Game moderators/Bahasa Indonesia

From eRepublik Official Wiki
Jump to navigation Jump to search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Projek Moderator Permainan mula mempunyai sebagai objektif utama untuk memastikan kesederhanaan kandungan pada eRepublik dengan menguatkuasakan Peraturan eRepublik dan eRepublik Syarat-syarat Perkhidmatan. Pasukan Permainan Moderator juga jambatan komunikasi antara warga eRepublik dan Jabatan Komuniti, menjaga Jabatan up to date minit dengan peristiwa-peristiwa yang paling penting di dalam Dunia Baru. Serta membuat permainan menyeronokkan untuk para pemain, Moderator Permainan menyokong admin dalam kes-kes yang pelbagai.

Sejarah

Moderator Yang Pertama

Akar program moderator pergi jauh sebagai Jun 2009. Moderator eRepublik Permainan pertama telah diambil bekerja pada kejatuhan 2009[1]. Moderator pertama telah dijemput untuk menjadi moderator permainan oleh Team eRepublik. Kebanyakan mereka adalah warganegara eRepublik terkenal seperti pembentuk presiden dan terkenal anggota komuniti yang berbeza.

Hari GF

Main article: GF Day

Pasukan eRepublik Kesederhanaan menjadi lebih berkesan kerana lebih banyak rakyat menyertai mereka. Pada 30hb Jun 2010, Hari 953 Dunia Baru warganegara Amerika Syarikat dan moderator komuniti, necrosis bocor butiran akaun moderator di forum From. Kata laluan bocor menyebabkan banyak perkara seperti menukar nama akhbar, menggerakkan mereka ke akaun yang lain, memberi orang pingat dan mengharamkan rakyat. Diharamkan rakyat termasuk semasa dan bekas presiden, gergasi beta, media moguls terkenal dan walaupun bilangan warganegara 2: Admin[2].

Hari GF adalah satu tamparan besar kepada keseluruhan program moderator. Akses ke dalam alat pentadbiran telah dikeluarkan dari moderator setiap komuniti disebabkan oleh peristiwa-peristiwa ini. Selepas itu program moderator berhadapan masa-masa yang sukar: banyak berfikir dan menyusun semula diperlukan.

Program pulangan moderator

Program moderator pulih perlahan-lahan selepas Hari GF. Beberapa bulan kemudian, penyelesaian telah dijumpai: moderator Komuniti. Moderator komuniti telah dibahagikan kepada tiga kumpulan. Tahap satu moderator akses kepada peralatan pentadbiran yang paling terhad - tahap 3 moderator mempunyai hak yang paling luas. Sistem ini telah diwujudkan bagi mengelakkan Hari GF pernah berlaku sekali lagi. Apabila anda menjadi moderator, anda telah diberi akses tahap satu. Selepas perkhidmatan lama sebagai moderator permainan anda telah dinaikkan pangkat ke peringkat seterusnya. Sistem ini masih diguna pakai untuk moderator masyarakat semasa.