Špekulacije na monetarnom tržištu

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
TürkçeIcon-Turkey.pngErepublik Logo v1.jpg

Ova stranica je sačuvana kao uspomena na V1 verziju eRepublika.
Informacije u ovom članku su zastarjele i NE bi se trebale koristiti kao točne. Za točne informacije potražite isti članak u glavnom dijelu wikipedije.

Špekulacija na monetarnom tržištu je riskantan posao u kojem se može puno zaraditi, ali i izgubiti.

Glavne značajke

Ukoliko valuta ili zlato nije hitno potrebno, bolje je prodavati nego kupovati. To je zato jer su tečajevi različiti i ponekad se može dogoditi da nema izlaza bez gubitka novca.

Ukoliko želite vidjeti preporučenu cijenu za razmjenu određene valute, stvori i odmah nakon toga poništi ponudu za tu valutu. To otvara profil za valutu koji omogućava uvid u cijenu razmjene.

Metoda duple prodaje

Standardna metoda koja se koristi u najviše spekulacija. Profit se radi iz razlika u ponuđenoj/traženoj cijenu ponude.

Primjer:

Špekulator stavlja dvije ponude na Monetarno tržište:

  1. Prodaje Icon-gold.gif 1 jedinica zlata za 100 FRF/GOLD
  2. Prodaje Flag-France.jpg 100 FRF za 0.014 GOLD/FRF

Ako su obje ponude uspješne, špekulator će zaraditi dodatnih Icon-gold.gif 0.4 jedinica zlata.

Rizik ove metode dolazi između dviju prodaja. Stanje Monetarnog tržišta se može promijeniti i špekulator može završiti u minusu.

Metoda duple kupnje

u Metodi duple kupnje, valuta ili gold su prodani za manje nego se mogu kupiti. To skoro uvijek indicira da je prodavač napravio grešku (umjesto prodaje, morao je kupiti ili prodati po većoj cijeni).

Primjer:

  • Osoba A (ne ti) prodaje Flag-USA.jpg 100 USD po cijeni 0.02 GOLD/USD
  • Osoba B (ne ti) prodaje Icon-gold.gif 1 jedinica zlata po cijeni 40 USD/GOLD

Kupnja od osobe A daje cijenu od 50 USD/GOLD. Pošto osoba B prodaje za manju cijenu, profit se može ostvariti od razlike u cijenama, kupujući zlato od osobe B i razmjene za USD sa osobom A.

Osobitost Metode duple kupnje je da se nedevalvirane ponude mogu sustavno kupovati koristeći se mogućnošću kupnje dok ponuda ne nestane. Svatko tko ima barem malu količinu novca može iskoristiti prednost i zaraditi. Na primjer, možeš kupiti golde od osobe B i nakon toga odmah kupiti USD od osobe A, te tada koristiti USD za kupnju golda od osobe B tako dugo dok se ne skine ponuda s MM-a.

Ovo je u suštini investicija koja nema rizika prilikom ulaganja. Svejedno, takve prilike su rijetke i špekulatori pretražuju Monetarno tržište i začas čiste ponudu jako brzo.

Kupi-prodaj Metoda

To je metoda koja kombini rizik povezan s Metodom Duple prodaje i devalvacijom korištenom u Metodi duple kupnje. It is useful when, in order to profit, the devalued item must be re-sold rather than used in a purchase.

Primjer:

  • USD se prodaje po cijeni 0.02 GOLD/USD
  • Osoba A prodaje USD po cijeni 1 FRF/USD
  • FRF se prodaje po cijeni 0.016 GOLD/FRF

U ovom slučaju franak je kupljen sa zlatom, tada je korišten za kupnju dolara i tada je bio prodan za profit. Takve ponude se pojavljuju kada prodavač ne gleda Monetarno tržište (Dolar se bio prodavao za 0.014 GOLD/USD ranije).

Alati

Izvori

One:HomepageOne:My placesMarketOne:InfoOne:CommunityOne:Gold and ExtrasOne:ProfileCompanyOne:Training groundsPartyNewspaperCountry administrationOne:OrganizationChat roomsRising:Advertising agencyOne:MarketplaceMonetary marketOne:Job marketOne:Companies for saleRankingsCountry statsOne:Tutorial (short version)One:Career pathWorld mapInvite friendsElectionsNewsToolsForumWikiMain menu (clickable)