Accepting citizenship/Suomi

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
عربيIcon-Arabic.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
ქართულიIcon-Georgia.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-North Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Kun olet anonut kansalaisuutta sinun tulee odottaa, että joku kansanedustajista hyväksyy hakemuksesi..

Kansalaisuuden myöntäminen

View requests.png
Valtion Society-sivulla Citizens-osiossa on kohta ."Kansalaisuushakemukset"(Citizenship requests). Sen oikealla puolella on painike "Katso hakemuksia"(View requests). Sen painaminen vie sinut sivulle, jolla on kaksi välilehteä: "Harkinnassa"(Pendingn) ja "Hyväksytyt"(Approved). Välilehtien oikealla puolella kansanedustajat näkevät numeron, joka ilmaisee montako kanalaisuutta he voivat myöntää.

Harkinnassa

Tällä sivulla näe kansalaisuushakemukset, joita ei ole vielä hyväksytty tai jotka ovat menneet umpeen. Vasemmalla puolella näet hakijan avatarin ja nimen otsikon "Kansalaiset"(Citizens) alla. Otsikon "Yksityiskohtia"(Details) näet heidän antamansa syyn kansalaisuuden hakemiseen, heidän nykyisen kotimaansa, päivämäärä jolloin he saapuivat maahan ja milloin heidän hakemuksensa umpeutuu.

Accept citizenship.png
Hakemusten oikealla puolella kansanedustajat näkevät "Hyväksy"(Accept)-painikkeen jota painamalla he voivat hyväksyä hakemuksen.

Huomioithan, että kansanedusajat voivat ainoastaan hyväksyä hakemuksia. Hakemus on voimassa maksimissaan kymmenen päivää, ja tuona aikana kansalaisuutta hakevat ovat sidottuja maahan kansanedustajien ja presidentin lailla. Kuitenkin, hakija itse voi halutessaan keskeyttää harkintaprosessin.

Hyväksytyt

Tällä sivulla näet hakemukset, jotka joku kansanedustaja on hyväksynyt. Otsikon "Kansalaiset"(Citizens) alla näet kansalaisen nimen ja avatarin. Otsikon "Hyväksytty"(Approved On) näet päivämäärän jolloin hakemus hyväksyttiin, ja otsikon "Hyväksyi"(Approved By) näet kansanedustajan joka painoi "Hyväksy"-nappia.

Rajoituksia

Citizenshipasses.png
Poliittisten vallankaappausten estämiseksi, kansalaisuuksia voidaan yhden edustuskauden aikana myöntää vain 10% maan väkimäärästä, ja yksi kansanedustaja voi myöntää vain tietyn määrän kansalaisuuksia. Luku määritellään jakamalla mainittu 10% kansanedustajien määrällä. Esimerkiksi maassa, jossa on 10 000 kansalaista ja 40 kansanedustajaa, yksi edustaja voi myöntää 0.1 * 10 000 / 40 = 25 kansalaisuutta. Kansalaiset, jotka syntyvät maahan saavat kansalaisuuden automaattisesti, eivätkä vaikuta hyväksyttävien hakemusten maksimimäärään.

UKK

Onko välttämätöntä, että KAIKKI kansanedustajat hyväksyvät hakemukset jonkinlaisella äänestyksellä? Eikö se tuki eduskunnan?
Ei, kansanedustajat myöntävät kansalaisuudet henkilökohtaisesti käsin. Mitään lakiehdotusta ei tule, ainoastaan lista josta kansaneedustajat voivat halutessaan päättää kenen hakemuksen hyväksyvät.

10 % maan väkilukua vastaava määrä myönnettäviä kansalaisuuksia on paljon. Vain yhdellä soluttautuneella kansanedustajalla sadat vallankaappaajat voivat saada kansalaisuuden, eikö totta?
Itseasiassa tämä ei pidä paikkaansa. Tämä siksi, että yksi kansanedustaja voi myöntää kansalaisuuden vain rajatulle määrälle kaikista mahdollisista hakijoista(= 10% väestöstä). Joten, 10000 asukkaan maassa jossa on 40 kansanedustajaa, yksi kansanedustaja voi myöntää kansalaisuuden maksimissaan 25 henkilölle. Yksikään kansanedustaja ei voi myöntää 26 kansalaisuutta kuukauden edustuskaudessa riippumatta siitä montako kansalaisuutta on myönnettävissä alkuperäisestä tuhannesta.

Onko mahdollista nähdä kuka kansanedustajista on myöntänyt kenellekin kansalaisuuden?
Kyllä, hakemuslista on jaettu kahteen osaan: käsittelyssä olevat hakemukset ja hyväksytyt hakemukset. Hyväksytyissä hakemuksissa on listattuna kaikki henkilöt jotka saivat kansalaisuutensa viimeisen 10 päivän aikana, kuin myös kansanedustaja joka kyseisen hakemuksen hyväksyi.

Onko erityistä “esittelykirjettä” jonka kansalaisehdokkaat voivat täyttää hakiessaan kansalaisuutta?
Kyllä, kansalaisia vaaditaan kirjoittamaan kansanedustajien nähtäväksi kirje, jossa he selittävät miksi haluavat kansalaisuuden. Tämä on mahdollisuutesi vakuuttaa kansanedustajat hyväksymään hakemuksesi!

Laajempi UKK - http://www.erepublik.com/en/article/citizenship-faq-and-launch-date-869480/1/20

Katso myös


Back.gif Takaisin Citizenship -sivulle