Monetary market/Magyar

From eRepublik Official Wiki
< Monetary market
Revision as of 02:50, 20 March 2012 by Ikacar (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Languages: 
EnglishIcon-English.png
ShqipIcon-Albania.png
БългарскиIcon-Bulgaria.png
中文(简体)Icon-China.png
中文(繁體)Icon-Republic of China (Taiwan).png
HrvatskiIcon-Croatia.png
فارسیIcon-Iran.png
SuomiIcon-Finland.png
FrançaisIcon-France.png
DeutschIcon-Germany.png
ΕλληνικάIcon-Greece.png
MagyarIcon-Hungary.png
Bahasa IndonesiaIcon-Indonesia.png
עבריתIcon-Israel.png
ItalianoIcon-Italy.png
한글Icon-South Korea.png
LatviešuIcon-Latvia.png
LietuviųIcon-Lithuania.png
NederlandsIcon-Netherlands.png
PolskiIcon-Poland.png
PortuguêsIcon-Portugal.png
Portugues BrasileiroIcon-Brazil.png
RomânăIcon-Romania.png
РусскийIcon-Russia.png
СрпскиIcon-Serbia.png
SlovenščinaIcon-Slovenia.png
EspañolIcon-Spain.png
SvenskaIcon-Sweden.png
TürkçeIcon-Turkey.png
УкраїнськаIcon-Ukraine.png

Az eRepublikon minden polgár beválthat bármilyen valutát aranyra.

Azok a polgárok, akik elérték a 15 szinte (vagy nem érték el, de vásároltak goldot IRL fizetőeszközért) át tudnak váltani aranyat más valutára is.

A pénzpiacot a főmenü Piac pontja alatt található „Pénzpiac” opción keresztül érheted el,


A „felső részben” találhatod azokat a valutákat, melyeket eladni, illetve vásárolni tudsz.


Monetarymarket123.png


  • A Vásárlás vagy az Eladás gombokra kattintva látható lesz egy legördülő menü, ahol kiválaszthatod a használni kívánt valutákat.
  • Ugyanekkor ennek a felületnek a jobb oldalán láthatod a számládon lévő összeget.
  • Az avatar megmutatja az éppen aktuálisan használt számlát (személyes, cég).
  • Az avatarra kattintva aktiválsz egy legördülő menüt, mely lehetővé teszi, hogy a cég számláját tudt használni.

Alapesetben ez az oldal az Arany és a annak az országnak a nemzeti valutájának árfolyamát mutatja, ahol éppen aktuálisan tartózkodsz. Az oldalon pedig a legkedvezőbb árfolyamú ajánlat szerepel elsőként.

Addig nem tudod átváltani az adott valutát, amíg nem rendelkezel az átváltáshoz szükséges pénznemek mindegyikével. Amikor első alkalommal egy másik országba költözöl, akkor automatikusan a profilodhoz adódik annak az országnak a nemzeti pénzneme.

  • Fontos: Minden pénznemhez tartozik egy "számla". Azért, hogy további számlát tudj nyitni egy valutának, el kell helyezned, majd azonnal törölni onnan egy ajánlatot az adott valutából. Ez egy újabb "számlát" nyit az adott valutának, viewable upon reloading.

Hogyan vásárolj

  • Add meg a vásárolni kívánt összeget (az érték 2 tizedesjegyet tartalmazhat):
  • Vásárlás [gomb megnyomásával]

A Vásárlás gomb megnyomása után a következő üzenetet láthatod: Megveszel (vásárlandó valuta összege)-t (eladandó valuta összege)-ért? Igen/Nem. Itt az az érték jelenik meg az összegben, ami a Megvásárlandó összeg mezőbe lett beírva.

Amennyiben az Igen gombra kattintasz, ezt az üzenetet fogsz látni: Megvásároltál (vásárolt valuta összege)-t (eladott valtuta összege)-ért, és a pénz a két felhasználó között átutalódik. Az átutalásról pedig kapsz egy figyelmeztetést. Clicking no closes the text frame.

  • Ha a vásárolni kívánt összeg nagyobb, mint amennyid abból a valutából van, akkor a következő üzenet fog megjelenni: Nincs annyi valutád, amennyit el akarsz adni. Kérjük, válassz egy másik pénznemet!

Ajánlat kihelyezése

Lists only a line with the new offer that has the same fields (except Amount to buy) as all offers but with editable Amount (two decimals) and Exchange rate fields (three decimals). Also, will have a button called Update instead of the Buy button.

  • Ha az eladásra kínált valutád összege nagyobb, mint amennyi számládon található, akkor ezt olvashatod: Nincs annyi valutád, amennyit el akarsz adni. Kérjük, válassz egy másik pénznemet!
  • Ha az eladásra szánt valuta összege kevesebb, mint amennyi a számládon van, akkor ezt olvashatod: Az ajánlatodat sikeresen elmentettük. Hamarosan megjelenik a piacon!

Az ajánlatok kihelyezése időszakos, és az összeg levonásra kerül az eladásra használt profil számlájáról mindaddig, amíg nem frissül vagy törlődik az ajánlat.

Bármikor törölheted, illetve frissítheted ajánlataid az Ajánlataim pont alatt.

Fontos: a Pénzpiacra kihelyezett ajánlataid automatikusan törlődnek 5 nap (120 óra) után, és a következő figyelmeztetést kapod meg: "A Pénzpiacra kihelyezett [kihelyezett valuta neme és összege] az [általad megadott árfolyamon] lejárt és az összeg visszakerült a számládra. A Pénzpiacra látogatva újabb ajánlatot tudsz kihelyezni."

Ajánlott Árfolyam

Az Ajánlott Árfolyam (RER) csak akkor jelenik meg, ha kiválasztottad az adott valutát. További információkért ajánlott az erre szolgáló [formulas/Magyar|formulák] átolvasása.

Spekuláció

A spekuláció egy folyamat a Pénzpiacon, annak érdekében, hogy növeld a kereseted azon az összegen kívül, amit a mindnennapi munkával keresnél meg. Mivel ez egy kockázatos folamat, ezért ne kezdj bele addig, amíg nincs átfogó tudásod a piaci mozgásokról.Back.gif Vissza a Market


Back.gif Vissza a Tutorial

eRepublik Rising Menü

Homepage · Piac · Közösség · Szabályok · Történelem