One:FAQ/Română

From eRepublik Official Wiki
< One:FAQ
Revision as of 04:44, 14 August 2010 by Timeoin (Talk | contribs) (Version 1 Links)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

Această pagină a fost salvată ca date istorice ale V1
Aceste informații sunt învechite și nu ar trebui utilizate pentru versiunea curentă a jocului.

Contents

Contul cetăţeanului

Care sunt cerinţele tehnice pentru a juca eRepublik?

eRepublik este disponibil online şi nu necesită nici un download. Pentru a beneficia pe deplin de eRepublik, tot ce trebuie este o conexiune la internet. Cerinţele minime sunt: un procesor de 233 MHz, o versiune curentă de Internet Explorer, Safari sau Mozilla Firefox şi JavaScript activat.

Câte conturi pot crea?

Un singur utilizator poate crea/administra un singur cont de cetăţean.

Ce trebuie să fac dacă am uitat parola?

Pe pagina principală, vei găsi un link numit "Ai uitat parola?". Click pe ea şi veţi fi redirecţionat către un formular în care va trebui să completaţi adresa dvs. de email. Noi vom trimite apoi mai multe informaţii cu privire la cum să resetaţi parola prin e-mail.

Pot schimba numele meu de utilizator (numele cetăţeanului)?

După ce aţi ales un nume de utilizator pentru cetăţeanul dumneavoastră, nu veţi avea opţiunea de a-l schimba mai târziu. Acest lucru este necesar pentru a nu induce în eroare ceilalţi cetăţeni eRepublik.

Cum pot posta imaginea mea la profilul meu?

Pentru a avea acces la profilul dumneavoastră trebuie să fii logat. Duceţi-vă la profilul dvs. şi faceţi click pe "Editeazţ Profilul". Aici veţi avea posibilitatea de a alege fotografia şi să o încărcaţi pe site.

Mulţi utilizatori au raportat că după ce au încărcat avatarul, acesta nu apare. Nu este nevoie sa încărcaţi din nou imaginea. Aceasta este o problemă des întâlnită şi cu puţină răbdare, veţi putea vedea imaginea.

Cât costă eRepublik

Pentru a te înregistra şi juca, eRepublik este absolut gratis. Opţional, aveţi opţiunea de a cumpăra Gold cu bani reali, o dată la şapte zile.

Cum îmi pot invita prietenii în eRepublik?

După ce ajungeţi la nivelul 4, veţi primi invitaţii nelimitate în eRepublik. Butonul "Invită prieteni" poate fi găsit sub tabul "Comunitatea". Veţi putea invita prietenii după furnizarea adreselor lor de e-mail. Puteţi alege sţ trimiteţi invitaţii la lista dumneavoastră de prieteni din Yahoo!, Gmail, MSN sau AOL. Puteţi, de asemenea, invita prietenii prin intermediul link-ului de referinţă. După ce un cetaţean se înregistreaza şi ajunge nivel 6, cetăţeanul care l-a invitat primeşte o hartă a comorii.

Gameplay

După ce m-am înregistrat în eRepublik, ce ar trebui să fac în continuare?

Pe pagina de start, puteţi vedea lista cu sarcini. Exact ca un program personal, această listă vă ghidează activitatea în eRepublik. După ce terminaţi o sarcină, o puteţi şterge cu uşurinţă din listă.

Ce este Gold-ul şi de ce am nevoie de el?

Indiferent de terminologia utilizată, eRepublik Gold reprezintă o licenţă limitată şi nu este rambursabil contra sume de bani sau valori băneşti, în orice moment. De "eRepublik Gold", este nevoie la:

 • pentru a creea un ziar (cost: 2 gold)
 • pentru a creea un partid (cost: 40 gold)
 • pentru a creea o companie (cost: 20 gold)
 • pentru a cumpăra licenţe de export pentru compania dumneavoastră (cost: 20 gold)
 • pentru a va îmbunătăţi calitatea companiei dumneavoastră (cost: minim 20 gold)
 • pentru a creea o organizaţie (cost: 5 gold)
 • pentru a vă îmbunătăţii vitalitatea (cost: 2 gold)
 • pentru a porni un război oficial sau un război de rezistenţă (cost: minim 50 gold)
 • pentru a obţine moneda locală de pe piaţa monetară (costuri: depinde de rata de schimb)

Cum mă pot angaja?

