Government/Română

From eRepublik Official Wiki
< Government
Revision as of 13:45, 10 February 2019 by Stephan Condurachis (Talk | contribs) (Created page with "{{LangMenu}} {{Politics}}{{-}} Un "guvern" este sistemul prin care un stat sau o comunitate este guvernat. În Commonwealth englez, un guvern se referă mai degrabă la exec...")

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
RomânăIcon-Romania.pngPolitică

Sistemul de votare · Alegerile pentru Congres · Alegerile prezidentiale · Președintele · Listele cu preşedinţii · Administrația țării


Un "guvern" este sistemul prin care un stat sau o comunitate este guvernat. În Commonwealth englez, un guvern se referă mai degrabă la executivul special în controlul unui stat la un moment dat, cunoscut în engleza americană ca administrație. În engleza americană, guvernul se referă la sistemul mai mare prin care este organizat orice stat. În plus, guvernul este ocazional folosit în limba engleză ca un sinonim al guvernării.

În cazul unei definiții asociative ample, guvernul constă, în mod normal, din legiuitori, administratori și arbitri. Guvernul este mijlocul prin care se aplică politica de stat, precum și mecanismul de determinare a politicii statului. O formă de guvernare sau formă de guvernare de stat se referă la setul de sisteme și instituții politice care alcătuiesc organizarea unui guvern specific.

În eRepublik când se menționează guvernul, se referă de obicei la cabinetul condus de președintele țării (de obicei ales) și echipa lui de miniștrii.