Aplikimi për Shtetësi

From eRepublik Official Wiki
< Applying for citizenship
Revision as of 10:10, 31 July 2012 by Lisjani (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Në mënyrë që të bëhesh qytetar zyrtar i një vendi së pari të nevojitet që të aplikosh për shtetësi.

Aplikimi për shtetësi

Change CS.png

Ti mund të aplikosh për shtetësi prej profilit tënd.Nëse banon në një shtet në të cilin nuk ke shtetësi,atëherë do të shohësh një link prej të cilit mund të aplikosh për shtetësinë e re.

Aplikacioni

Në mënyrë që të marrësh shtetësinë,ti duhesh që të dërgosh një aplikacion kongresit të shtetit të cilit ti dëshiron të bëhesh qytetar.Mesazhi mund të përmbaj gjerë në 500 shkronja.Pasi të jetë dërguar aplikacioni,ai do të jetë i dukshëm për anëtarët e kongresit të atij shteti.Ata do të kenë 5 ditë kohë që ta pranojnë.Nëse nuk është pranuar,aplikacioni do të fshihet dhe ti do të lajmërohesh.Ti nuk mund ta ndalosh aplikacionin.

FAQ

A do të jetë e nevojshme që të gjithë anëtarët e kongresit të pranojnë një kërkese nëpermjet një lloj ligji?A nuk do ta ngarkonte së tepermi kongresin kjo gjë?
Jo,shtetësia ofrohet personalisht dhe manualisht nga një anëtar kongresi.Nuk ka ligj,vetëm një listë prej së cilës anëtari i kongresit mund të zgjedh se cilit të ja pranoj kërkesën.

Një maksimum prej 10% e një popullate të shtetit e mundshme për tu pranuar është shumë. A do të thotë që një anëtar kongresi "spiun" mund të pranoj me qindra kërkesa dhe të shkaktoj pushtim të atij vendi?
Faktikisht kjo nuk është e vërtetë.Sepse një anëtar kongresi mund të pranoj kërkesa sa numri i cili fitohet prej 10% të popullatës në pjesëtim me anëtarët e kongresit.Pra në një shtet me 10.000 qytetar dhe 40 anëtar kongresi,një anëtar i kongresit mund të pranoj 25 nga kërkesat mbrenda atij mandati.Asnjë nuk mund ta kaloj atë numër,dhe pse mbesin me mijëra kërkesa tjera.

A është e mundshme për të parë se cili anëtar i kongresit ka pranuar kërkesën e shtetësisë nëpërmjet modulit të shtetësisë?
Po,kërkesat e shtetësisë janë të ndara në dy pjesë: Pending dhe Accepted applications.Në Accepted applications janë të renditur të gjithë qytetarët që ju kanë pranuar kërkesat në 10 ditët e fundit dhe anëtari i kongresit i cili ka shtypur butonin.

A ekziston ndonjë “letër qëllimi” të cilin qytetari e plotëson kur të aplikon?
Po,qytetarëve ju kërkohet që të shkruajnë një mesazh duke spjeguar se pse dëshirojnë të aplikojnë,e cila do të jetë e dukshme për anëtarin e kongresit i cili e lexon aplikacionin e tij/saj.Kjo do të jetë mundësia e juaj për të bindur anëtarët e kongresit që të pranojnë aplikacionin tënd!