ZEN/Română

From eRepublik Official Wiki
< ZEN
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
RomânăIcon-Romania.png


ZEN

Partid necunoscut

Informații Generale
Țară Flag-Romania.png Romania
Dizolvat 2012 (est)
Politică
Președinte Libra Ticu
Parlament 0/40 seats, 0%
Orientare Center-Left
Ideologie Libertarian
Books.jpg Această page conține informații fictive. (Ce este asta?)


E noapte. Vantul de est adie printre siluetele indepartate ale brazilor. E liniste. Mult prea multa liniste... In preajma focului ce arde mocnit doua siluete. Una tanara, puternica, energica si alta cuprinsa intr-o roba uzata si de culoare incerta. Ambele siluete privesc in tacere scanteile ce sar din cioturile uscate de brad...

- Batrane, rupe tacerea silueta tanara, batrane, totusi cine este ZEN?

Un suras slab se intrevede luminat de flacarile rosiatice printre faldurile robei.

- Cine este ZEN ? Hm, draga baiete de ce nu poti pune intrebari usoare? Ce este viata? Care este drumul spre fericire? Care este scopul existentei noastre. Ar fi usor, mult mai usor de povestit.

- Si totusi? Raspunde-mi!

Privind spre linia orizontului, batranul spuspina si raspunde. Ehhh! In definitiv de ce nu... Zen, dragul meu e o himera, e un tel, e o cale... Legendele ii infatiseaza pe cei cunoscuti sub numele de Cavalerii Zen in diferite moduri: asasini, mercenari, excelenti diplomati, maestri in arta negotului, fenomenali luptatori, fanatici, idealisti, umanisti, frati, dusmani feroce, ironici, sarcastici, publicisti, artisti, manageri performanti, inovatori, strategi si in multe multe alte feluri. Si stii ceva? Toate legendele sunt adevarate dar totusi nu reusesc sa surprinda intreaga imagine a Zen-ului.

Cu mult,foarte mult timp in urma Republica trecea printr-o perioada intunecata, rece, lipsita de suflet, dorinta, speranta sau viitor. Legenda spune ca in acele momente un grup de oameni nu au acceptat realitatea nu au dorit sa capituleze. Intreaga lume se prabusea in jurul lor dar ei au ramas si au hotarat ca aceasta trebuie sa fie schimbata. Au pornit la drum, o mina de oameni si o idee. Ideea zen. Ideea ca viata e o lupta, e un joc cu reguli uneori clare, alteori ascunse dar un joc si telul lor era de a juca acest joc ca niste seniori.

Perioada de infiintare a zen e ascunsa in negura timpului. Se spune ca, o perioada, cavalerii s-au retras in munti, pentru a-si clarifica tzelul, mijloacele, pasii. Acolo, in munti, au pus la punct ceea ce mai tirziu avea sa se impuna ca si model standard de organizare, un model simplu, bazat pe celule, apartinand de alte celule, care apartin unei alte celule. Model de organizare ce le-a oferit o flexibilitate uluitoare in luarea deciziilor si, mai ales, in implementarea acestora. Sistemul de accesare a unei celule superioare ca pozitie, era pe cat de simplu, pe atat de eficient exista un criteriu de baza, cel al activitatii in folosul grupului.

Se spune ca pe atunci, unul dintre ei, la intrebarea cati membri are zen a raspuns zambind: ”cu totii sunteti zen, doar ca unii dintre voi constientizeaza acest lucru altii inca nu."

O mana de oameni cu o punga de gold, a pregatit in munti schimbarea jocului numit de multi E-Viata. Erau putini, si singurul lucru pe care se putea baza fiecare dintre ei era camaradul de linga el. Au reanviat idei vechi considerate ca fiind perimate: loialitate, sacrificiu, unitate, disciplina. Le-au redescoperit pas cu pas si le-au purtat cu ei prin negura vremurilor. Erau o familie, in care fiecare isi cunostea locul si muncea pentru a-l atinge. Erau vremuri grele. Purtati de gandul ca viata e un Joc, au adunat unul cate unul membrii nucleului primar. Apoi au inceput racolarile in zonele invecinate, pas cu pas, membru cu membru... Loialitatea fata de un frate zen era pusa mai presus de orice. Loialitate care de multe ori le-a atras titulatura de fanatici.

Hm! Cat timp a trecut de-atunci !

