Difference between revisions of "Party/Shqip"

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
(replaced images with updated better quality png versions)
(styling)
 
Line 1: Line 1:
 +
{{Integration|https://www.erepublik.com/en/main/my-party}}
 
{{LangMenu}}
 
{{LangMenu}}
 
{{Game Menu}}
 
{{Game Menu}}
 
{{TOCright}}
 
{{TOCright}}
 
{{DISPLAYTITLE: Partita Ime}}
 
{{DISPLAYTITLE: Partita Ime}}
'''Partitë politike''' janë themeli i sistemit politik në eRepublik.Për tu futur në një parti,duhet të hysh në tabin '[[Community/Shqip|Komuniteti]] në menynë kryesore dhe kliko linkun 'Partia Ime'.Këtu ke dy opsione : hyrë ose krijo një parti  
+
'''Partitë politike''' janë themeli i sistemit politik në eRepublik.Për tu futur në një parti,duhet të hysh në tabin '[[Community/Shqip|Komuniteti]] në menynë kryesore dhe kliko linkun 'Partia Ime'. Këtu ke dy opsione: hyrë ose krijo një parti  
[[File:You are not a party member.png|left|450px]]{{-}}
+
[[File:You are not a party member.png|left|450px]]{{-|left}}
  
 
==Hyrja në një parti==
 
==Hyrja në një parti==
Nëse klikon "Hyr në një parti" ti do të shohësh të gjitha partitë e shtetit tënd.Mund të hysh vetëm në partitë e shtetit të cilit e keni shtetësinë.Sidoqoftë,nëse keni aplikacion për shtetësi aktive,atëherë nuk mund të hyni në një parti.
+
Nëse klikon "Hyr në një parti" ti do të shohësh të gjitha partitë e shtetit tënd.Mund të hysh vetëm në partitë e shtetit të cilit e keni shtetësinë. Sidoqoftë, nëse keni aplikacion për shtetësi aktive, atëherë nuk mund të hyni në një parti.
  
 
==Faqja e Partisë==
 
==Faqja e Partisë==
Kur të hysh në një parti,ose vetëm duke shikuar ato,do të shohësh informacionin në vijim
+
Kur të hysh në një parti,ose vetëm duke shikuar ato,do të shohësh informacionin në vijim.
 +
 
 
===Informacion===
 
===Informacion===
 
[[File:Party page.png|thumb|500px|right]]
 
[[File:Party page.png|thumb|500px|right]]
Line 22: Line 24:
 
* Orientimin politik (Ekonomik ose Social)
 
* Orientimin politik (Ekonomik ose Social)
 
* Kliko "Shiko të gjithë anëtarët" për të parë anëtarët e partisë
 
* Kliko "Shiko të gjithë anëtarët" për të parë anëtarët e partisë
* Futu/Dil - Nëse nuk je anëtar i partisë,atëherë do të shohësh butonin "Futu".Nëse je anëtar,do të shohësh butonin "Dil".Kliko butonin për të  dal nga partia.
+
* Futu/Dil - Nëse nuk je anëtar i partisë,atëherë do të shohësh butonin "Futu". Nëse je anëtar,do të shohësh butonin "Dil". Kliko butonin për të  dal nga partia.
  
 
===Zgjedhjet===
 
===Zgjedhjet===
 
[[File:Party page elections.png|thumb|500px]]
 
[[File:Party page elections.png|thumb|500px]]
Seksioni i zgjedhjeve është vendi ku mund të shohësh qytetarët e përzgjedhur prej partisë tënde për tu votuar në zgjedhjet e ardhshme.  
+
Seksioni i zgjedhjeve është vendi ku mund të shohësh qytetarët e përzgjedhur prej partisë tënde për tu votuar në zgjedhjet e ardhshme.
====Zgjedhjet Presidenciale në Parti====
+
  
 +
====Zgjedhjet Presidenciale në Parti====
 
Ky seksion tregon:  
 
Ky seksion tregon:  
 
* [[Party president/Shqip|Presidentin e Partisë]] (avatar, emrin e qytetarit)
 
* [[Party president/Shqip|Presidentin e Partisë]] (avatar, emrin e qytetarit)
Line 42: Line 44:
 
* Numrin e ditëve deri tek zgjedhjet e ardhshme të Kongresit
 
* Numrin e ditëve deri tek zgjedhjet e ardhshme të Kongresit
 
* Linkun e listës së kandidatëve të propozuar për kongres
 
* Linkun e listës së kandidatëve të propozuar për kongres
 
  
 
====Zgjedhjet Presidenciale Shtetërore====
 
====Zgjedhjet Presidenciale Shtetërore====
Line 49: Line 50:
 
* Kliko butonin "Shiko rezultatet" për të parë rezultatet e zgjedhjeve të kaluara
 
* Kliko butonin "Shiko rezultatet" për të parë rezultatet e zgjedhjeve të kaluara
 
