United States of America/Български

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png

Общи положения

САЩ е държава, разположена в западно полукълбо и на север от Екватора. Оригиналните и територии граничат на север с Канада, на Юг с Мексико. На изток и запад държвата граничи съответно с Атлантическия и тихия океан. В момента притежават колонии на иберийският полуостров, които им дават пълен комплект от оръжейни и хранителни бонуси. САЩ е държава член на съюза Терра, заедно с Русия, Канада, Бразилия, Франция, Германия и Кипър. Въпреки, че с България стоят в различни лагери, американското правителство има сравнително добро отношение към нашата страна.

Външна политика и отношения с други държави

Заклети врагове

До преди Април 2012 САЩ водеха продължителна война с Испания, като в настоящия момент имат подписано примирие с условието американците да ползват 2 от оригиналните испански региони, за да имат пълен комплект от бонуси. Към момента примирието се спазва, като няма индикации от американска страна да бъде нарушено в близко бъдеще (малко изключение прави сериозната помощ която американците оказаха в средата на Май месец на португалците в тяхната война срещу Испания.

След приключването на испанската война, американците по – скоро нямат заклет враг - играят ролята на интернационален стражар на ТЕДЕН, като подкрепят нуждаещите се държави от съюза в техните важни Битки:

1. Подкрепиха Канада срещу Великобритания след фиаското, което канадците претърпяха.

2. Веднага след като Дания освободи регион от Германците, еСАЩ побързаха да нападнат Дания и да подмогнат своите съюзници в Терра.

3. След пълния крах на Гермаците срещу Полша, САЩ водиха безуспешна срещу Полша

4. Спасиха Франция срещу Унгарската опасност.

Извън тези конфликти американците оказват най-активна подкрепа на Бразилия.

Трябва да отбележа, че Българските битки рядко се дефинират като приоритетни от американското правителство. По мое мнение американците целенасочено избягват конфронтация с България. Дори по време на първата голяма софийска битка в края на Април, официално американците стояха на страна и не влязохме нито армейския им вестник, нито в дневните приоритети.

В близкото минало Американците са водили сериозен конфликт и с Полша и Мексико и с Испания, като се е наложило Канада да се намеси за да предотврати окупация на САЩ от ONE.

Приятели

Естествено, най – близките приятели на Америка са страните от Терра:

1. Канада – подържат традиционно добри съседски и съюзнически отношения от доста време и са си помагали многократно при тежки ситуации.

2. Русия – американците оказаха сериозна и безусловна политическа подкрепа на своя съюзник в дипломатическия скандал с Турция в средата на месец Април.

3. Бразилия – американците традиционно изливат доста щета в бразилските битки

4. Франция – САЩ подкрепиха французите във войната със Словения и ги спасиха от унгарска окупация

Политически партии

Към настоящия момент най - влиятелните и многобройни партии в САЩ са:

USWP – United States Workers Party – това е партията с най – много членове в Съединените американски щати- към момента малко над 1000 члена. Настоящият президент Артела също е член на United States Workers Party. Към момента Артела има подкрепата на 10 партии, включително на втората по големина American Military Party, както и на четвъртата iNCi. Изключително силен човек в партията и в Америка е Inwegen. Освен президент на USWP, той заема и длъжността началник на кабинета на президента на САЩ. Определят го за „американския президент в сянка”, тъй като от няколко поредни мандата е на тази длъжност (включително и при стария президент Oblige). Изключително опитен в политиката играч с добри управленски качества. В исторически план е заемал почти всички правителствени длъжности в САЩ. Tenshibo и Vanek26 са двама членове на USWP, които набират все по сериозно влияние, особено откакто Artela е президент. Vanek26 е председател на съвета по национална сигурност и бивш министър на отбраната, ръководител на отряд ultramarines с много опит в координацията на испанските битки. Tenshibo има огромен опит в Южна Африка, заемайки всеки възможен пост в тази страна. В САЩ заема позиции в областта на външната политика, като постепенно се издига до външен министър.

American Military Party – втората като членска маса партия в Америка – 800 члена към момента. Подкрепят Артела за втори пореден мандат. Има известен отлив на членове в последно време, като вероятната причина е тяхното несъгласие с постоянната подкрепа която се оказва на USWP. Партиен президент в момента е David Wilson - Дейвид изпълнява и длъжността на посланик на eUSA в eBulgaria. Също отговаря за всички посланици в eUSA. Изпразява официална подкрепа към сегашния президент. Водещ човек в партията е Israel Stevens. В настоящето правителство отговаря за връзките с медиите, а за следващото е предложен за вице президент. Israel беше споделил в една своя статия идеята, че смазващата преднина с която Artela спечели предходните президентски избори не е здравословна. Според него в държавата трябва да има и друг добре подготвен кандидат, който би могъл да поеме управлението без особени сътресения, в случай на отказване на сегашния президент. Също така изразява мнение, че поддържането на максимални бонуси 100/100 е нож с две остриета за държавата. Основните неприятности според него идват от навлизането на твърде много имигранти, някои от които идват от държави в противникови съюзи.

South Carolina Ulku Ocaklari – партията на iNCi (повечето са турци по произход). Имат около 500 подръжници, което им отрежда четвърто място по този показател. С желязна организация успяха да вкарат 12 човека в конгреса за месец Май, което ги прави втората по – големина партия в парламента. Определено силната фигура е Kemal Ergenekon – вече 9 мандата е финансов министър на америка и 13 мандата участва в съвета по икономика – американският финансов гуру. Партията има конфликт с American Military Party, тъй като последните са номинирали Лазократи на изборите за партиен конгрес. (Лазократите са кръвен враг на iNCi). В момента iNCi привършват прехвърлянето на последните свои членове от Кипър в Америка.