Primul pas este sa vizitaţi piaţa locurilor de muncă. Aici veţi putea vizualiza toate locurile de muncă postate de companii din eRepublik şi să alegeţi cea care vi se potriveşte. Fiţi atenţi, deoarece pentru fiecare ofertă există o cerinţă de abilitate.

De ce nu primesc întregul salariu?

Impozitul pe venit este automat eliminat din salariul dumneavoastră de zi cu zi.

Pot lucra în mai multe companii simultan?

Nu, nu poţi lucra pentru mai mult de o companie. Doar unui director general îi este permis să creeze o companie pentru fiecare industrie din eRepublik.

Cum mănâncă cetăţeanul meu?

O dată pe zi, mâncarea de cea mai mare calitate din inventar este consumată automat. Mâncarea poate fi cumpărată din bazar. Amintiţi-vă că pentru a supravieţui în eRepublik aveţi nevoie de mâncare şi datorită acestui lucru este indicat să aveţi tot timpul mâncare în inventar, fiindcă aceasta vă influenţează vitalitatea.

Ce este vitalitatea şi la ce este bună?

Vitalitatea reprezintă indicatorul de sănătate şi fericire al cetăţeanului dumneavoastră. Vă ajută să aveţi o productivitate mare când lucraţi şi vă măreşte distrugerea într-o luptă. Dacă vitalitatea este zero, cetăţeanul dumneavoastră va muri.

Ce sunt punctele de experienţă si cum le pot câştiga?

Punctele de experienţă (EP) reprezintă nivelul de cunoştinţe al cetăţeanului eRepublik. Un punct de experienţă este câştigat de fiecare dată când vă antrenaţi, lucraţi sau mâncaţi. Deci, un utilizator normal poate primi trei puncte de experienţă pe zi cu un efort minim. Punctele de experienţă se pot primi şi când:

 • vă încărcaţi avatarul;
 • vă angajaţi pentru prima oară;
 • luptaţi într-o bătălie;
 • votaţi în alegerile pentru congres, partid sau preşedinţie;
 • creaţi o companie;
 • îmbunătăţiţi calitatea companiei;
 • deveniţi membru al congresului;
 • creaţi un partid;
 • câştigaţi algerile pentru partid;
 • deveniţi preşedinte al ţării.

Cum pot debloca alte caracteristici/acţiuni din eRepublik?

De fiecare dată când atingeţi un nivel nou (bazat pe punctele dumneavoastră de experienţă), o nouă acţiune este deblocată.

Cum îmi pot imbunătăţi abilităţile?

Abilităţile construcţii, fabricatie şi resurse naturale cresc în funcţie de numărul de zile lucrate în acele sectoare de activitate. De fiecare dată când lucraţi, abilitatea dumneavoastră este îmbunătăţită cu o anumită valoare. Din punct de vedere militar, puterea este îmbunătăţită de fiecare dată când vă antrenaţi.

Cum pot deveni soldat?

Fiecare cetăţean are dreptul de a deveni soldat chiar dacă este director general, angajat, membru al congresului sau preşedinte. Când ajungeţi la nivelul 2, vă puteţi antrena, devenind recrut. Când recrutul ajunge la nivel 5, poate lupta, astfel devenind soldat.

Salariul meu este mai mic decât preţul mâncării, o să mor de foame!!! Ce pot să fac?

 • aveţi răbdare, abilitatea dumneavoastră, va creşte şi veţi găsi locuri de munca mai bine plătite cu mult înainte de a muri de foame
 • găsiti un loc de muncă la o companie de calitate mai mică, acest lucru va reduce cantitatea de vitalitate ce o pierdeţi zilnic, de fiecare dată când munciţi
 • mulţi cetăţeni recomandă să nu vă antrenaţi până nu vă îmbunătăţiţi abilitatea
 • multe ţări au programe speciale pentru ajutorarea cetăţenilor de level mic; dacă întrebaţi, majoritatea jucătorilor experimentaţi vă pot ajuta să le găsiţi.

Cum pot câştiga mai mulţi bani?

Pentru a câştiga mai mult decât salariul zilnic, puteţi deveni soldat în armata ţării, director general al unei companii, sau să speculaţi pe piaţa monetară.