* Numrin e ditëve gjerë në zgjedhjet e ardshme  
 
* Numrin e ditëve gjerë në zgjedhjet e ardshme  
* Kandidatin e partisë tënde për zgjedhjet presidenciale shtetëroreYour
+
* Kandidatin e partisë tënde për zgjedhjet presidenciale shtetërore
  
 
==Krijo Parti==
 
==Krijo Parti==
Ndonjëherë do të ju duhet për të krijuar një parti nga fillimi.Mbaj në mend,sidoqoftë,në shtete të zhvilluara,është më lirtë për të marrë një parti të lënë pas dore dhe të bëhesh president i saj,e më pastaj të ndërrosh orientimin e asaj partie
+
Ndonjëherë do të ju duhet për të krijuar një parti nga fillimi. Mbaj në mend,sidoqoftë,në shtete të zhvilluara,është më lirtë për të marrë një parti të lënë pas dore dhe të bëhesh president i saj, e më pastaj të ndërrosh orientimin e asaj partie
  
 
[[File:Party create.png|thumb|400px]]
 
[[File:Party create.png|thumb|400px]]
Kur të klikosh butonin "Create Party" do të shohësh ekranin e Krijimit të Partisë.Pjesa e lartë tregon
+
Kur të klikosh butonin "Create Party" do të shohësh ekranin e Krijimit të Partisë. Pjesa e lartë tregon
 
*Një link për tek wiki
 
*Një link për tek wiki
 
*[[Gold/Shqip|Arin]] në llogarinë tënde personale dhe butonin "Blej Ari"
 
*[[Gold/Shqip|Arin]] në llogarinë tënde personale dhe butonin "Blej Ari"
Line 66: Line 67:
 
Enter the following information
 
Enter the following information
 
*Emri i Partisë - i gjate nga 6-30 karaktere,vetëm shkronja,numra,dhe(! # $ % * ? | . / ^ { } ` ~ & ' + - = _ ). Karaktere të tjera speciale nuk lejohen  
 
*Emri i Partisë - i gjate nga 6-30 karaktere,vetëm shkronja,numra,dhe(! # $ % * ? | . / ^ { } ` ~ & ' + - = _ ). Karaktere të tjera speciale nuk lejohen  
* Orientimi Ekonomik,duke zgjedhur prej : Majtë,Majtë-Qëndror,Qëndror,Qëndror-Djathtë,Djathtë
+
* Orientimi Ekonomik,duke zgjedhur prej : Majtë, Majtë-Qëndror, Qëndror, Qëndror-Djathtë, Djathtë
* Orientimi Social,duke zgjedhur prej: Totalitarian,Autoritativ,Libertarian,Anarkist
+
* Orientimi Social,duke zgjedhur prej: Totalitarian, Autoritativ, Libertarian, Anarkist
* Logo partisë - Ngarko një logo të partisë
+
 
* Arena e diskutimeve - link në një forum privat ose website të jashtëm ku anëtarët e partisë mund të diskutjnë aktivitet politike
 
* Arena e diskutimeve - link në një forum privat ose website të jashtëm ku anëtarët e partisë mund të diskutjnë aktivitet politike
 
* Kliko "Krijo" për të krijuar partinë tënde.
 
* Kliko "Krijo" për të krijuar partinë tënde.
Line 74: Line 74:
 
==Pyetje të Frenkuentuara==
 
==Pyetje të Frenkuentuara==
 
*'''Qfarë ndodh nëse një shtet mirret nga një shtet tjetër?Qfarë i ndodh partisë?'''
 
*'''Qfarë ndodh nëse një shtet mirret nga një shtet tjetër?Qfarë i ndodh partisë?'''
:Asgjë.Partitë qëndrojnë në shtetin e tyre origjinal dhe me funksion të plotë.Edhe votimet presidenciale do të mbahen edhe nëse vendi është i okupuar.
+
:Asgjë. Partitë qëndrojnë në shtetin e tyre origjinal dhe me funksion të plotë. Edhe votimet presidenciale do të mbahen edhe nëse vendi është i okupuar.
  
 +
{{Back|My places}}
 +
{{Politics}}
 
[[Category:Shqip]]
 
[[Category:Shqip]]

Latest revision as of 12:31, 23 May 2020

This page has a direct link in eRepublik.

eRepublik link: https://www.erepublik.com/en/main/my-partyLanguages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran2.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png
Partitë politike janë themeli i sistemit politik në eRepublik.Për tu futur në një parti,duhet të hysh në tabin 'Komuniteti në menynë kryesore dhe kliko linkun 'Partia Ime'. Këtu ke dy opsione: hyrë ose krijo një parti

You are not a party member.png

Hyrja në një parti

Nëse klikon "Hyr në një parti" ti do të shohësh të gjitha partitë e shtetit tënd.Mund të hysh vetëm në partitë e shtetit të cilit e keni shtetësinë. Sidoqoftë, nëse keni aplikacion për shtetësi aktive, atëherë nuk mund të hyni në një parti.

