Time in eRepublik/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БеларускаяIcon-Belarus.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png
Времето на ерепаблик е прикажано на врвот на страната

Еден ден од реалниот живот е сметан како еден ден од животот во Новиот свет. Времето на еРепаблик е GMT -8 или "Pacific Time.[1]" Серверите се прилагодени на ова време на 13 Февруари 2008.


Автоматски настани

Има неколку автоматски процеси што се процесираат дневно и месечно во ерепаблик и во точно време на ерепаблик.

Дневно

 • 23:30 - формули страната е автоматски пресметана
 • 23:45 - ранкови страната е автоматски пресметана

Месечно

 • Втор ден од месецот во 23:59
  • Се поставува конечна листа на кандидати за претседатели
 • Петти ден од месецот во 00:01
 • Шестти ден од месецот во 00:01
  • Претседателските избори се затворени
 • Петнаесетти ден од месецот во 00:01
 • Шеснаесетти ден од месецот во 00:01
 • Дваесетипетти ден од месецот во 00:01
 • Дваесетишестти ден од месецот во 00:01
  • Парламентарските избори се затворени