Председник

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search


Languages: 
EnglishIcon-English.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Erepublik Logo v1.jpg

Ова страница је сачувана као успомена на В1 верзију ерепублика.
Информације у овом чланку су застареле и НЕ треба да се користе као исправне за садашњу верзију игре.

Зашто би требао постати председник ?

Icon position country president.gif Председник је изабран за вођу који би требао отелотворити "дух свог народа" за народ, али и за цео свет.

Имати улогу главног јавног представника укључује представљати континуитет и легитимитет државе и остваривање политичких овлашћења датих теби.

Какве моћи има председник државе ?

President Propose Laws.png
Као вођа војске можеш одабрати које државе требају бити третиране као непријатељи, и у које би време војска требала кренути и освојити регију.

Такође је у твојој моћи и потписивање мировних споразума и стварање савеза. У том случају, ти можеш заповедити војсци да крене у одбрану савезника.

Напомена: Председник задржава све нормалне способности, укључујући и способност да прави савезе иако је држава освојена пре краја мандата.

Које функције има председник државе ?

Као “глава државе” можеш утицати на животе грађана својим предлозима и одлукама.

Дакле, ти си онај који може предложити трговински ембарго када то сматраш потребним. Такође је и развој регија у твојим рукама. На теби је да одлучиш које регије би требале имати бољу здравствену негу. Болница високог квалитета ће сигурно довести много грађана у ту регију. Можеш им дати и већи осећај сигурности предлагањем изградње одбрамбеног система регије.

Које дужности има председник државе ?

Као јавни представник мораш гледати на квалитет живота својих грађана. Као председник имаш моћ разговарати са масама, тако имаш контакт са сваким својим грађанином. Када те друштво треба, твоја је дужност да даш на гласање постављање нових накнада за грађане (citizen fee) и минималних плата (minimum wage) да би осигурао својим грађанима висок квалитет живота. Немој заборавити да у држави којом владаш, увек буде довољно новца на рачуну. То радиш тако што дајеш свој глас у одлукама код мењања пореза или донација из државне ризнице. Управљај својом државом праведно и паметно. Уколико се сматра да ниси више пожељан као национални симбол државе ризикујеш опозив са места председника од стране чланова конгреса.

Шта мораш урадити да би постао председник државе ?

Да би се кандидовао на председничким изборима, мораш имати најмање 200 искуствених поена (ниво знања 14), такође мораш бити предложен од једног страначког председника чија јестранка међу првих 5 у држави. Ако си председник странке можеш предложити сам себе за председничког кандидата.

Како се одржавају председнички избори ?

Сваког 5. у месецу се одржавају председнички избори у eРепублику-у. Мораш посетити гласачко место ("Community" -> "Elections") како би видео списак 5 кандидата из своје државе.V1 Menu

Водич · Моја места · Тржиште · Информације · Правила · Историја · Заједница