Faqja e Partisë

Kur të hysh në një parti,ose vetëm duke shikuar ato,do të shohësh informacionin në vijim.

Informacion

Party page.png
 • Avatarin dhe emrin e partisë
 • Emrin e presidentit të partisët
 • Shteti i asaj partie
 • Linku në faqen e wikit të partisë
 • Link tek forumi i diskutimeve të partisë

Seksioni i informacioneve tregon:

 • Numrin e anëtarëve
 • Orientimin politik (Ekonomik ose Social)
 • Kliko "Shiko të gjithë anëtarët" për të parë anëtarët e partisë
 • Futu/Dil - Nëse nuk je anëtar i partisë,atëherë do të shohësh butonin "Futu". Nëse je anëtar,do të shohësh butonin "Dil". Kliko butonin për të dal nga partia.

Zgjedhjet

Party page elections.png

Seksioni i zgjedhjeve është vendi ku mund të shohësh qytetarët e përzgjedhur prej partisë tënde për tu votuar në zgjedhjet e ardhshme.

Zgjedhjet Presidenciale në Parti

Ky seksion tregon:

 • Presidentin e Partisë (avatar, emrin e qytetarit)
 • Kliko "Shiko Rezultatet" për të parë rezultatet e kaluara të zgjedhjeve
 • Numrin e ditëve se kur do mbahen zgjedhjet e reja dhe numrin e kandidatëve të përzgjedhur në ato zgjedhje
 • Kliko "Shiko Listën e Kandidatëve" për të parë listën e kandidatëve për zgjedhjet e ardhshme partiake
 • Kliko butonin "Kandido" për të marrë pjesë në zgjedhjet partiake.

Kongres

Ky seksion tregon:

 • Numrin e anëtarëve të kongresit nga ajo parti dhe përqindjen totale të të gjithë kongresmenëve
 • Butoni"Trego Rrezultatet" të jep mundësinë për të parë rezultatet e zgjedhjeve të kaluara
 • Numrin e ditëve deri tek zgjedhjet e ardhshme të Kongresit
 • Linkun e listës së kandidatëve të propozuar për kongres

Zgjedhjet Presidenciale Shtetërore

Ky seksion tregon:

 • Presidentin e tanishëm të venditThe current country president
 • Kliko butonin "Shiko rezultatet" për të parë rezultatet e zgjedhjeve të kaluara
 • Numrin e ditëve gjerë në zgjedhjet e ardshme
 • Kandidatin e partisë tënde për zgjedhjet presidenciale shtetërore

Krijo Parti

Ndonjëherë do të ju duhet për të krijuar një parti nga fillimi. Mbaj në mend,sidoqoftë,në shtete të zhvilluara,është më lirtë për të marrë një parti të lënë pas dore dhe të bëhesh president i saj, e më pastaj të ndërrosh orientimin e asaj partie

Party create.png

Kur të klikosh butonin "Create Party" do të shohësh ekranin e Krijimit të Partisë. Pjesa e lartë tregon

 • Një link për tek wiki
 • Arin në llogarinë tënde personale dhe butonin "Blej Ari"

Kërkesat

Qytetari duhet të jetë së paku në nivel 16 dhe të ketë 40 Ari. Në mënyrë që të krijohet një parti,qytetari duhet të jetë anëtar i ndonjë partie të qfarëdoshme.

Detajet e Partisë

Enter the following information

 • Emri i Partisë - i gjate nga 6-30 karaktere,vetëm shkronja,numra,dhe(! # $ % * ? | . / ^ { } ` ~ & ' + - = _ ). Karaktere të tjera speciale nuk lejohen
 • Orientimi Ekonomik,duke zgjedhur prej : Majtë, Majtë-Qëndror, Qëndror, Qëndror-Djathtë, Djathtë
 • Orientimi Social,duke zgjedhur prej: Totalitarian, Autoritativ, Libertarian, Anarkist
 • Arena e diskutimeve - link në një forum privat ose website të jashtëm ku anëtarët e partisë mund të diskutjnë aktivitet politike
 • Kliko "Krijo" për të krijuar partinë tënde.

Pyetje të Frenkuentuara

 • Qfarë ndodh nëse një shtet mirret nga një shtet tjetër?Qfarë i ndodh partisë?
Asgjë. Partitë qëndrojnë në shtetin e tyre origjinal dhe me funksion të plotë. Edhe votimet presidenciale do të mbahen edhe nëse vendi është i okupuar.


Back.gif Ktheu tek faqja My places


Politika

Sistemi i Votimit · Zgjedhjet për Kongres · Zgjedhjet për President · Presidenti · Lista e Presidentëve të botës · Administrimi i Shtetit