Entente/Română

From eRepublik Official Wiki
< Entente
Revision as of 10:04, 13 October 2020 by Stephan Condurachis (Talk | contribs) (Created page with "{{LangMenu}} {{Alliance| <!-- constant variables --> | alliance name=Entente | alliance flag=Flag-Entente.png‎ | alliance map=Map-Entente.png| <!-- military vari...")

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Entente
Flag of Entente
Map of Entente
Formation January 4, 2010
Dissolution August 20, 2010
Type Militară
Headquarters Paris Isle of France
Members 7

The Entente a fost o alianță militară fondată de Franța, Italia și Ucraina la 4 ianuarie 2010. A fost creată cu scopul de a fi o alegere neutră pentru țări care nu ar trebui să aleagă între EDEN și Phoenix.

Istoric

Logo-ul original
Entente a fost fondată în timpul celui de-al IV-lea război mondial, în timp ce Spania a atacat Franța. Multe țări au apărat Franța, unele s-au apropiat (cum ar fi Ucraina și Italia) de EDEN, iar altele s-au apropiat sau fac parte din Phoenix (Franța însăși era aproape de Phoenix). Dar fără o alianță, Franța a eșuat față de Spania și a fost practic invadată.

Ideea Entente s-a născut astfel: o alianță neutră între Phoenix și EDEN pentru a uni țările care doresc să-și păstreze libertatea împotriva țărilor mai mari.


Calitatea de membru

Membrii alianței
 
 
 

Demisii

  • La 6 iulie 2010 Icon-Italy.png Italia a decis unilateral să părăsească Alianța[1]
  • La 3 august 2010 Icon-Belgium.png Belgia a decis să părăsească Alianța.[2]
  • Pe 15 august Icon-Ukraine.png Ucraina a părăsit alianța [3].
  • Pe 20 august Icon-Paraguay.png Paraguay a părăsit alianța [4].

Statutul de membru

Există două niveluri de angajament::

  1. Națiunile membre de bază nu pot fi membre ale altor alianțe militare (EDEN sau Phoenix), ele pot totuși să fie membre ale alianțelor defensive (cum ar fi ALA sau SOL). Aceștia coordonează procesul decizional al Entente în timp de pace (când nu este activ niciun război împotriva vreunei națiuni membre a Entente). Secretarul general trebuie să provină dintr-o națiune de bază.
  2. Națiunile membre asociate pot fi membri ai altor alianțe militare. Cu toate acestea, ori de câte ori este atacată o națiune a unei entente (indiferent de nivelul său de angajament), toate națiunile membre ale antantei trebuie să o apere pe cea atacată.

Conducerea

[5] Sfatul Entente are puterea supremă în luarea deciziilor. Fiecare țară membră (nucleu și asociat) numește un trimis în consiliu. În general, trimisul este ales de președinte sau președintele însuși poate acționa ca trimis. Trimisii au puterea de a vota și de a exprima voința țărilor lor. Fiecare reprezentant al națiunilor membre are un vot în Consiliu. Majoritatea deciziilor sunt luate cu majoritatea simplă a Consiliului. Dacă voturile sunt împărțite în mod egal, decizia finală este amânată, noi discuții vor începe până când se ajunge la un compromis.

Fiecare națiune de bază are puterea de a vota [1] deciziile consiliului. Aceasta este pentru a proteja națiunile de bază de obligații inutile sau nedorite. Națiunile de bază au dreptul de a veta orice decizie luată de Consiliu (cu excepția votului privind expulzarea membrului).

Secretar general

Națiunile de bază împărtășesc conducerea în Consiliu, prin rotirea funcției de Secretar general între trimisii țărilor. Trimisul ia poziția SG timp de zece zile. Ordinul exact de succesiune ar putea fi decis de Consiliu.

SG gestionează toate relațiile diplomatice și publice și va fi strict controlat și ghidat de Consiliu. SG este responsabil pentru colectarea și moderarea tuturor ședințelor Consiliului. Reuniunile Consiliului trebuie să aibă loc cel puțin de două ori pe durata mandatului fiecărui SG. Fiecare țară a Entente are dreptul de a cere secretarului general să adune o ședință a Consiliului. SG ar putea numi independent deputați și asistenți. Cu toate acestea, Consiliul își rezervă dreptul de a anula orice numire prin decizia sa. SG are dreptul exclusiv de a vorbi în numele Entente și controlează organizația și ziarul. Ori de câte ori Consiliul consideră că o anumită decizie ar trebui făcută publică, SG este obligat să o publice în ziar.

Secretarul general nu are niciun control asupra forțelor militare aliate și nu poate fi comandantul-șef în campaniile Entente pe durata mandatului său. SG poate declara mobilizarea pentru a începe o campanie defensivă fie el însuși (dacă membrul Antantei este atacat), fie prin decizia Consiliului (în caz de represalii).

Lista secretarilor generali

Luna Secretar General Țară Adjunct SG Țară
Ianuarie Citizen1599604.jpg
Rednif Tap
Icon-Ukraine.png
Februarie Citizen1440109 v2.png
Azaret
Icon-France.png
Martie Citizen1440410.jpg
Luke Magitem
Icon-France.png
Aprilie Citizen1440109 v2.png
Azaret
Icon-France.png
Mai Citizen1749435.jpg
Delexo
Icon-Italy.png
Iunie Citizen1599604.jpg
Rednif Tap
Icon-Ukraine.png
santirub Icon-Paraguay.png
Tim Paulsen Icon-France.png

Sfârșitul alianței

Pe 20 august 2010, ultimii reprezentanți au închis alianța. Ciclul Ententei ajunsese la sfârșit[6].

Referințe

  1. [UFFICIALE] L'eItalia esce da ENTENTE
  2. ONE
  3. [MoFA of Ukraine] Ukraine is leaving Entente
  4. Renuncia de Paraguay a la Entente
  5. Despre conducere, strategie militară și dezvoltarea viitoare în Entente
  6. [ENTENTE] Acesta este sfârșitul, prietenă frumoasă. La revedere.