Cum pot adăuga cetăţeni în lista de prieteni?

Când vizualizaţi pagina de profil a unui cetăţean, veţi vedea butonul "Adaugă ca prieten". Dacă faceţi click pe el, cetăţeanul respectiv primeşte un mesaj şi daca acceptă cererea de prietenie, el/ea va apărea automat în lista dumneavoastră de prieteni. Puteţi vedea strigătele prietenilor dumneavoastră pe pagina "Acasă", astfel veţi putea ţine legătura mult mai uşor.

Cum pot dona produse sau bani altui cetăţean?

Pe pagina profilului fiecărui cetăţean aveţi butonul "Donează". După ce faceţi click pe el, va apărea o pagina în care aveţi posibilitatea să alegeţi ce vreţi să donaţi, produse sau valută/gold (folosind sistemul drag&drop).

Ce este rangul?

Rangul arată poziţia cetăţeanului în eRepublik în funcţie de punctele de experienţă câştigate. Topul cetăţenilor poate fi găsit pe pagina Info - Top.

Ce sunt strigătele în eRepublik?

Strigătele, în eRepublik, sunt folosite ca o metoda de a comunica cu comunitatea. Puteţi vedea tabul "Strigate" pe prima paginţ, acasă. Aceasta este la rândul ei împărţită în 3 taburi: prieteni, oficiale şi toate. Puteţi ţine legătura cu prietenii sau să îi informaţi despre cele mai recente evenimente din eRepublik în care sunteţi implicat.(ex: "Am creat prima mea companie" sau "Începând de azi sunt membru al "Yellow Party" din Argentina").

Cum pot să lupt în eRepublik?

Poţi vedea dacă ţara dumneavoastră este implicată într-un război (sau bătălie de rezistenţă), vizionând pagina "Acasă". Alegeţi bătălia, şi luptaţi făcând click pe butonul "Luptă" de pe pagina bătăliei. În timpul unei lupte, veţi pierde vitalitate, dar distrugerea provocată de dumneavoastră poate fi decisivă în bătălie. Distrugerea provocată de dumneavoastră este influenţată de calitatea armei folosite, de gradul militar şi de nivelul vitalităţii.

Cum îmi pot schimba cetăţenia?

Trebuie în primul rând să fi rezident al ţării căreia vrei să devii cetăţean.

Apoi mergeţi la Info - Statistici de tară. Pe pagina statistici de tară, în dreptul "Cerere pentru cetăţenie", faceţi click pe butonul "Vezi cererile". Pe pagina nou aparută, click pe "Aplică pentru cetăţenie". Dupa ce descrieţi motivul pentru care faceţi această cerere, un membru al congresului vă poate accepta sau respinge cererea dumneavoastră.

Cum pot învăta rapid lucrurile de bază din joc?

Toate informaţiile necesare pot fi găsite pe eRepublik official Wiki. De asemenea puteţi accesa şi folosi forumul eRepublik, în special secţiunea Ajutor. Acolo puteţi contacta administratorii jocului sau alţi cetăţeni pentru a vă rezolva problemele sau pentru a vă răspunde la nelămuririle dumneavoastră.

Politică

Cum pot deveni membru al congresului?

Între 16 şi 23 în fiecare lună, veţi avea posibilitatea de a vă depune candidatura pentru congres. Apoi, pe data de 24 a lunii preşedintele de partid va forma din cei care şi-au depus candidatura, o listă de 40 de membri pentru a participa în alegerile pentru congres, care sunt ţinute în fiecare lună pe 25. Doar candidaţii primelor 5 partide, după numărul de membrii, pot participa la alegeri. Trebuie totuşi, să ai nivelul minim 12.

Cum pot deveni preşedinte al unei ţări?

Doar preşedinţii primelor 5 partide, ca număr de membrii, pot candida sau alege candidaţii pentru alegerile prezidenţiale. Este de asemenea, posibil, să vă nominalizaţi pe dumneavoastră ca şi candidat la presedinţie, dacă sunteţi preşedintele unuia dintre cele 5 partide. Pentru a participa la alegeri trebuie să fiţi de nivel minim 14.

Companii, organizaţii, ziare

De ce ar trebui să cumpăr licenţe de piaţă pentru companie?

