One:Monetary market speculation/Български

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
TürkçeIcon-Turkey.pngErepublik Logo v1.jpg

Тази страница е запазена като историческа информация от V1.
Тази информация е остаряла и не трябва да се използва за текущата игра.

Спекулацията във валутния пазар е опасно начинание, но въпреки това може да доведе до солидна печалба.

Основни принципи

Освен ако нямате нужда от валута или злато веднага, по-добре е да продавате, отколкото да купувате. Това е защото курсът на обмяна се мени - и ако вие притежавате голяма сума от неблагоприятна валута, възможно е да няма шанс за обмяна без загуба.

За да видите препоръчаният курс за определена валута, направете и веднага премахнете оферта за тази валута. Това отваря "сметка" за нея, позволявайки ви да видите курсът на обмяна.

Скалпиране или Методът на двойната продажба

Обикновеният метод най-често използван в спекулацията. Прави се печалба от разликата между предлагани и търсени цени на обмени.

Пример:

Спекулаторът пуска 2 оферти на валутния пазар:

  1. Продава Icon-gold.gif 1 Злато за 100 лева/злато
  2. Продава Flag-Bulgaria.jpg 100 BGN for 0.014 злато/лев

Ако и двете оферти са успешни, спекулаторът би постигнал печалба от Icon-gold.gif 0.4 Злато.

Рискът на този метод идва между двете продажби - промени в пазара могат да доведат до намаляване на печалбата или дори загуба.

Метод на двойното закупуване

В този метод валута или злато се продават за по-малко, отколкото могат да бъдат купени; това почти винаги показва, че продавачът е направил грешка (вместо продажба, трябвало е да купува, или продава на по-висока цена).

Пример:

  • Човекът А (не вие) продава Flag-USA.jpg 100 USD на курс 0.02 злато/долар
  • Човекът Б (не вие) продава Icon-gold.gif 1 Злато на курс 40 долара/злато

Купуването на долари от Човека А дава курс от 50 долара/злато. Тъй като Човекът Б продава за по-малко, печалба може да се направи от тази разлика като се купува злато от Човека Б и търгуването и за долари, купени от Човека А.

Красотата на Методът на двойното закупуване е в това, че подценената оферта може да се използва отново и отново, до изчерпане на количеството. Всеки, който има дори малко пари, може да се възползва от това. В този пример, може просто да купуват злато от човека Б, веднага да купуват долари от А, и със закупените долари отново да закупят злато от Б.

Това е форма на инвестиране без риск от загуба. Като такава, подобни случаи са редки, тъй като спекулаторите, често преглеждайки валутния пазар, се възползват от случая много бързо.

Метод на закупуване/продаване

Този метод комбинира рискът, свързан с Метода на Двойната продажба, и подценяването, използвано в Метода на двойното закупуване. Полезен е когато подценената валута/злато се продава, вместо да се използва за закупуване - това е с цел по-голяма печалба.

Пример:

  • Доларите се продават на курс 0.02/злато
  • Човекът A продава долари на курс of 1 лев/долар
  • Левовете се продават на курс 0.016 злато/лев

В този случай левовете се закупуват със злато, използвано за закупуване на долари, които се продават за злато. Такива случаи могат да се препречат от промени в пазара, когато продавачът на гледа (доларите може да са се продавали за 0.014 злато/долар по-рано.

Полезни сайтове

Източници

One:HomepageOne:My placesMarketOne:InfoOne:CommunityOne:Gold and ExtrasOne:ProfileCompanyOne:Training groundsPartyNewspaperCountry administrationOne:OrganizationChat roomsRising:Advertising agencyOne:MarketplaceMonetary marketOne:Job marketOne:Companies for saleRankingsCountry statsOne:Tutorial (short version)One:Career pathWorld mapInvite friendsElectionsNewsToolsForumWikiMain menu (clickable)