eVMRO - DPMNE

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png


eVMRO - DPMNE

Unknown Party

General information
Country Flag-Republic of Macedonia (FYROM).jpg Republic of Macedonia (FYROM)
Colors Жолта, Црвена
Political
President MacedonianKvoda
Vice President Nikola Gruevski
Members 510
Congress 7/40 seats, 18%
Orientation Екстремно десничарска

eVMRO - DPMNE е втората најголема партија во еМакедонија. Моментално претседател е MacedonianKvoda, а потпреседател Nikola Gruevski. Партијата брои 510 членови. Партијата е основана во Февруари 2011, само со друго име, ВМРО-ВЕП. Од основањето еВМРО - ДПМНЕ учестувала 2 пати на конгресменски избори во февруари и март, подоцна испаднала од топ5. Во Јули 2011 контролата врз партијата ја превзема сегашниот потпретседател и ја враќа партијата во топ5. Преку партијата досега конгресменскиот медал го добиле 118 граѓани. Претседатели во поновата историја се acko veles, El Che G, Pejoski Warmaster, Persej Makedonski сегашниот претседател и потпретседател.