Pentru a vă putea exporta produsele într-o anumită ţară este nevoie de o licenţă de piaţă pentru acea ţară. Preţul unei licenţe este de 20 Gold. Când vă creaţi compania, veţi primi automat şi gratis o licentă pentru ţara în care este creată compania.

Ce sunt organizaţiile?

O organizaţie este o entitate cu unele drepturi restrânse. O organizaţie nu se poate antrena, nu poate lupta sau munci, nu poate fi membru al unui partid, nu poate candida şi nu poate vota. Organizaţiile sunt folosite pentru managementul companiilor, iar cetăţenii le folosesc pentru a crea ambasade, ministere, banci etc.

Cum pot crea un ziar?

Pentru a vă crea propriul ziar, cetăţeanul trebuie să fie nivel minim 8. În meniul "Locaţiile mele" veţi avea butonul "Ziar". Puteţi deveni proprietar de ziar pentru preţul de doar 2 Gold. Ziarele, în eRepublik, sunt o formă de comunicare între cetăţeni foarte eficientă şi sunt considerate principala sursă de propagandă şi reclame.

Ce să fac daca...

...familia mea vrea să joace eRepublik dar avem acelasi IP?

Folosirea aceluiaşi IP de mai mulţi cetăţeni NU este un criteriu de determinare a conturilor multiple.
Nu există restricţii, şi sperăm că toţi vă veţi distra în Lumea Nouă.

...vreau să îmi dezactivez contul de eRepublik

Trimiteţi o cerere selectând subiectul "Game Support" la Asistenţă eRepublik.

...vreau să îmi schimb numele cetăţeanului?

Deocamdată nu este posibilă schimbarea numelui cetăţeanului.
Schimbarea numelui cetăţeanului va fi posibilă o dată ce o astfel de facilitate este implementată.
Cu toate acestea, puteţi alege să vă ştergeţi contul pentru a vă crea unul nou.

...vreau să schimb numele organizaţiei mele?

Deocamdată nu este posibilă schimbarea numelui organizaţiei.
Schimbarea numelui organizaţiei va fi posibilă o dată ce o astfel de facilitate este implementată.
Între timp, vă puteţi crea altă organizaţie.
Aceasta nu ar fi o pierdere de Gold, fiindcă vechea organizaţie va putea fi folosită în continuare ca spaţiu suplimentar.

...vreau să mă mut în altă regiune?

După ce atingeţi nivelul 3, veţi putea folosi opţiunea de schimbare a locaţiei de pe pagina profilului dumneavoastră pentru a vă muta în orice regiunea a Lumii Noi.

Singurul lucru necesar este minim un bilet de transport în inventarul dumneavoastră, care poate fi cumpărat de la bazar. Mutarea într-o altă regiune vă afectează vitalitatea, însa acest lucru depinde de calitatea biletului.

Dupa ce v-aţi schimbat locaţia veţi avea posibilitatea de a aplica pentru o cerere de cetăţenie, dacă noua locaţie este într-o ţară străină.

...vreau sa îmi mut compania în altă regiune?

Deocamdată nu este posibilă schimbarea locaţiei companiei dumneavoastră.
Schimbarea locaţiei companiei va fi posibilă o dată ce o astfel de facilitate este implementată.
Totuşi, dacă doriţi, vă puteţi vinde compania.

...vreau să transfer un ziar altui cont?

Puteţi face acest lucru trimiţând o cerere cu subiectul "Game Support" la Asistenţă eRepublik, după ce se vor respecta regulile de transfer.

...vreau să cumpăr de pe piaţa neagră?

Acest lucru înseamnă că vreţi să cumpăraţi direct de la o organizaţie sau cetăţean, fără să vizitaţi bazarul. Acest lucru include numeroase riscuri.

Pentru a le evita, va fi nevoie de un contract valid şi semnat de ambele părţi responsabile. Dacă cetăţeanul/organizaţia nu respectă contractul, puteţi solicita adminului să forţeze aplicarea corectă a contractului, prin începerea unui proces.

Dacă nu aveţi un contract valid şi semnat înseamna că dumneavoastră sunteţi singurul responsabil de folosirea pieţei negre.V1 Menu

Tutoriale · Locaţiile mele · Pieţe · Info · Legile · Istorie · Comunitate