Difference between revisions of "Congress elections/Română"

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
(romanian translate)
 
m
Line 37: Line 37:
 
*[[Voting system|Sistemul de Vot]]
 
*[[Voting system|Sistemul de Vot]]
 
*[[Division of congress members|Distributia membrilor in Congres]]
 
*[[Division of congress members|Distributia membrilor in Congres]]
 +
 +
[[Category:Politics]]
 +
[[Category:Română]]

Revision as of 13:40, 21 October 2012

Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БеларускаяIcon-Belarus.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran2.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Incepand cu Alegerile la Congres din 25 Septembrie 2012, cetatenii vor vota cu Partidul in loc sa voteze individual o anumita persoana dintr-un partid.

 • Membrii unui partid vor candida cu aceleasi reguli ca si pana acum la alegerile pentru congres, singura diferenta este ca vor participa pe o lista a partidului.
 • Presedintele de partid va vedea toti candidatii pentru congres din partidul sau pe o singura lista pentru toate regiunile la un loc.
 • Partidele ce sunt in primele 5 in fiecare zi de 24 ale lunii la ora 00:00 eRep vor fi singurele ce pot avea Membrii in Congres.
 • Presedintele de Partid va alege candidatii la congress in fiecare zi de 24 ale lunii in urmatorul mod:
 • Fiecare partid va putea propune un numar maxim de candidati egal cu numarul maxim de locuri ce este disponibil in acea tara.
 • Se va forma o lista nationala (in locul uneia pe regiuni) cu toti candidatii, exact in ordinea in care presedintele de partid ii doreste in congres. Acest lucru este foarte important, pentru ca sansele de a prinde un loc in congres cresc cu atat mai mult cu cat te situezi pe primele pozitii din acea lista a partidului.
 • Daca totusi, presedintele de partid, uita, sau nu poate seta acea ordine din varii motive, candidatii vor avea ordinea regulii "primul venit, primul servit".
 • Presedintele de partid poate decide doar ordinea candidatilor pe lista, el nu poate alege sa aiba mai putini candidati decat numarul maxim de locuri disponibile in acea tara, decat daca jucatorii nu candideaza deloc, sau sunt mai putini cei ce si-au depus candidatura.

Exemplu

Partidul X propune tarii sale o lista cu 10 candidati in ordinea urmatoare :

 1. A
 2. B
 3. C
 4. D
 5. E
 6. F
 7. G
 8. H
 9. I
 10. J

In ziua alegerilor, cetatenii ce vor sa voteze nu vor vedea candidatii, doar o lista cu cele 5 partide, si vor trebui sa voteze pentru unul din acele partide.

Daca acest partid primeste la finalul alegerilor 50 voturi din totalul de 100 voturi, partidului ii revine 50% din totalul locurilor din congres. Drept urmare, primii 5 candidati din lista sa vor intra in congres.

Daca partidul are doar 4 candidati pe lista (pentru ca doar 4 si-au depus candidatura), atunci toti 4 vor intra in congres, dar va ramane un loc liber, neocupat, in acea tara.

Citeste