra te gjitha njesite valutore: ALL, USD, GBP mund te shkruhen si CC (per tu kuptuar internacionalisht).

See also