Извозната лиценца

From eRepublik Official Wiki
< License
Revision as of 12:37, 7 November 2020 by Andycro (Talk | contribs) (styling)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
ქართულიIcon-Georgia.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Извозната лиценца е лиценца која што секој граѓанин ја користи за да ги продаде неговите продукти на пазарот на државата (дури и на националниот пазар). Граѓаните неможат да продаваат продукти во државата ако тие немаат извозна лиценца за таа држава.

Купување на извозни лиценци

Buy new license.png

За да купите извозна лиценца, граѓанинот првин треба да го отвори неговото складиште. Во секцијата "Sell", има копче "Buy License". Нова лиценца чини Icon-gold.gif 20 Златo.

За да купите лиценца ви треба да одберете држава од кутијата. Сите држави ќе се појават, освен тие држави каде што граѓанинот веќе има лиценца.

Вие ќе бидете известени ако за државата која што сакате да купите лиценца

  • има ембарго со државата каде што вие имате државјанство;
  • е во директна војна со вашата држава.

Бесплатни лиценци

Секој граѓанин ќе добие бесплатна лиценца за неговата земја.

Ако имате компании со екстра лиценци пред ден 1,210, вие ќе имат Х број на бесплатни лиценци (каде Х = број на лиценци - број на компании на ден 1,210). Вие можете да ги користите на кој начин што сакате.

Исто така, ако имате лиценци со компании во организации кои претходно биле распуштени, сите лиценци од маркетот ќе се избришат од вашата организација.


Back.gif Back to Storage page