Државните цели

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png


edit

Exclamation.png Feature Removed

This feature has been removed from the game.

Државните цели се цели кои ги одредува Претседателот на една нација, за време на претседателските избори. Целите се делат во тру групи: општествени, економски и воени. Доколку една држава постигне одредена цел, за тоа ќе биде наградена со споменик. Државните цели им беа претставени на граѓаните во една статија на eRepublik Insider, на November 26 2009.

Поставување на цел

Поставување на цел

Привремена цел е цел која сеуште не е активирана, и се поставува од страна на едиторот на кампањата.

Доколку некој корисник постави цел, потоа пристапи на некоја друга стра, и пак се врати во едиторот, привремената цел сеуште ќе биде таму.

Трајна цел е привремена цел која е активирана, со што станува видлива во листата на кандидатите, страната на партијата и страната на изборите.

Правила околу одбирањето на целите

  • доколку одредена мисија (не тип!) е одбрана во Трајната цел, тогаш нема да се прикаже при бирањето на други цели
  • има еден исклучок на претходно споменатото правило, можете да одберете "освојување на нови региони" неколку пати, но земјата од која бирате, нема да биде достапна за одбирање за втора цел
  • бидејќи има самоедна општествна мисија и само една економска мисија, овие типови можат да се одберат само за една од тие цели

Активирај ја кампањата - прикажано само кога целите НЕ се трајни

  • доколку некој постави цел, таа цел се смета за привремена, додека не биде стиснато копчето Активирај ја кампањата. Откако ќе се случи ова, таа цел станува трајна, заедно со другите две цели
  • мора да бидат поставени сите 3 цели, во спротивно притискањето на тоа копче ќе ви даде известување, притоа не менувајќи ги статусите на целите
  • променувањето на поставена цел овозможува само менување на 'вредноста' на таа цел, но не менување на статусот на таа цел. Привремената цел ќе остане привремена, а трајната - трајна

Ресетирај ја кампањата - се прикажува само на местото на "Активирај ја кампањата" откако целите стануваат трајни

Назад во партијата - е цело време прикажано. Нема никакво влијание врз целите, само го враќа корисникот назад во партијата

Разгледување на цели

Example 2; National goals set, and one goal achieved in the past

Icon - national goals set.jpg Државните цели се поставуваат еден ден откако завршуваат претседателските избори, т.е. на 6тиот ден од секој месец. Државните цели можат да бидат видени преку кликање на Country stats. Освоените споменици можат да бидат видени на оваа страна.

Example 1; Државни цели


Gallery

All 2010 monuments in one place

This is the gallery of all individual trophies individually:


Back.gif Back to Country stats page