Uniti in grupuri au trecut ulterior la ofensiva. Ofensiva impotriva gandirii sistemului din jurul lor, impotriva mocirlei, indolentei, mizeriei ce ii inconjura.

Organizati in caste si-au inceput lupta cu sistemul politic, economic, militar. Pas cu pas, reduta dupa reduta. Si-au perfectionat in timp tehnicile, au invatat din greseli, si au luptat... Au fost primii care au inteles si promovat ideea ca in Joc lupta se poarta oriunde: pe campurile de lupta, pe piata monetara, printre resurse, printre stocuri, pana si in partide. Oriunde in jur e lupta.Trebuie doar sa o vezi si sa lupti.

Luptau cu onoare, cu devotament, cu loialitate fata de zen si fata de ideea ca Jocul POATE FI SCHIMBAT. Neobservati initial, ironizati ulterior pentru forma lor proprie de organizare si pentru “conceptiile invechite” care ii calauzeau, cavalerii zen si-au continuat cruciada netulburati devenind din ce in ce mai vizibili, mai prezenti. Imi amintesc si acum sentimentul ce ma incerca atunci cand le vedeam uniforma oriunde isi desfasurau activitatea, pe campul de lupta, pe forumurile de discutii, pe piata economica, in viata politica, uniforma zen era din ce in ce mai prezenta. Ce frapa la ei era faptul ca desi cresteau in numar, se miscau precum o singura entitate, un singur discurs, un singur stil de lupta.

Incearca sa-ti imaginezi, tinere prieten, trairile pe care le aveam cand in timpul unei batalii impotriva dusmanilor, intr-un moment eram singuri in fata lor, apoi, clipind, am pierdut momentul cand peste 40 de grupe de cavaleri au intrat pe camp. Ca o masinarie perfecta de lupta, au intors scorul bataliei lasand fara replica trupele dusmane. Apoi, intre doua clipiri, au disparut de parca totul fusese un vis. Au reusit sa transforme “efectul de turma” in “efect de haita”, si au dovedit mai presus de orice ca “puterea lupului e in haita, puterea haitei e in lup”

Aidoma campului de lupta se purtau si in media. Am vazut articole ridicate sau distruse de uniformele zen. Erau ZEN cu totii. Puteai pune aceeasi intrebare tuturor, acelasi raspuns ar fi fost primit. De parca ar fi fost un organism viu. Ferocitatea si strategiile lor sangeroase au intrat in legenda atunci cand au decis sa atace sistemul politic. Un singur glas, o singura vointa, ridicata impotriva unor partide mamut, invechite, mancate de cancerul propriei coruptii. A fost un spectacol sublim.

Nepasarea si ironiile initiale erau acum inlocuite de frica dar si de respect, respectul celorlalti. Desi au fost scrise multe articole pe tema organizarii, politicii, telului cavalerilor, articole care au oscilat intre monstri si salvatori, trebuie amintit faptul ca nimeni, vreodata, nu a putut nega faptul ca oricum luptau, aveau o eleganta aparte. Poate de aceea au fost si denumiti ca Seniori ai Razboiului.

Spuneau intr-un articol al lor ca nu este atat de important sa castigi o lupta pe cat de important este cum o porti. Prin forma lor de organizare au atras din ce in ce mai multi recruti, oameni care doreau sa se implice si care puteau avansa in cadrul zen. Nu cu usurinta, dar dupa principii clare si bine stabilite. Nu ofereau decat o familie, siguranta ca intotdeauna, un alt membru zen iti apara spatele, o idee, si cereau in schimb, munca, implicare, loialitate.

Republika rasuna pe atunci de sloganul lor... WE LIVE FOR ZEN, WE WORK FOR ZEN, WE FIGHT FOR ZEN! WHY? BECAUSE WE ARE ZEN!

Ehh... Ce vremuri !

-Batrane, stii multe lucruri despre ei si pe masura ce povestesti o noua intrebare se naste in mintea mea. Cine esti tu, batrane?

Un zambet trist si obosit aparu pe fata plina de riduri.Cine sunt EU? Sunt unul dintre primii cavaleri ai miscarii Zen dar asta nu are importanta. Important este ca sunt ceea ce TU AI PUTEA FI PESTE ANI. Singurul lucru pe care trebuie sa il faci e sa imbratisezi spiritul Zen, sa intri in familia Zen si sa dovedesti ca esti demn de ZEN...