Fjalori

From eRepublik Official Wiki
< Dictionary
Revision as of 08:55, 6 March 2019 by Andycro (Talk | contribs) (Andycro moved page ERepublik dictionary/Shqip to Dictionary/Shqip without leaving a redirect: moving to a better place as agreed in the Bar)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search


Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
ქართულიIcon-Georgia.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

ERepublik Dict.jpg

eRepublik's Dictionary of Terms

Termi Kuptimi Gjuha
2-Clicker (also seen as: Two Clicker) - Një qytetar që punon vetëm dhe trenat pa përfshirjen e komunitetit shumë.
ATO Kundërta e një marrjen e kontrollit politik, një ATO, apo anti-marrjen, përfshin njerëzit që punojnë për të mposhtur një marrjen politike. English
Baby Boom Një periudhë ku shumë lojtarë të rinj të bashkohen (mund të aplikojnë për të gjithë lojës ose në një vend të veçantë). English
Blocker Një qytetar që po kandidon në një rajon për kongres pa domosdoshmërisht planifikuar për të fituar, në vend që ata të drejtuar për të parandaluar një armik të pasur mundësinë për të kandiduar.
Boot Një shtetas i cili është krijuar nga një tjetër për të marrë medaljen e SC. English / World
CP President i Shtetit English
Dáil Éireann (also seen as: Dáil) Dhoma e Ulët e Parlamentit Irlandës përbërë nga kongresi i zgjedhur nga çdo territor. Këto kongresi vënë përpara dhe të votojnë për propozimet e ndryshme që variojnë nga taksat për politikën ushtarake. Irish
Eire Ireland - Irlandë - Irlandez për Irlandën. Përdoret zakonisht nga folësit angleze dhe irlandeze njësoj në Irlandë. Irish
Fortress Strategy Një strategji kombëtare, e cila tani i vjetëruar lëviz një shumicë të popullsisë të një ose dy rajoneve. Në të kaluarën kjo do të rrisë koston e sulmuar atë rajon.
Headless Chickens Kjo i referohet një gabim 404.Termi rrjedh nga përdorimi i një pulë pa kokë kartonave në të gjitha faqet 404 eRepublik së gabimit. English
HW Medal Një medalje të fituara duke punuar për 30 ditë. English
IA Ushtria irlandeze - i referohet zyrtare ushtrinë Irlandës kombëtar. English
IRC Internet Relay Chat - Një sistem online chat punësuar shpesh nga organizatat eRepublik. English
IMHO Sipas mendimit tim modest English - Internet Abreviation
Manifesto Një deklaratë e planeve dhe parimeve të parashtruara nga një individ ose grup për të informuar të tjerët për qëllimet e tyre. Manifeste janë përdorur zakonisht nga politikanët për të marrë vota. Njerëzit lexojnë programet e tyre dhe për të kuptuar vlerat, planet dhe ambiciet e një individi apo grupi. English/Spanish
Mini-battle (also referred to as rounds)Dy betejat orë të gjata të cilat ndodhin brenda betejat individuale.Pala e parë për të fituar 8 nga këto mini-betejat me sukses pushton mbron ose rajonin në fjalë.
MM Monetary Market -Sipas tab Tregut - këtu ju mund të tregtisë monedhat, ose ta blejë gold. English
MMMP Mass Media Projektit Mongol, këto duket nga koha në kohë për të shfrytëzuar popullsi të mëdha të një vendi apo aleancë në gjenerimin e të ardhurave, zakonisht për luftë, me koordinimin e abonimit. Pasi mbi një (ose të një mulitple 1000) abonimet 1000 gazeta pronari merr një hartë e thesarit, e artë nga e cila është dhuruar për shkakun. English
MMP Pakti ndërsjellë Mbrojtja - Një marrëveshje mes vendeve aleate që ata do të mbrojnë njëri-tjetrin kundër forcave të armikut. Qytetarët pastaj mund të luftojë në betejat për aleatët e tyre pa lëvizur nga kombit të tyre në shtëpi. English
Mod(s) Moderator(s) - Ata që modifikojë - person (a) të cilët menaxhojnë eRepublik në mënyra të ndryshme. Ish. Dhënia e dënimeve për aktorët me llogarive të shumëfishta. EX2. Bërë ndryshime në lojë. English
MoX Ministri i X (ku X është ministria veçantë ose organizatë qeveritare në fjalë) - Ky person është një zyrtar i qeverisë mandatuar nga Presidenti vend për të menaxhuar një ministri të caktuar. English
Multi Multiple - Një llogari lojtar të cilat është duke u përdorur, përveç një ose më shumë llogari të tjera lojtar. Kjo është konsideruar mashtrimit, dhe nëse lojtarët kapur përballet me pasojat. English
Natural Enemy Çdo vend mund të vendosni një komb kufizohet si një armik natyror çdo muaj. Ky proces duhet të kalojnë nëpër kongresit për miratim, dhe procesi mund të redone një herë në muaj. Ones një armik natyror është shpallur, lufta është falas. Kur luftoni kundër një armiku natyral, ushtarët marrë një dëmtim shtesë 10%. English
Noob Referohet një lojtar që është e re, ose të papërvojë. Mund të përdoret gjithashtu për të ngas apo fyesh dikë. English/World
Obrazek Kjo fjalë mund të duket kur imazhet që janë futur në një artikull nuk duket. Kjo fjalë do të thotë "pamje" në polonisht. Polish
Org (also seen as: ORG, org, etc.) - Organizatë - Referohet tek një subjekti që mund të vet kompanitë dhe / ose të përfaqësojë një grup e njerëzve ose funksion. Organizatat mund të ketë dhe gazeta mund të komentojnë dhe të komunikojnë. Të gjitha organizatat janë varur mbi përdoruesit për të vepruar ato. Një organizatë nuk mund të punojë apo tren. English
o7 or 07 or O> Salute - Ky është një kombinim i zakonshëm që përdoret rastin më të ulët "O" dhe numrin "7", për të bërë një simbol përshëndetni."O" duket si një kokë, ndërsa "7" duket si një krah saluting. Kjo është e zakonshme në diskutim ushtarake dhe është përdorur për të treguar respekt (nëse përdoret në satirë). Symbolic
PHX Shkurtim për aleancën ushtarake ndërkombëtare, Phoenix. English
PTO Politike Merrni Mbi - I referohet aktit të abuzuar demokracisë duke lëvizur në masa (ose duke përdorur llogari të shumëfishta apo miqtë) dhe të marrë përsipër një parti, kongresi, apo vend.Problem specifik me këtë është se PTOer (s) (ose Overer Politike Merrni (s)) rrallë kanë interesin më të mirë të të tjerëve në mendje, dhe shpesh kërkojnë të shfrytëzojnë një shtet ose organizatë. English
PP President Patie English
RM Materiale të papërpunuara - korrur nga punonjësit e një kompanie shitur më pas për kompanitë që prodhojnë mallra për t'u shitur për lojtarët në treg. English
Resistance War një betejë në të cilën vetëm një komb pjesë, dhe vetëm mund të filluar në një rajon që nuk është vendas pronarit të saj aktual. Nëse beteja është e suksesshme, ajo kthehet pronarit të saj origjinal. English
SS Medal Super soldier Medalja: Kur një qytetar arrin një forcë të re prej 250 force English
Sub Subscribe - i referohet aktit të klikuar butonin Subscribe në mënyrë që të marrin një njoftim çdo herë një artikull i ri botuar në një gazetë të veçantë (një buton Regjistrohu përkiste). English
Tank Dikush që shpenzon shuma të mëdha e Gold mbi Bare Energjisë gjatë luftërave. "Për të tankeve" është akti i shpenzimeve medaljen e artë në Bare Energjisë dhe weps në mënyrë për të luftuar 80, 90 apo më shumë herë gjatë një beteje të caktuar. English
Taoiseach I referohet Presidentit Shteti i Irlandës. Irish
TL;DR Too Long. Nuk Lexoni. - Shpesh e përdorur për të kritikuar gjatësinë e një artikull ose pjesë e të shkruarit. English
TM Treasure Map - Një gold që përmban shpërblim mori pas fitimit të një medalje apo rrit caktuara të nivelit English
TW Training War - Një betejë skene per qëllime të vendeve brenda një MPP (Pact reciproke Mbrojtjen) në mënyrë që ata të mbajnë thirst qytetarëve të tyre 'për war kënaqur dhe për të ndihmuar ata të fituar gradën ushtarake të shpejtë. English
VP Nen President English
V&S (also seen as: V+S) -Votuar dhe nënshkruar - Përdoret shpesh kur duke komentuar mbi një artikull gazete. V & S tregon se folësi ka goditur butonin e votave (duke rritur dukshmërinë e një artikulli) dhe butonin Pajtohu (që do të thotë se artikujt e ardhshme nga të njëjtën gazetë do të njoftohet nga të kryetarit). English
Zombie 1. Një person i cili voton në mënyrë rigoroze për partinë e tyre në zgjedhjet e përgjithshme, pa lidhje me kompetencën e kandidatit.