American Federalist Party –трети по членска маса – над 600 члена, но на последните избори вкараха едва 8 конгресмени. Имат войнствена реторика, като в предизборните кампании обещават сериозни военни кампании със силни противници с цел да се печелят ТР медали. Много аворитетен човек в партията е Molly Ema – министър на вътрешните работи към месец Май 2012 и в предишните 2 мандата.

U.S. Marijuana Party – 400 членове и само 5 мандата в парламента за Май 2012, което е отстъпление в сравнение с предходните избори. Вероятно няма да окаже сериозно влияние на следващите избори. Реториката на партията е срещу управляващия в момента политически елит, но явно не могат да предложат сериозна алтернатива.

Най – общо, силовите структури на САЩ се състоят от Въоражени сили, Паравоенни и Гражданско опълчение. Първото и второто подразделение включва професионалните бойци на Америка, докато опълчението има за цел да организира цивилните играчи за постигането на по – добра координация.

Военни сили

Военните сили на САЩ се състоят от Въоражени сили, паравоенни отряди и цивилни отряди:

Въоръжените сили имат следната структура:

Special Forces – елитно военно подразделение. За да се кандидатсва в него се изисква над 6000 щета при удар с танк, както и висока активност в IRC. Подразделението е разделено на три роти с цел постигането на по – голяма ефективност и мощ при удар в конкретна битка. Структурата е направена така, че да има активни роти с подготвено командване през цялото денонощие. Роти Браво и Алфа участват главно в сражения в часовата зона на САЩ, докато рота Euro Company участва главно в часовата зона на Европа (много от играчите, които са част от ротата всъщност живеят в тази часова зона. Висшето командване на Special Forces се състои от играчите Rainy Sunday, Peter Lankton, enderaggie, Oblige, Garmr На войниците се раздава оръжие и храна, като изискването е да работят във фирмата на своя отряд. Раздават се между 9 и 11 К6 танка и 500 здраве, като всеки може да получи такова раздаване до 3 пъти на ден в интервал на минимум четири часа. Има бот за автоматизация на раздаването. В подразделението има трима играчи с ранг God Of War: ElmieJr, epix, Rommel Erwin.


Ultramarines - Отново елитно подразделение на американските въоражени сили, което се състои от три роти – „Troops”, включваща редовите членове на Ultramarines, рота Top Gun – включваща играчите с най-голяма сила и рота Non-Commune, която включва играчите, които се самоиздържат и не разчитат на помощи от подразделението. Самото подразделение има много опростена структура: 1) висше военно командване, имащо 4 командири и 2) логистично командване, което се грижи за фирмите на Ultramarines. Във фирмите работят всички членове с изключение на тези от Non-Comune.

Air Force – най – старото и най – голямо подразделение на въоражените сили на САЩ. Създадени са от президента Emerick и са тяхната дейност е дефинирана в Американската конституция. Към момента в подразделението има 3 роти – 1) Fighter Wing – повечето от войниците, които завършат успешно Boot Camp са разпределяни в тази рота - тя е и грабнака на подразделението; 2) Bomber Wing – по опитните войници, с по голяма сила и добра дисциплина стават част от това подразделение и 3) Delta Force – най - елитната част на подразделението – освен силни от войниците там се иска да бъдат дисциплинирани и да отговарят на повикване 24 часа на ден. Не можах да намеря информация за собствени компании, но със сигурност получават сериозно финансиране от държавата.

Boot Camp – официална академия на въоражените сили – подготвя нови войници за американската армия. Създадена е от президента Glove. Подразделението получава държавна помощ за да развива играчи


Паравоенни


Паравоенните са военни подразделения, коиото не са част от въоражените сили на САЩ. Декларират, че са изцяло финансово независими от правителството, но често получават помощ от държавата. Най – значимите са всъщност военни отряди на някой от големите партии в Америка. Отличават се с добро командване и всички имат отрядни фирми, които им помагат в осигуряването на провизии за войниците. Повечето имат и собствени академии за развитие на бъдещи танкове. Най – големите паравоенни организации са:

United States Military – най – голямото подразделение, включващо 5 бойни роти и една тренировъчна – академия. Ротите градират съгласно силата на техните членове: 1. Training Corps – играчите прекарват своите първи 1-7 дни тук, учейки основите на военното дело, 2. National Guard, 3. Mobile Infantry, 5. Airborne – елитна част и 6. Marine Corps – елитна част Easy Company – паравоенната организация на US Federalist Party. Войниците имат задължение да работят във фирмите на подразделението, като получават оръжия и храна за бой. Изцяло на собствена и донорска издръжка – не получават финансиране от държавата

THC: The Higher Calling - напълно независими от правителствено финансиране, паравоенна организация на US Marijuana Party. Тук отново има комунален принцип на финансиране – войниците работят във компаниите на армията, за да получават оръжия и храна. Други значими паравоенни организации са F.S.T. Militia, SFP Bear Cavalry и Seal Team 6

На последно място трябва да спомена бухалите от OWLS, които са паравоенната организация на iNCi – отличават се с перфектна организация и стройна структура, като са в състояние да решат всяка една битка навсякъде по света.

Като цяло организацията и синхронизацията между въоражените сили и министерство на отбраната е много добро.