Beteja e Kosovës

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png


Beteja e Kosovës ishte një betejë ndërjmet Icon-Albania.png Shqipërisë dhe Icon-Serbia.png Serbisë në rajonin e Kosovës në ditën e1,679 të Botës së Re.

Prapaskena

Serbia kohët e fundit fshiu nga harta pothuajse të gjitha vendet e EDEN-it dhe vendet pro EDEN-it që i kishte përreth. Kroacia, Bosnja dhe Hercegovina, Italia, të gjithë ishin të fshirë pothuajse plotësisht dhe lënë pa kongres për muaj. Gjithashtu, IRJM-ja mbante Shqipëria e pushtuar. Gjithsesi, që nga dita 1665 me ndryshimin e Modulit Ushtarak, shumë vende mbetën të hutuar dhe nuk e përshtatën shumë mirë. Shqipëria përdoruri këtë situatë mjaft mirë, dhe në një koordinim të përsosur dhe të organizuar çliruan të gjitha rajonet e veta nga IRJM.

Zhvillimi i luftës dhe betejës

Në ndërkohë, qeveria shqiptare ishte në dijeni nga synimet serbe për të fshirë Shqipërinë nga harta dhe për të mbajtur atë pa kongres, kështu që në ditën e 1679, kongresi shqiptar deklaroi Serbinë si armik natyror në mënyrë që ata mund "të fitojë kohë" dhe të sigurojnë të paktën një rajon, sepse matematikisht, edhe në qoftë se Serbia ka fituar në të gjitha betejat, të gjitha sulmet, Shqipëria do të sigurojë 1 rajonin të paktën.

Kjo situatë, është përdorur nga qeveria për të bërë një baby boom dhe për të njoftuar në mediat sociale, portale etj. se Shqipëria ishte duke shkuar në një luftë për Kosovën (e cila ende është duke kontestuar në jetën reale mes shqiptarëve dhe serbëve). EDEN gjithashtu e dinte se shqiptarët do të luftojnë shumë për Kosovën, kështu që ata vendosën të ndihmojë shumë dhe të bëhen të gjitha ushtarët e tyre të gatshëm për të luftuar dhe për të ndihmuar Shqipërinë. Ligji u miratu në të dy kongreset, dhe kështu erdhi dita e madhe. Shqipëria sulmoj Serbinë. Edhe pse Serbia vazhdimisht e kishte numrin minimale të lojtarëve online 400, ndërsa Shqipëria maksimal 100-130, Shqipëria ishte duke i mbajtur muret në të gjitha divizionet, dhe ishte duke fituar betejat.

Media në të dy vendet e vëzhguan situatën. Shqiptarët thanë me krenari se ata kishin mposhtur Serbinë, një nga superfuqitë e lojës, dhe madje edhe në Kosovë, rajoni që ishte gjithmonë pikë e nxehtë për të dy kombet. Ndërsa qeveria shqiptare ka punuar vazhdimisht dhe me krenari në atë fitore, qeveria serbe po thoshte se "ata u sulmuan në befasi dhe nuk kishte asgjë që mund të bëjnë". Më në fund erdhi dita. Me shpirt të madh, koordinimin, dhe duke punuar shumë, Shqipëria mori Kosovën. Shprehja më e përdorur e ditës nga shqiptarët ishte "Ju keni lëvizur me sukses në Kosovë, Shqipëri" (ang. You have successfully moved to Kosovo, Albania). Media u fokusu në atë fitore për një kohë të gjatë.

Edhe pse rajoni është humbur pas një dite, shqiptarët ishin krenar sepse ata siguruan Kongresin, dhe korrën një fitore morale kundër serbëve. Dita 1679 e Botës së Re kurrë nuk do të harrohet nga shqiptarët.