Beta:War Tutorial/Română

From eRepublik Official Wiki
< Beta:War Tutorial
Revision as of 05:15, 31 January 2021 by Stephan Condurachis (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
FrançaisIcon-France.png
RomânăIcon-Romania.png
Beta.jpg

This page has been saved as memories from the Beta version.

The information here is not the current latest information! Do not use this page to gain information!


Războaiele sunt o parte importantă a experienței militare în eRepublik.

Introducere

Războaiele pot fi începute de orice țară la propunerea președintelui și aprobarea congreselor. Cu toate acestea, există câteva limitări:

 • Pentru a declara război, țara trebuie să plătească costurile războiului, egale cu Icon-gold.gif 300 Aur + Icon-gold.gif 1 Aur pentru fiecare soldat cetățean activ. Această sumă de bani este plătită din tezaurul național al țării
 • Războiul poate fi declarat doar țărilor vecine care au cel puțin o regiune cu frontiere comune. Cu toate acestea, există câteva regiuni care au granițe peste ocean sau oceane.
 • Războiul nu poate fi declarat în mai puțin de 10 zile de la semnarea unui tratat de pace cu țara pe care doriți să o atacați
 • Războaiele pot fi propuse numai de președinții din zona de administrare a președintelui

Când începe un război, țara care a declarat război este considerată a fi atacatorul, întrucât țara căreia i s-a declarat războiul este considerată apărător. Dacă apărătorul are Pacte de protecție reciprocă cu alte țări, celelalte țări pot intra în război și pot lupta în partea apărătorului. Fiecare este implicat automat într-un război cu atacatorul, chiar dacă nu au granițe comune. Puteți vedea o listă completă a războaielor în eRepublik accesând pagina cu lista războaielor.

După începerea războiului, toate regiunile cu o frontieră comună de partea apărătorului devin câmpuri de luptă. Accesând pagina cu detalii despre război, veți avea o listă completă cu bătăliile active și încheiate în cadrul războiului, inclusiv detalii despre faza în care se află bătăliile. Fiecare cetățean poate intra și urmări bătălia într-o regiune, dar numai soldații din țările implicate pot intra și lupta, inclusiv soldați din țări implicate indirect prin intermediul pactelor de protecție reciprocă. O bătălie constă în 3 faze:

 • Faza 1: în primele 24 de ore de luptă, soldații luptă în regiune pentru a-și slăbi adversarul. Cucerirea sau securizarea regiunii nu este posibilă. Veți vedea un temporizator care afișează timpul rămas până la faza 2
 • Faza 2: soldații luptă pentru a elimina adversarul din regiune. durează atât timp cât sunt soldați care așteaptă de ambele părți. De îndată ce soldații dintr-o parte îi înving pe toți soldații din cealaltă parte, regiunea devine vulnerabilă și bătălia trece la faza 3
 • Faza 3: regiunea este vulnerabilă, ceea ce înseamnă că există soldați lăsați doar într-o parte. Dacă rămân doar atacatori, aceștia pot cuceri regiunea. Butonul de cucerire devine disponibil pentru fiecare soldat rămas în luptă. Dacă rămân doar apărători, aceștia pot asigura regiunea. Butonul Secure devine disponibil, dar numai pentru soldații țării apărătoare, aliații nu pot asigura regiunea. În această fază, dacă un alt soldat se alătură părții opuse, bătălia revine la faza 2

Odată ce o regiune este cucerită sau securizată, bătălia din acea regiune se termină. Pentru a răspunde atacului inamicilor, apărătorul trebuie să-și asigure mai întâi toate regiunile. După ce toate bătăliile se termină, frontul se deplasează peste graniță, în partea atacatorilor. Încă o dată, toate regiunile cu o graniță comună devin atacabile și au loc bătălii.

Atenție: chiar dacă bătăliile se mută în regiunile atacatorilor, acestea sunt încă considerate atacatoare, iar celelalte sunt considerate în continuare apărători.

Războiul se încheie în următoarele situații:

* O propunere de pace este făcută de unul dintre președinții celor două țări implicate și acceptată de cealaltă. Propunerile de pace pot fi făcute oricând și Președinții pot solicita sau oferi aur iîn schimbul păcii. Pacea poate fi propusă din zona de administrație a președintelui.
* Una dintre cele două țări implicate este în întregime ocupată, ceea ce înseamnă că toate regiunile sale au fost cucerite.
* Atacatorul este ocupat de o altă țară.

Zona președintelui într-un război

Numai președinții de țară pot propune războaie. Fiecare propunere de război trebuie votată de către Congresul Național. În timpul războiului, în calitate de președinte de țară, aveți posibilitatea de a propune un tratat de pace folosind caracteristica "Propuneți pacea". Peace can be made in the next 3 circumstances: Pacea se poate face în următoarele 3 circumstanțe:

* Ceri doar pace fără să plătești sau să primești bani;
* Țara ta cere o anumită cantitate de aur de la țara inamică în schimbul păcii;
* Țara ta oferă o anumită cantitate de aur țării inamice în schimbul păcii.