2. Një tjetër emër për një llogari të shumta.

English
\o/ Hoorah! - Kjo është një simbol bërë të duket si një kokë me dy armë të ngritura, si në qoftë brohorisnin. Kjo është përdorur për të treguar entuziazmin apo lumturi (nëse përdoret në satirë). Symbol
o/ or \o Hi-five! - Ky simbol paraqet një highfive, me i vogël 'o' përfaqëson kokën, dhe '/ ose '\ përfaqëson një krah arritur të djathtë apo të majtë. Symbol

Rules

  1. Kjo nuk është një vend për të shtuar pikëpamjet politike apo personale. Vetëm përkufizimi më i saktë dhe i paanshëm është e përshtatshme.
  2. Të gjitha termat duhet të jetë në rend alfabetik.
  3. Çdo term i filluar me një numër shkon në mënyrë numerike para ato terma filluar me një letër të alfabetit.
  4. Çdo përkufizimet duke filluar me një letër të veçantë (një letër e cila nuk paraqitet në Britani të Madhe apo SHBA anglisht) shkon pas të gjitha kushtet e tjera. E njëjta vlen edhe kur krahasojmë dy fjalë në çdo letër pas të parë.
  5. Çdo term i filluar me një letër që ka një theks shkon pas të njëjtën letër, pa një theks. E njëjta vlen edhe kur krahasojmë dy fjalë në çdo letër pas të parë.
  6. Në rastin e dy apo më shumë mandate të cilat janë të njëjta, por dha pak më ndryshe apo kapitalizohen pak më ndryshe, versionin i cili do të vijë më parë, në mënyrë është përdorur, dhe të gjitha alternativat janë të shënuara në këtë format: "BadEx | (shihet edhe si: BE, BEx, BadX, BX, etj) - shembull i keq -. nje shembull i cili nuk arrin të komunikojë një pikë ose në të vërtetë nuk demonstrojnë konceptin e dëshiruar "