One:eRepublik Закони

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
ČeskoslovenštinaIcon-Czechoslovak.png
EestiIcon-Estonia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
ItalianoIcon-Italy.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
МакедонскиIcon-Macedonia.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
NorskIcon-Norway.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
EspañolIcon-Spain.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png
Администрационни принципи

eRepublik Закони · Добавка · Нак. точки · Обжалване · Контакти

Граждански закони

 1. Всички граждани се раждат свободни и равни в своите права и достоинство.
  1. Всеки гражданин има правото да избира за коя компания да работи и да получава заплащане за своята работа.
  2. Всеки гражданин има правото сам да реши дали да участва в битка или не.
 2. Никой гражданин няма да потиска друг гражданин.
  1. Расизмът, екстремизмът, тролското и кавгаджийското поведение и порнографията са забранени.
  2. Никакъв вид обида, публично обвинение без доказателство или непряка атака срещу гражданин не е разрешен.
 3. Свободата на пресата е абсолютна (без да се нарушават поправки 2, 2.1, 2.2, 3.1 и 3.2)
  1. Не са разрешени никакъв вид вулгарности, обиди, спам или реклама на външни продукти или услуги.
  2. Забранено е цитирането на частни обсъждания без съгласието на участниците в тях. Ако гражданин докладва подобно цитиране без разрешение, се подразбира, че той не одобрява подобни деяния (тоест: цитирате цитата само, за да бъде наказан виноовника).
 4. Собственост придобита от гражданин по незаконен или нечестен начин ще бъде конфискувана. Допълнително, ако тази собственост е била продадена или предадена преди конфискацията, лицата (юридически и физически) участвали в транзакцията може да получат постоянен бан.
 5. Всеки един истински потребител може да се разпорежда само с един гражданин в играта.
  1. Създаването или поддържането на повече от един граждански акаунт е забранено и се наказва с постоянен бан. Използването на един и същ IP адрес от няколко граждани не се счита за критерий при установяване на подобно нарушение.
  2. Създаването или употребата на незаконни или неуместни име или аватар е забранено и се наказва с постоянен бан. Не се препоръчва използването на търговски марки от истинския свят като аватар или име, тъй като може да бъдете задължен да го промените в случай, че собственика на въпросната марка го поиска.
 6. Всеки играч е длъжен незабавно да докладва на поддръжката на играта за всяка уязвимост или критична грешка (exploit; critical errors), която са открили.
  1. Използването на уязвимоти (т.нар. експлойти) е забранено. Също така е забранено всяко действие, което ви дава нечестно предимство пред други играчи.
  2. Използването на скриптове, инструменти или софтуер (с изключение на използващите публично достъпните eAPIs и фийдове разработени от екипа на еРепублик), които ще окажат пряко въздействие върху гражданина ви и са проектирани да извършват действия, които биха или не биха ви осигурили нечестно предимство, са забранени.
 7. Каналът за връзка с Екипа на еРепублик е официалният форум.
  1. Поднасянтео на обвинение или оплакване на вниманието на Екипа на еРепублик по канал различен от официалния е забранено и на подобни оплаквания/обвинения няма да бъде обърнато внимание.
  2. Публичните дебати в Новия Свят се насърчават, но публични дебати и/или оплаквания относно действията на екипа на еРепублик спрямо даден гражданин или група от граждани няма да бъдат разрешени. Само екипът на еРепублик разполага с нужните инструменти да определи дали даден гражданин или група от граждани са извършили нарушение и публични дискусии, чиято единствена цел е да подкопаят решенията на екипа, няма да бъдат допуснати.
 8. Всички изложени по-горе закони важат с пълна сила за Форума и Уики-то на еРепублик.
  1. За нарушаване на закона ще бъде налаган временен или постоянен бан на съответния акаунт в Уики-то или форума. Също така, наказание може да бъде наложено и на гражданския акаунт.
 9. Всяко наложено наказание ще добавя определен брой Контролни точки (КТ) към акаунта на закононарушителя.
  1. За всяко нарушение на закона с оглед неговия характер и честотата на нарушенията от страна на дадения потребител, ще се налагат различни санкции: предупреждение (0,5 КТ); временен бан (КТ равни на броя дните, за които важи бан-а); постоянен бан (завинаги).
  2. Постоянен бан ще се налага и в случай, че получите 5 или повече Контролни точки.
  3. Контролните точки се изчистват 2 месеца след получаването им.
 10. Трябва да сте на възраст над 14 години, за да използвате в еРепублик.
  1. Запазваме си правото да затваряме граждански акаунти, за които е доказано, че са създадени или се управляват от лица под 14-годишна възраст.