Tutorial de război

Harta1-copy.jpg

În acest tutorial de război vom folosi următorii termeni:

Țară: A - Regiuni: A1, A2,

Țară: B - Regiuni: B1, B2, B3

Țară: C - Regiuni: C1, C2, C3

Prima situație: Țara B declară război țării A:

 • Regiunile A1 și A2 care se învecinează cu țara B vor deveni zone de luptă.
 • Regiunea A1 este securizată și ulterior A2 este cucerită de B, atunci A1 devine din nou o zonă de luptă alături de A3 și A4.
 • A asigură toate regiunile lor (A1, A2), atunci B1, B2 și B3 vor deveni zone de luptă.

A 2-a situație: Țara B declară război țării C, care are un pact de protecție reciprocă cu țara A.

 • dacă A ar avea un pact de protecție reciprocă cu B, acesta devine invalid
 • regiunile A1 și A2 care se învecinează cu țara B vor deveni zone de luptă.
 • regiunile C1 și C2 care se învecinează cu țara B vor deveni zone de luptă.
 • Pactele de protecție reciprocă din țara A nu vor fi luate în considerare în războiul A versus C.
 • dacă toate regiunile A și C sunt securizate, B1, B2 și B3 vor deveni zone de luptă

Bătălia pentru o regiune se poate încheia:

 • Când unul dintre soldații A din acea luptă care apără regiunea dă clic pe butonul Secure region.
  • Acest lucru va fi posibil numai la 24 de ore după ce a început bătălia și numai dacă nu există alți soldați care atacă în luptă;
 • Când unul dintre soldații B din acea luptă care atacă regiunea dă clic pe butonul Cucerire regiune.
  • Acest lucru va fi posibil numai la 24 de ore după ce a început bătălia și numai dacă nu există alți soldați în apărare în luptă;
 • Între timp, dacă se semnează un tratat de pace

Regiune securizată

Dacă sunteți un soldat al țării care deține regiunea atacată și decideți să intrați în luptă, trebuie să faceți clic pe butonul „Alăturați-vă apărătorilor”. Dacă cele 24 de ore de când regiunea a devenit zonă de luptă au trecut și nu există atacatori în luptă, butonul „Regiune sigură” va deveni activ (roșu), în faza finală a luptei. Când faceți clic pe butonul „Regiune sigură” și toate condițiile sunt îndeplinite, vor avea loc următoarele acțiuni:

 • toți soldații apărători sunt scoși din luptă;
 • regiunea nu mai este o zonă de luptă, doar dacă toate regiunile care o învecinează sunt securizate
 • un mesaj va fi afișat pe pagina de pornire (în secțiunea „Acoperirea războiului”):

„Regiunea A1 a fost asigurată de țara A”

 • dacă în țara în apărare nu există alte regiuni de luptă active, atunci toate regiunile care se învecinează cu teritoriul apărătorului și aparțin țărilor care sunt în război cu apărătorul vor deveni bătălii active (dacă nu sunt deja).

Regiune cucerită

Dacă sunteți un soldat al unei țări care a declarat război unei alte țări și decideți să intrați în luptă, trebuie să faceți clic pe butonul „Alăturați-vă atacatorilor”. Dacă cele 24 de ore de când regiunea a devenit o zonă de luptă au trecut și nu există apărători în luptă, butonul „Cucerește regiunea” va deveni activ (roșu), în faza finală a luptei. Când faceți clic pe butonul „Cuceriți regiunea” și toate condițiile sunt îndeplinite, vor avea loc următoarele acțiuni:

 • toți soldații atacatori sunt scoși din luptă;
 • regiunea nu mai este o zonă de luptă, doar dacă toate regiunile care o învecinează sunt securizate
 • un mesaj va fi afișat pe pagina de pornire (în secțiunea „Acoperirea războiului”):

„Regiunea A1 a fost ocupată de țara B”

 • regiunea și orașul vor aparține țării atacante
 • toate ofertele de piață plasate de companii din regiunea respectivă vor dispărea.
 • din conturile țării care a pierdut regiunea va fi preluat x% din aur și moneda locală și transferat în țara ocupantă, unde x = (100 / numărul de regiuni din țara respectivă).

1. dacă regiunea cucerită este ultima regiune a țării apărătoare atunci toate companiile (inclusiv ziarele), partidele și cetățenii vor aparține țării ocupante și toate războaiele active ale țării apărătoare vor fi încheiate;

2. dacă regiunea cucerită nu este ultima regiune a țării în apărare:

 • Toți congresmanii, președintele țării și președinții de partid care trăiesc în regiunea cucerită se vor muta în capitala țării lor și își vor păstra cetățenia. Dacă dețin companii, companiile lor se vor muta automat într-o nouă regiune (capitală), dar toți angajații lor vor fi concediați. În cazul în care sunt angajați ai altor companii, s-ar putea să își piardă slujba.
 • Restul cetățenilor își vor pierde automat cetățenia și vor deveni cetățeni ai țării atacante. Companiile lor vor fi, de asemenea, situate în țara atacatoare.
 • Dacă regiunea cucerită găzduiește capitala, aceasta nu va mai fi capitală, iar noua capitală va fi cea mai mare regiune (din punct de vedere al populației) care aparține țării în apărare.

Toate companiile trebuie să aibă lucrători numai din țara în care se află. De asemenea, toate companiile care se vor muta în țara atacatoare vor avea automat conturi în moneda țării ocupante.

Menu in eRepublik Beta

Society · Economy · Politics · Military · Media · The Story · Tutorial · History · Community · Rules