Suomen salaseurat

From eRepublik Official Wiki
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
SuomiIcon-Finland.png
Suomella on pitkät perinteet erilaisten salaseurojen suhteen. Ensimmäisenä salaseurana voidaan pitää maaliskuussa 2009 toimintansa aloittanutta eSuomen Illuminatia. Myöhemmin perustettuja seuroja ovat Salaseura Peruna, sekä Salaseura Herätyskello.


eSuomen Illuminati

eSuomen Illuminati perustettiin maaliskuussa 2009. Järjestö julkaisi nimeään kantavalla organisaatiolla artikkelin, jossa mainostettiin seuran toimintaa ja kehotettiin ihmisiä hakemaan jäsenyyttä yksityisviestillä. Artikkelin oli allekirjoittanut "eSuomen Illuminatin 765:nnen tason ylipappi".[1] Myöhemmin lehti julkaisi vielä kaksi artikkelia, joista ensimmäinen valotti seuran tavoitteita[2] ja jälkimmäinen haastoi Salaseura Perunan johtajan kaksintaisteluun[3]

eSuomen Illuminati on paljastanut tarjoavansa jäsenilleen aktiviteetteja, kuten "Ryöstä valtionkassa", "Pääse Presidentiksi Presidentin paikalle" ja "Kaada IKP". eSuomen Illuminati on myös mainostanut itseään koko Uuden Maailman ensimmäisenä salaseurana.

Illuminatin kaavakuva

Illuminatin johtajan henkilöllisyydestä oli jonkin aikaa epäselvyyttä, mutta Kammo22 on myöhemmin paljastanut olleensa organisaation johtaja, eli 765:nnen tason ylipappi. Seura vietti lähes vuoden hiljaiseloa, mutta aktivoitui taas hetkellisesti vuosien 2009-2010, kun Kammo22:n käyttäjätili suljettiin adminin toimesta ja hän käytti Illuminatin organisaatiota kommunikaatiovälineenä.

Salaseura Peruna

Vain muutama päivä eSuomen Illuminatin perustamisen jälkeen julkaistiin artikkeli, joka kertoi Suomen toisen salaseuran perustamisesta.[4] Artikkeli julkaistiin Jam Tzun käyttäjätilillä ja sen oli allekirjoittanut "eSuomen Peruna Salaseuran 69:nnen tason ylilumikko".

Salaseuraan sai hakea jäseneksi kommentoimalla artikkelia. Artikkelista löytyy myös lista kaikista hyväksytyksi tulleista jäsenistä, sekä maininta Finsoldierin jäsenhakemuksen hylkäämisestä. Jäsenlistalta löytyvät mm. Engram, simppa sekä eSuomen Illuminatin 765:nnen tason ylipappi.

Seuraavassa artikkelissa[5] kerrotaan Perunan suunnitelmista perustaa Suomeen timanttifirma ja aloittaa sen tuotoilla vastarintasota "jossain rättpäiden valtaamalla alueella", sekä Perunan aikeista tuhota eSuomen Illuminati lyömällä seuran ylipappi metwurstilla kuoliaaksi.

Kolmannessa - ja samalla viimeisessä - artikkelissa[6] paljastetaan Perunan jäsenmäärän kasvaneen jo 1361 jäseneen, joista viisi kuuluu johtoportaaseen. Artikkelissa kerrotaan myös muun muassa Illuminatin ylipapin epäonnistuneesta eliminointiyrityksestä, timanttifirman perustamisen epäonnistumisesta, sekä annetaan Perunan jäsenen Samueru Varman tuhoamiskäsky. Kolmannen artikkelin julkaisun jälkeen salaseura ei ole pitänyt itsestään enää ääntä.

Salaseura Peruna on listannut tavoiteekseen seuraavat asiat:

 • Maailman valtaus 80 päivässä!
 • Saada jokainen ihminen kaivamaan nenäänsä ja toistelemaan "Nenän kaivaminen on kivaa"
 • Pippelipojat --> nips naps.
 • eSuomen Illuminatin tuhoaminen.
 • Samueru Varman tuhoaminen.


Salaseura Herätyskello

Maaliskuussa 2010 Suomen mediassa julkaistiin yllättäen lyhyen ajan sisällä useita artikkeleita, jotka sisälsivät herätyskellon kuvan. [7][8][9][10]. Artikkelit herättivät arveluja uudesta salaseurasta.

Melko pian artikkeleiden ilmestymisen Kammonesia niminen organisaatio julkaisikin lehdessään Non Ita Infectus Stultus artikkelin, jossa kerrottiin Salaseura Herätyskellosta.[11] Artikkelissa neuvottiin ihmisiä hakemaan jäseneksi seuraan kommentoimalla artikkelia. Salaseura myös julkaisi toimintasuunnitelmansa:

 1. Herätyskellon julistaminen eSuomen kansalliseläimeksi
 2. Herätyskellon kivesten julistaminen eSuomen kansallisruoaksi
 3. Herätyskellon omistamisen pakolliseksi
 4. Herätyskellon tunkeminen JamTzun sieraimeen
 5. Herätyskellon saaminen eSuomen lippuun
 6. (Herätyskellon) jokaisen lauseen aloittaminen Herätyskellolla tässä listassa
 7. Herätyskellon isolla kirjoittaminen


Aiheesta muualla:

 • Kuka Suomea oikeasti hallitsee? - Migeteuksen tammikuussa 2010 julkaisema artikkeli, joka spekuloi eSuomen Illuminatin ja Salaseura Perunan todellisuudessa hallitsevan Suomea.