Sulmi Ajror

From eRepublik Official Wiki
< Airstrike
Revision as of 17:21, 13 February 2019 by Cerberus (talk | contribs) (replaced notice template)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
ქართულიIcon-Georgia.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
NorskIcon-Norway.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Airstrike week.jpg


Një luftë e tipit të "Sulmit Ajror" mund të filloj duke propzuar një "Ligj për Sulmin Ajror" prej "Presidentit të Shtetit",mbasiqë kërkesat janë të plotësuara si dhe kur pjesa më e madhe e kongresmenëve janë të pajtuar me këtë ligj.

Vetëm shtetet të cilat nuk kanë kufinjë me të tuat mund të zgjidhen si shënjestër për Sulm Ajror.

Sulmi Ajror i ka dy kërkesa:

 1. Shumë e njësive ushqimore (ushqim)
 2. Shumë e monedhës
Airstrike contribute.jpg

Sasia e qdo kërkese mund të ndryshoj mvarësisht nga pasuria e atij shteti'

Për të parë sesa sasi i nevojitet një shteti,ti mund ta shikosh në panelin ushtarak.'

Ligjet e Sulmit Ajror mund të propozohen vetëm një herë në qdo 14 ditë,por vetëm ligjet e pranuara mirren në konsideratë.

Qdo qytetar me nivel mbi 25 mund të kontriboj në kërkesat e Sulmit Ajror.

Formula e Shëndetit

Sasia e njësive ushqimore = (Popullata me shtetësi të vendit + E gjithë popullata e aleatëve ) * 50
Duke japur donacion një njësi ushqimore Q1 ti jep 2 njësi të shëndetit,Q2 të jep 4 njësi e kështu më rradhë.

Formula e Monedhave

Monedha e kërkuar = (1.000.000 Monedhë + 100.000 monedhë për qdo regjion i cili nuk është origjinal i vendit ) * ( 1 + (25 * Numri i veqantë i resurseve ushqimore të cilat i ke në pronë)/100 ))

Sulmi

 • Kur Sulmi ajror pranoher nga kongresi,një luftë e re fillon.
 • Nismëtari i luftës ka mundësi ta nis luftën për 24 orë.
 • Nëse nismëtari i luftës nuk fillon betejë në 24 orët e para të Luftës,atëherë një betejë automatike fillon në regjione të cilat mund të sulmohen.

Mekanizmat e Luftës

 • Nëse nismëtari fiton ekspeditën e parë ushtarake atëherë lufta vazhdon me rregullat e zakonshme të luftës.
 • Nëse nismëtari humb ekspediten e parë ushtarake,atëherë lufta përfundon.

Shënime

 • Një shtet pa territore nuk mund të filloj Sulm Ajror.
 • Nëse një regjion mirret,atëherë bonusi nuk njihet përshkak të rregullës së "Rrugës Transportuese".
 • Përkundër Kundërshtarit Natyral,Nuk ke nevojë të presësh 7 dit për të proposuar një traktat të paqes,ajo mund të bëhet në qdo kohë.
 • Njësitë e kërkuara (Ushqim dhe Monedhë) mund të mbledhen edhe mbasi që kërkesat janë të arritura,në atë mënyre ti mund të mbledhësh për Sulme Ajrore të tjera.
 • Nëse një shtet gjendet në mes të Sulmit Ajror,dhe i humb të gjitha regjionet,atëherë sulmi mbyllet dhe resurset humben.