Prioritetet e betejës

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
中文(简体)Icon-China.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


Prioritetet e betejës janë përdorur nga komandantët e njësive ushtarake në mënyrë që të freskoj automatikisht urdhërat betejë në raste të caktuara specifike.

Patriotet e Betejes

Faqja me Patriotet e Betejave

Në faqen e [Military unit/Shqip|njësisë ushtarake]], komandantet do të jetë në gjendje për të ngritur një listë prioritare e 5 vendeve.

 • Lista prioriteve është përdorur në rast nga beteja mënyrë të përditshme mbaron ose kur nuk ka qëllim.
 • Kur beteja nga skajet e rendit të përditshme, një i ri do të zgjidhet nga luftërat që përfshijnë vendet e përzgjedhura në 5 prioritetet.
 • Mënyrë që është përditësuar për të gjitha regjimentet, ku beteja e përditshme urdhri nuk është më e vlefshme (beteja ka përfunduar).
 • Beteja që është përzgjedhur për të rendit të përditshme mund të jetë çdo betejë direkte mes dy vendeve aktive ose ndonjë lufta rezistenca e vendeve;

Kur klikon komandanti në butonin "Vendosni Betejen e Patrioteve" , ai do të shohë 5 prioritetet, ku ai mund të zgjedhin vendet dhe gjithashtu në qoftë se ata se ai dëshiron të luftojë "për" një vend ose "kundër" një vend.

Ndryshe nga urdhërat betejë normale, Prioritetet Beteja mos ktheni në fillim të çdo të ri server-ditë.

Si një Urdherat e përditshme është shfaqur me një anëtar?

 1. Nëse për çdo ditë ka qenë i zgjedhur nga kapiteni i një regjiment, që mënyrë specifike do të shfaqet.Ky lloj i rendit mund të ndryshohen vetëm nga ai në çdo kohë (me një kufi prej 5 ndryshimeve në ditë).
 2. Nëse për çdo ditë nuk është zgjedhur nga kapiteni i një regjiment, që zgjidhen nga komandanti i njësisë ushtarake do të shfaqet.Ky lloj i rendit mund të ndryshohen vetëm nga komandanti i njëjtë në çdo kohë të veçantë vetëm nëse ajo ishte vendosur me dorë prej tij / saj ose u zgjodh automatikisht nga prioritetet betejës (me një kufi prej 5 ndryshimeve në ditë).
 3. Nëse as komandant, as kapiteni kanë zgjedhur me dorë një urdhër betejë dhe qëllim aktual beteja bëhet e pavlefshme (skajet e betejës), një mënyrë automatike betejë është zgjedhur automatikisht bazuar në prioritetet e betejës të vendosura nga komandanti.(Prioritetet betejë kanë një limit prej 5 ndryshimeve në ditë për secilin prej tyre)

Si është zgjedhur një betejë automatikisht

Shembulli 1

Nëse komandanti ka zgjedhur prioritetet e mëposhtme:

 • për një vend (100 pikat e prioritetit)
 • kundër vendit B (50 pikë e prioritetit)
 • kundër VEND C (25 pikë e prioritetit)
 • për vendin D (10 pikë e prioritetit)
 • kundër vendit E (5 pikat e prioritetit)

Sistemi do të kontrollojë nëse betejat e mëposhtme ekzistojnë dhe do të zgjidhni një të parë gjendet:

 • për një vend A kundër vendit B (150 pikat e prioritetit)
 • për një vend A kundër vendit C (125 pikat e prioritetit)
 • për një vend A kundër vendit E (105 pikat e prioritetit)
 • për një vend A - pa marrë parasysh se vend tjetër (100 pikat e prioritetit)
 • ndaj vendit B për vendin D (60 pikë e prioritetit)
 • ndaj vendit B - pa marrë parasysh vendin tjetër (50 pikë e prioritetit)
 • kundër vendit C për vendin D (35 pikë e prioritetit)
 • kundër vendit C - pa marrë parasysh vend tjetër (10 pikë e prioritetit)
 • etj.

Shembulli 2

Komandanti i përcakton prioritetet për MU e tij si kjo:

 1. Luftoni për Romanin
 2. Luftoni kundër Hungaris
 3. Luftoni kundër Suedis
 4. Luftoni për Kroacin
 5. Luftoni kundër Estonis

Nëse Rumania është duke luftuar me Hungarinë, Turqi, Suedi dhe ka edhe Kroacia kundër Estonisë, prioritetet do të duket si ky:

 • Rumani - Hungaria është në prioritet 1 dhe 2 mënyrë beteja do të marrë 100 pikë nga prioritet të parë dhe 50 pikë nga i dyti, 150 pikë gjithsej.
 • Rumani - Turqia merr vetëm 100 pikë, sepse ajo vetëm duket si prioritet i parë.
 • Rumani - Suedia merr 100 pikë, sepse ajo duket në prioritet të parë dhe 25 pikë sepse kjo është në të tretë, 125 pikë gjithsej.
 • Kroaci - Estonia merr 10 pikë nga prioritet e 4 dhe 5 pikë nga 5 prioritet, gjithsej 15.

Pra, beteja ku ushtarët do të luftojë parë do të jetë kundër Hungarisë për Rumaninë mbledhur 150 pikë.

Pikat që ne i përmendëm më lart nuk kanë asgjë të bëjë me pikat në betejë apo ndonjë gjë. Ata janë përdorur vetëm për të shpjeguar se si prioritete janë zgjedhur.


Termet lidhur me ushtrinë

Ushtarë · Vend tranjimi · Luftimi · Luftimet guerrile · Vendluftimi ·Grada ushtarake · Formualt ushtarake