Economy/Македонски

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran2.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png


јазичето Economy во статистика за земјата кое се наоѓа во менито Инфо ја покажува економската статистика за земјата.

Министерство за економија

Treasury.jpg

Секцијата Министерство за економија го покажува салдото на злато и национална валута. Линкот „Сите салда“ ги покажува сите салда кои земјата ги има.

Трговски ембарга на земјата

Embargoes.jpg

Секцијата Трговско ембарго го покажува името и знамето на земјата над која има трговско ембарго, како и датумот на истекување на ембаргото.

Даноци

Секцијата даноци ги набројува сите даноци за секој производ и суровина:

  • Данок на доход
  • Данок на увоз
  • Данок на додадена вредност (ДДВ)

ДДВ се пресметува само на производи.


Главна статија: Даноци

Плата

Salary.jpg

Секцијата плата ги набројува:

  • Минималната плата(изгласана од конгресот)
  • Просечната плата за таа земја

Продуктивност

Productivity.jpg

Секцијата продуктивност ги набројува:

за изминатите 30 дена.

Промена на националните цели

Доколку земјата има активна национална економска цел во следната информативна табела ќе пишува: Оваа земја моментално се труди да постигне национална економска цел.


Back.gif Back to Country stats page

Rising Мени

Почетна страна · Пазар · Заедница · Правила · Историјат