Закони за организации

 1. Всеки гражданин има правото да притежава неограничен брой организации.
 2. Организациите могат да използват (освен всичко друго за) управление на компании.
  1. Всяка организация има правото да избере начина, по който ще общува с еСвета, без да нарушава правилата на еРепублик.
 3. Организациите трябва да уважават достойнството и правата на останалите организации и граждани.
  1. Расизмът, екстремизмът, тролското и кавгаджийското поведение и порнографията са забранени.
  2. Никакъв вид обида, публично обвинение без доказателство или непряка атака срещу гражданин не е разрешен.
  3. Не са разрешени никакъв вид вулгарности, обиди, спам или реклама на външни продукти или услуги.
  4. Забранено е цитирането на частни обсъждания без съгласието на участниците в тях. Ако гражданин или организация докладва подобно цитиране без разрешение, се подразбира, че той/тя не одобрява подобни деяния (тоест: цитирате цитата само, за да бъде наказан виновника).
 4. Собственост придобита от организация по незаконен или нечестен начин ще бъде конфискувана. Допълнително, ако тази собственост е била продадена или предадена преди конфискацията, лицата (юридически и физически) участвали в транзакцията може да бъдат наказани.
 5. Създаването или употребата на незаконни или неуместни име на организацията или аватар е забранено и се наказва с постоянен бан. Не се препоръчва използването на търговски марки от истинския свят като аватар или име на организацията, тъй като може да бъдете задължен да го промените в случай, че собственика на въпросната марка го поиска.
 6. Всяк организация е длъжна незабавно да докладва на поддръжката на играта за всяка уязвимост или критична грешка (exploit; critical errors), която е открила.
  1. Използването на уязвимоти (т.нар. експлойти) е забранено. Също така е забранено всяко действие, което ви дава нечестно предимство пред други играчи.
 7. Каналът за връзка с Екипа на еРепублик е официалният форум.
  1. Поднасянтео на обвинение или оплакване на вниманието на Екипа на еРепублик по канал различен от официалния е забранено и на подобни оплаквания/обвинения няма да бъде обърнато внимание.
  2. Публичните дебати в Новия Свят се насърчават, но публични дебати и/или оплаквания относно действията на екипа на еРепублик спрямо даден гражданин или група от граждани няма да бъдат разрешени. Само екипът на еРепублик разполага с нужните инструменти да определи дали даден гражданин или група от граждани са извършили нарушение и публични дискусии, чиято единствена цел е да подкопаят решенията на екипа, няма да бъдат допуснати. Този тип решения се взимат след внимателно проучване, а всяко безпокойство или оплакване по темата е добре дошло по официалния канал - форума за връзка.
 8. Всички изложени по-горе закони важат с пълна сила и за Форума.
  1. За нарушаване на закона ще бъде налаган временен или постоянен бан на съответния акаунт в Уики-то или форума. Също така, наказание може да бъде наложено и на организацията.
 9. Споделянето на паролата за организацията, не освобождава създателя й от отговорност за действията на тази организация, за които той също може да бъде наказан.
 10. За всяко нарушение на закона с оглед неговия характер и честотата на нарушенията от страна на дадения потребител, ще се налага временен или постоянен бан.
  1. Граждани, които са мениджъри или създатели на организации също може да бъдат наказани за нарушение на изложените по-горе правила.

