Elektronska Industrija Beograd/Hrvatski

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
HrvatskiIcon-Croatia.png


Erepublik-rising-logo.jpg

This page has been saved as historical information.

Organization accounts as private accounts owned by Citizens doesn't exist any more, but the article was left to see how did organizations look like.

Elektronska Industrija Beograd
Logo of Elektronska Industrija Beograd
General
Owners Nemanja Simovic
Country Flag-Serbia.jpg Serbia
Headquarters Vojvodina
Subsidiaries Klas A.D.
Founded kolovoz 2009.
Founders Nemanja Simovic
Demographics
Industries poljoprivreda, prehrana
Products žito, kruh
Website website link


Elektronska industrija Beograd je bila organizacija u Srbiji.

Odakle ime?

 Pošto je oblast koja me interesuje elektronika, a već odavno naš nekadašnji gigant EI Niš nije na sceni, u meni je već duže vreme ideja da bi Srbija trebala da ima nekog naslednika, tako da ja pokušavam napraviti jednog malog virtuelnog naslednika. 

Što radi?

U okviru organizacije su poslovale dvije tvrtke:

  • P.K.B. - proizvodnja žita
  • Klas A.D. - proizvodnja kruha

Zašto održavati zdravlje?

  • Bolje zdravlje => bolja produktivnost => veća plaća
  • Bolje zdravlje => veća efikasnost u borbi => veća šansa da se dobije rat

Kako održavati zdravlje?

Svaki zaposleni treba da održava svoje zdravlje koje stalno mora biti preko 90. Zdravlje se može popraviti hranom, liječenjem u bolnici ili primanjem poklona. Kada se zdravlje održava preko 90 onda je radnik koristan sebi, tvrtki i državi. Sebi je korisniji jer će da ima bolju plaću. Tvrtki jer će biti produktivniji, a državi, jer će moći da se bori više puta i više štete da nanese neprijatelju. Ako zarađuje više može da kupi bolje oružje i tako nanosi veću štetu.

Hrana

Kruh treba da se jede svakog dana. Što bolji kruh više će se popraviti zdravlje (wellness). Kruh se jede automatski svakog novog dana. Zato treba da imate u svom skladištu uvijek po neki kruh, a možete ga imati i za više dana da ne bi svaki dan išli na tržnicu kupovati. Kruhom ne možete značajno popraviti zdravlje, ali ćete gubiti -2w dnevno ako ga nemate. Maksimalno možete dobiti +5w, ali u praksi +1w, ili čak manje ako imate veći wellness.

Liječenje u bolnici

Svaka regija može da ima bolnicu. Ako je vaša regija ima bolnicu sa 1, 2, 3, 4 ili 5 zvezdica u njoj možete dobiti 10, 20, 30, 40 ili 50 wellnesa. Liječenjem u bolnici se najbolje popravlja zdravlje. Možete da se liječite samo ako ste se borili tog dana, a možete da se borite ako ste dostigli nivo (level) 5 tj. 25 bodova iskustva (experience = ep) i ako imate preko 40w. Jedna borba oduzima -10w, a daje +2ep. Najbolje se napreduje u igri ako se borite svakog dana po 5 puta (-50w) u trening bitkama (dvije prijateljske države namjerno zarate) ili u stvarnim bitkama kada Srbija ratuje ili kada Srbija pomaže drugoj prijateljskoj državi, a zatim se liječite u bolnici. Na ovaj način održavate zdravlje >90w, napredujete u vojnim činovima, i dobijate +10ep.

Primanje poklona

Primanjem poklona možete dobiti najviše +10w dnevno. To je ograničenje igre. Ne možete sami sebi slati poklone. Mora vam slati građanin ili organizacija. Možete da imate svoju organizaciju (košta Icon-gold.gif 5 jedinica zlata) i da na taj način zaobiđete to pravilo.

Uputstva drugih