Sulmi Ajror

From eRepublik Official Wiki
Jump to navigation Jump to search
The printable version is no longer supported and may have rendering errors. Please update your browser bookmarks and please use the default browser print function instead.
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
ქართულიIcon-Georgia.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
NorskIcon-Norway.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Airstrike week.jpg


Një luftë e tipit të "Sulmit Ajror" mund të filloj duke propzuar një "Ligj për Sulmin Ajror" prej "Presidentit të Shtetit",mbasiqë kërkesat janë të plotësuara si dhe kur pjesa më e madhe e kongresmenëve janë të pajtuar me këtë ligj.

Vetëm shtetet të cilat nuk kanë kufinjë me të tuat mund të zgjidhen si shënjestër për Sulm Ajror.

Sulmi Ajror i ka dy kërkesa:

 1. Shumë e njësive ushqimore (ushqim)
 2. Shumë e monedhës
Airstrike contribute.jpg

Sasia e qdo kërkese mund të ndryshoj mvarësisht nga pasuria e atij shteti'

Për të parë sesa sasi i nevojitet një shteti,ti mund ta shikosh në panelin ushtarak.'

Ligjet e Sulmit Ajror mund të propozohen vetëm një herë në qdo 14 ditë,por vetëm ligjet e pranuara mirren në konsideratë.

Qdo qytetar me nivel mbi 25 mund të kontriboj në kërkesat e Sulmit Ajror.

Formula e Shëndetit

Sasia e njësive ushqimore = (Popullata me shtetësi të vendit + E gjithë popullata e aleatëve ) * 50
Duke japur donacion një njësi ushqimore Q1 ti jep 2 njësi të shëndetit,Q2 të jep 4 njësi e kështu më rradhë.

Formula e Monedhave

Monedha e kërkuar = (1.000.000 Monedhë + 100.000 monedhë për qdo regjion i cili nuk është origjinal i vendit ) * ( 1 + (25 * Numri i veqantë i resurseve ushqimore të cilat i ke në pronë)/100 ))

Sulmi

 • Kur Sulmi ajror pranoher nga kongresi,një luftë e re fillon.
 • Nismëtari i luftës ka mundësi ta nis luftën për 24 orë.
 • Nëse nismëtari i luftës nuk fillon betejë në 24 orët e para të Luftës,atëherë një betejë automatike fillon në regjione të cilat mund të sulmohen.

Mekanizmat e Luftës

 • Nëse nismëtari fiton ekspeditën e parë ushtarake atëherë lufta vazhdon me rregullat e zakonshme të luftës.
 • Nëse nismëtari humb ekspediten e parë ushtarake,atëherë lufta përfundon.

Shënime

 • Një shtet pa territore nuk mund të filloj Sulm Ajror.
 • Nëse një regjion mirret,atëherë bonusi nuk njihet përshkak të rregullës së "Rrugës Transportuese".
 • Përkundër Kundërshtarit Natyral,Nuk ke nevojë të presësh 7 dit për të proposuar një traktat të paqes,ajo mund të bëhet në qdo kohë.
 • Njësitë e kërkuara (Ushqim dhe Monedhë) mund të mbledhen edhe mbasi që kërkesat janë të arritura,në atë mënyre ti mund të mbledhësh për Sulme Ajrore të tjera.
 • Nëse një shtet gjendet në mes të Sulmit Ajror,dhe i humb të gjitha regjionet,atëherë sulmi mbyllet dhe resurset humben.