Закони относно компаниите

 1. Гражданите, достигнали ниво 9 или закупили си пакета за отключване на функции, и организациите имат правото да създават, купуват и продават компании.
 2. Използването на незаконен или неподходящ аватар или име на компания е забранено. Използването на търговски марки от истинския свят като аватар или име на компанията не се препоръчва, тъй като може да бъдете задължени да го промените в случай, че собственикът на въпросната марка поиска това.
 3. Гражданите и организациите, които притежават компании, може също да бъдат наказани при пристъпване на някое от гореизложените правила.
 4. В случай, че собственикът на компания е блокиран за постоянно, всяко взаимодействие със света на еРепублик на въпросната компания ще бъде преустановено.
 5. При установено нарушаване на закона компаниите може да бъдат затворени.

Закони за партиите

 1. Гражданите, достигнали ниво 7 или закупили си пакета за отключване на функции, имат правото да се присъединят към партия.
  1. Гражданите, достигнали ниво 13 или закупили си пакета за отключване на функции, имат правото да създадат партия.
 2. Използването на незаконен или неподходящ аватар или име на партия е забранено. Използването на търговски марки от истинския свят като аватар или име на партията не се препоръчва, тъй като може да бъдете задължени да го промените в случай, че собственикът на въпросната марка поиска това. За името и аватара на партията отговорност носи партийният президент.
 3. Създаването на партии насърчаващи дискриминацията е забранено.
 4. В действията си партийните членове трябва да се подчиняват на гражданските закони. В случай на неспазването им техните партийни дейности може да бъдат ограничени.
  1. Партиите също подлежат на наказания в случай, че партийният президент престъпи гражданските закони.
 5. Ако партии нарушат закона, те може да бъдат затворени, а членовете им - недопуснати до участие в президентските и парламентарните избори.

Закони за гражданските рекламни кампании

 1. Организациите и гражданите имат право да създават и управляват граждански рекламни кампании. Със започването на такава компания се създава ново съдържание, наречено граждански реклами и съдържащо текст, снимки/картинки и линкове.
 2. Гражданските реклами могат да се използват за популяризиране на компании, партии, кандидати за изборите, военни организации или други лица/организации, услуги, продукти или друго съдържание, създадено от потребителите. Нещата подлежащи на рекламиране трябва да съществуват в рамките на еРепублик.
 3. Гражданските реклами трябва да зачитат правата и достойнството на трети лица/организации.
  1. Не се допускат обиди, расизъм, екстремизъм, тролско и кавгаджийско поведение и порнографско съдържание.
  2. Спамът и рекламата на външни продукти са забранени.
  3. Забранени са измамите, популяризирането на незаконни дейности и подвеждащи предложения.
 4. Рекламите трябва ясно да заявяват коя организация, гражданин или продукт се промотират чрез нея. Линкът трябва да води към страница свързана с рекламата.
 5. Гражданските реклами трябва да са издържани в граматическо, правописно и пунктуационно отношение.
  1. Повтарящи се символи и излишна пунктуация не се допускат.
  2. Граждански реклами са позволени само на езиците на разположение в модула за Реклами.
 6. Разрешени са само вътрешни линкове. Линкове, които автоматично изпълняват дадено действие (покупка, гласуване, участие в битка) са забранени.
 7. Не е разрешено използването на логото на еРепублик или друго съдържание, което създава впечатлението, че екипа на еРепублик подкрепя дадена организация, лице, продукт или услуга.
 8. Използването на съдържание, нарушаващо търговски и авторски права, е забранено. Подобно съдържание ще бъде премахнато при молба от носителя на правата.
 9. Всички останали закони на еРепублик (За граждани, организации, компании и партии) са приложими и по отношение на рекламите.
 10. За всяко нарушение на закона с оглед неговия характер и честотата на нарушенията от страна на дадения потребител, ще се налага временен или постоянен бан.


Menu Rising

Началната страница · Пазар · Правила · История · Общност