Peace treaty/Shqip

From eRepublik Official Wiki
< Peace treaty
Revision as of 13:25, 21 February 2013 by Cobra26 (Talk | contribs) (Created page with "rightFile:Icon_peace.gif.png'''Traktati i paqes''' eshte ligj i cili ndalon luften. Nqofse propozon traktat paqeje ju mund te caktoni edhe shume e ...")

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
PeaceProposal.png
File:Icon peace.gif.pngTraktati i paqes eshte ligj i cili ndalon luften. Nqofse propozon traktat paqeje ju mund te caktoni edhe shume e goldit qe duhet per t'ua dhene shteti tjeter, por nuk eshte obligative.

Ky ligj mund te perdoret per te ndaluar luften e shkaktuar nga aleanca aktive.

  • Shteti A ka nje aleance me shtetin B. Shteti C sulmon nje regjion te shtetit A, dhe shteti B do te behet aleat i shtetit A ne luften kunder shtetit C. Nese shteti B dhe shteti C nenshkruajne nje traktat paqeje, shteti B nuk do te jete aleat i shtetit A ne ate lufte.

Nese nje shtet eshte ne lufte te drejtperdrejte me nje shtet tjeter dhe ne lufte me ane te aleances, pas nenshkrimit te paqes vetem lufta nepermjet aleances do te jete e mbyllur.

  • Shteti A eshte ne lufte me shtetin B. Shteti A eshte aleat i shtetit C ne luften ndermjet B dhe C. Kur A dhe B nenshkruajne traktat paqeje, nuk do te nderprehet lufta ne mes A dhe B. Vetem e largon shteti A prej aleateve te shtetit C ne luften ndermjet B dhe C.