One:Experience points/Македонски

From eRepublik Official Wiki
< One:Experience points
Revision as of 15:22, 22 December 2012 by Martink8 (Talk | contribs) (Нивоа, карактеристики и придобивки)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran2.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

This page has been saved as historical information from V1.
This information is out of date and should not be used for current game play.


Кариери во Новиот Свет

Искуствени Поени · Патишта на Кариерите


Искуствени поени (Experience Points) (or EP, or XP) го преставува знаењето на граѓанинот во еРепублик.Искуствените поени ќе ви помогнат да ги отклучите другите можности во еРепублик, како што се тепање во војни или кандидирање на иззбори. Ако го немате потребниот број на искуствени поени за да ја користите некоја можност тогаш ќе добиете порака која ќе ве информира уште колку искуствени поени ви требаат и како можете да ги отклучите другите можности во еРепублик.

Your Level and Experience points are listed on the Bio tab of the Profile

Вие можете лесно да стигнете до ниво 2 со освојување на 6 искуствени поени од самиот старт:

  • со тоа што првпат ќе се вработите (5 EP(Искуствени поени));
  • со работање (1 EP);

Со само уште 4 искуствени поени вие ќе напреднете во ниво 3:

  • со тренирање (2 EP);
  • со прикачување на вашиот аватар(слика) (2 EP).

Вие лесно можете да добивате 3 искуствени поени секој ден со само неколку кликови

  • 1 искуствен поен се добива секој ден со работење;
  • 2 искуствени поени секој пат кога ќе тренирате.

Дополнително, вие ќе добивате EP(Искуствени поени) од економски, воени и политички активности.

  • Војска– Вие ќе добиете по 2 искуствени поени во секоја борба во која ќе учествувате.
  • Економија– Вие ќе добиете 5 искуствени поени за секое надградување на квалитетот на фирмата која што ја поседувате.
  • Политика– Вие ќе добиете 1 искуствен поен(EP) секогаш кога ќе гласате, 20 искуствени поени ако победите на партиски или конгресни избори и 50 искуствени поени ако бидете избран за претседател на држава.

Кога ќе достигнете ниво When 6 вие ќе добиете мапа на богатство , која ќе ви донесе случајна количина на златоIcon-gold.gif.

Исто така, ако сте биле поканети од друг граѓанин кога ќе достигнете ниво 6 тогаш и на тој граѓанин ќе му биде дадена мапа на богатство и тој ќе добие 10% од богатството што вие сте го добиле. Тој исто така ќе добиве и 10% од мапите на богатство што ќе ги добиете од ниво 16 па нагоре.

Ако вашиот граѓанин е на ниво 15 или повисоко тогаш вие можете да купите 40 здравствени пакети на еРепублички ден.


Пред ден 912, можно беше да се добие инстантен влез до сите можности во еРепублик со купување на пакетот за отклучување на сите можности.
Забележете дека овој пакет ги отклучува сите можности во еРепублик но не ги додава искуствените поени на сметката на граѓанинот.


Нивоа, карактеристики и придобивки

Ниво Отклучени можности Потребни ИП(EP) Добиени ИП(EP) Добиено злато
(за достигнување ниво)
1 Најди работа – прв пат кога ќе се вработите 0 5 --
Конзумирање храна 0 -- --
Прв пат поставување на аватар(слика) 0 2 --
Уредување профил 0 -- --
Додади / избриши пријатели 0 -- --
Купување продукти 0 -- --
Работи 0 1/на ден --
Креирај граѓанска реклама 0 -- --
2 Тренирај 6 2/на ден --
3 Борење 10 2/по борба --
4 Промена на локација 15 -- --
5 Неограничени покани 25 -- --
6 Гласање 35 1/по глас Случајна количина на злато Icon-gold.gif
7 Влез во партија 40 -- --
8 Создавање весник 50 -- --
9 Создади / купи компанија 65 5/по надоградба на квалитет --
10 Создади чат 80 -- --
11 Создавање организација 90 -- --
12 Размени пари 100 -- --
12 Кандидирај се за влез во Конгрес 100 20/по победа на избори --
13 Создади партија/кандидирај се за партиски претседател 125 20/по победа на избори --
14 Кандидирање за претседател на држава 200 50/по победа на избори --
15 Купи 40 здравствени пакети / на ден 300 -- --
16 -- 500 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif
17 -- 750 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif
18 -- 1,000 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif
19 -- 1,500 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif
20 -- 2,000 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif
21 -- 3,000 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif
22 -- 5,000 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif
23 -- 7,000 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif
24 -- 10,000 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif
25 -- 15,000 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif
26 -- 20,000 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif
27 -- 25,000 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif
28 -- 30,000 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif
29 -- 40,000 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif
30 -- 50,000 -- Случајна количина на злато Icon-gold.gif

{{One:MenuV1 Template/Македонски}}