One:Monetary market speculation/Suomi

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
TürkçeIcon-Turkey.pngErepublik Logo v1.jpg

Tämä sivu on tallennettu historialliseksi tiedoksi V1 -versiosta.
Tieto on vanhentunutta, eikä sitä pidä käyttää pelin pelaamiseen.

Valuuttamarkkinoilla keinottelu on riskialtista toimintaa, jossa pyritään tuottoihin ostamalla ja myymällä valuuttaa. Koska valuuttojen arvot vaihtelevat, on niin tappion kuin voitonkin tekeminen mahdollista.

Pääperiaatteet

Jollei ole välitöntä tarvetta hankkia valuuttaa tai kultaa, on lähes poikkeuksetta parempi myydä toista kuin ostaa haluamaansa. Miltei koskaan osto- ja myyntikurssit eivät vastaa toisiaan, vaan välissä on pieni vaihtomarginaali ja saat suotuisamman tuloksen myymällä.

Nähdäksesi vaihtokurssin valuutasta jota et ole aiemmin käyttänyt, osta kyseistä valuuttaa tai vaihtoehtoisesti tee myyntitarjous valuutalle ja tarvittaessa poista se tämän jälkeen. Tämän jälkeen näet sekä kullan että valuutan nykyiset myyntihinnat.

Myyntimenetelmä

Myyntimenetelmä on yleisesti käytetyin keinottelutapa, jolla tehdään voittoa kullan ja valuutan myyntitarjousten erotusmarginaalilla.

Esimerkki:

Keinottelija asettaa valuuttamarkkinoille kaksi tarjousta:

  1. Myydään Icon-gold.gif 1 Kultaa kurssilla 100 FRF/GOLD
  2. Myydään Flag-France.jpg 100 FRF kurssilla 0.014 GOLD/FRF

Mikäli molemmat tarjoukset toteutuvat, keinottelija päätyy 1.4-1.0=Icon-gold.gif 0.4 Kultaa voitolle.

Menetelmällä on riskinsä - mikäli valuuttasuhdanteet muuttuvat, voivat voitot jäädä pienemmiksi tai jopa jäädä tappiolle.

Muut menetelmät

Tavallisesti suurimmat voitot saavuttaa myyntimenetelmällä. Voittoa voi kuitenkin tehdä myös hyödyntäen toisten myyjien huolimattomuutta: myyjä on asettanut valuuttaa tai kultaa myyntiin alemmalla hinnalla kuin mitä ostamalla olisi saanut.

Esimerkki:

  • Henkilö A myy Flag-USA.jpg 100 USD kurssilla 0.02 GOLD/USD
  • Henkilö B myy Icon-gold.gif 1 Kultaa kurssilla 40 USD/GOLD

Ostamalla henkilö A:n tarjouksen, saa valuutaa kurssilla 50 USD/GOLD. Koska henkilö B myy kultaa halvemmalla kurssilla, voi keinottelija tehdä voittoa ostamalla henkilö A:n tarjouksen ja tämän jälkeen ostamalla henkilö B:n tarjouksen. Voittoa kertyy tällöin 50 USD - 40 USD = 10 USD. Jos USD:n vakiintunut kurssi on 1 USD = 0.026 GOLD, on tietysti myös mahdollista ostaa henkilö A:n tarjous ja asettaa se uudestaan myyntiin kurssilla 1 USD = 0.026 GOLD, jolloin voittoa syntyy 50 USD - (1/0.026) USD = 11.54 USD.

Vastaavia tilanteita esiintyy harvoin, sillä valuuttakeinottelijat usein löytävät ne nopeasti ja hyödyntävät tilaisuudet.

Työkaluja

Lähteet

Englanniksi

Suomeksi

One:HomepageOne:My placesMarketOne:InfoOne:CommunityOne:Gold and ExtrasOne:ProfileCompanyOne:Training groundsPartyNewspaperCountry administrationOne:OrganizationChat roomsRising:Advertising agencyOne:MarketplaceMonetary marketOne:Job marketOne:Companies for saleRankingsCountry statsOne:Tutorial (short version)One:Career pathWorld mapInvite friendsElectionsNewsToolsForumWikiMain menu (clickable)