Работење

From eRepublik Official Wiki
< Work
Revision as of 11:03, 13 February 2019 by Cerberus (Talk | contribs) (replaced notice template)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БеларускаяIcon-Belarus.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
ქართულიIcon-Georgia.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Energy and what influences it

Recovering energy: Energy barFirst aid kitFoodHousePower packWeekly challengeWinter treatPumpkinCarrot
Spending energy: FightDeployGuerrilla fightsTrainWorkMoving ticket
Energy pool: HouseEnergy centerCentral park

Emma

Локација

За да работиш, треба да си избереш работа од маркетот за вработување, потоа одиш во твоите места и кликаш на "Работи". Со тоа ја добивате вашата дневна плата. За да заработете повеќе пари може да работите за самиот себе, се разбира ако поседувате компании. Исто така одите во твоите места избираш кој компании сакаш да ги обработиш и кликаш "почни со продикција".

Работење

Production.jpg

Можеш да работиш еднаш дневно во твоите компании и исто така еднаш како запосленик во друга компанија. Со секое обработување во било која компанија губиш 10 здравје а добиваш 2 искуствени поени кој ти се потребни да достигнеш поголемо ниво за побрзо време. Кога работиш во твоите компании како менаџер потребно е да имаш доволно суровини за да ги направиш продуктите. Доколку имаш и компании за суровини можеш да работиш во двете компании одеднаш. Доколку немате доволно суровини можете да купите од маркетот.

Што се случува после од кога ќе изработиш?

 • Ќе ги видите конечните резултати од вашата продуктивност, исто така порака со детални информации за:
  • Завршените продукти додадени во вашиот инвентар.
   • Ќе добиете плата, минус данокот (кога работите за други)
    • Ќе добиете 2 искуствени поени за секоја компанија во која сте работеле.
     • Вашето здравје ќе се намали за 10 (или вкупно во колку компании сте изработиле)

Зошто работиме

Некои граѓани работат за нивните индивидуални потреби. Добиваат плати а на нивните газди им даваат материјали или други продукти кои можат да ги искористат да направат други продукти, или да ги продадат за подобра цена. Како и да е, некој граѓани работат за поголеми цели. На пример, во паравоените единици војниците работат за минимални плати. Но за возврат добиваат редовна залиха како тенкови и храна, бесплатно. На тој начин е полесно војниците да бидат снабдувани со залиха одколку да се снаоѓаат самите. Со работење на секој 30 дена добивате медал за Вреден Работник.

Погледнете го и ова

 • Данок - Мал дел од парите ти се задржува за тоа
 • Продуктивност - Колку продукти произведувате зависи од неколку фактори
Daily tasks
WorkTrainGet rewardDaily tasks 0.png