Applying for citizenship/Ελληνικά

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Για να γίνετε επίσημος πολίτης μιας χώρας, πρέπει πρώτα να κάνετε αίτηση υπηκοότητας.

Κάνοντας αίτηση για υπηκοότητα

Μπορείτε να κάνετε αίτηση για υπηκοότητα από το προφίλ σας. Αν βρίσκεστε σε χώρα διαφορετική από αυτή της υπηκοότητας σας, και είσαστε τουλάχιστον επίπεδο 10, θα δείτε έναν σύνδεσμο από τον οποίο μπορείτε να κάνετε αίτηση για νέα υπηκοότητα.

Η αίτηση

Για να πάρετε υπηκοότητα, πρέπει να στείλετε μια αίτηση στην βουλή ή στον δικτάτορα της χώρας στην οποία θέλετε να γίνετε πολίτης. Το μήνυμα μπορεί να περιλαμβάνει το μέγιστον 500 χαρακτήρες. Όταν αποσταλεί η αίτηση, θα εμφανιστεί στους βουλευτές ή στον δικτάτορα της χώρας. Έχουν πέντε μέρες για να την αποδεχθούν. Αν δεν γίνει αποδεκτή, η αίτηση θα αφαιρεθεί και θα ειδοποιηθείτε. Δεν μπορείτε να ακυρώσετε την αίτηση σας.

α) Citizenship display.jpg β) Change CS.png
Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση, πρέπει να βρίσκεστε σε περιοχή της χώρας της οποίας θέλετε να πάρετε την υπηκοότητα.[1] Στην εικόνα α) δεν δύναται αίτηση για Παραγουανή υπηκοότητα, διότι ο πολίτης την έχει ήδη. Στην εικόνα β) ο πολίτης έχει Φινλανδική υπηκοότητα και βρίσκετε σε περιοχή της Ρουμανίας, οπότε ο πολίτης μπορεί να κάνει αίτηση για Ρουμάνικη υπηκοότητα.

Ερωτήσεις και Απαντήσεις

  • Ε: Είναι απαραίτητο ΟΛΟΙ οι βουλευτές να δεχτούν μια αίτηση, σαν ένα είδος νόμου όπου ψηφίζουμε για την υπηκοότητα; Αυτό δεν θα προκαλέσει αναταραχή στη βουλή;
    • A: Όχι,η υπηκοότητα δίνεται προσωπικά από τον βουλευτή.Δεν υπάρχει νόμος, παρά μόνο μια λίστα από την οποία οι βουλευτές μπορούν να επιλέξουν σε ποιόν θα δώσουν υπηκοότητα, απλά κάνοντας δεκτή την αίτηση του/της.
  • Ε: Το να δίνεται υπηκοότητα σε 10% το μέγιστο του πληθυσμού της χώρους, είναι πολύ. Με έναν “κακόβουλο” βουλευτή, μπορούν να δοθούν υπηκοότητες σε δεκάδες που αποβλέπουν σε μια προσπάθεια PTO, σωστά;
    • A: Βασικά, αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό συμβαίνει καθώς ένας βουλευτής μπορεί να εγκρίνει την υπηκοότητα μόνο ενός συγκεκριμένου αριθμού ατόμων από το μέγιστο συνολικό αριθμό (συνολικός αριθμός= 10% του πληθυσμού της χώρας). Άρα, σε μια χώρα με 10.000 κατοίκους και 40 βουλευτές, σημαίνει ότι ένας “κακόβουλος” βουλευτής μπορεί να δώσει υπηκοότητα, το μέγιστο, σε 25 άτομα. Κανένας βουλευτής δεν μπορεί να εγκρίνει 26 υπηκοότητες σε μια βουλευτική θητεία, ανεξαρτήτως από το πόσες υπηκοότητες είναι ακόμα διαθέσιμες από τις συνολικά 1000. Με τα σύγχρονα δεδομένα, ένα βουλευτής έχει συνήθως άδεια για 2 με 3.
  • Ε: Είναι δυνατόν να δω ποιός βουλευτής δέχτηκε μια συγκεκριμένη αίτηση μέσω του συστήματος απόδοσης υπηκοοτήτων;
    • A: Ναι, η λίστα με τις αιτήσεις υπηκοοτήτων χωρίζεται σε δυο καρτέλες: σ’αυτές που είναι σε αναμονή και σ’αυτές που έχουν ήδη γίνει δεκτές. Στην λίστα με τις αιτήσεις που έχουν γίνει δεκτές, εμφανίζονται όλοι οι πολίτες που πήραν υπηκοότητα καθώς επίσης και οι βουλευτές που πάτησαν το κουμπί “Ναι”.
  • Ε: Υπάρχει κάποιας μορφής “επιστολή πρόθεσης” όπου οι πολίτες μπορούν να συμπληρώσουν όταν κάνουν αίτηση για υπηκοότητα;
    • A: Ναι, οι πολίτες καλούνται να γράψουν ένα μήνυμα εξηγώντας γιατί θέλουν υπηκοότητα, το οποίο θα είναι ορατό στου Βουλευτές καθώς αυτοί θα διαβάζουν τις αιτήσεις. Αυτή θα είναι η ευκαιρία σας να πείσετε τους Βουλευτές να εγκρίνουν την αίτηση σας!

Δείτε επίσης


Back.gif Επιστροφή στην σελίδα Υπηκοότητα

Σημειώσεις

  1. Για περαιτέρω περί μετακίνησης σε άλλη περιοχή, παρακαλούμε διαβάστε την σελίδα Ταξίδεψε.